wilk2312PL Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Witam Bardzo proszę o pomoc w wyborze Potrzebuje hamulców do zjazdów. Już byłem nastawiony na avidy juicy 5, ale przeczytałem że dzieją się z nimi nie stworzone rzeczy. I wybór padł na te 3 konkretne modele: Shimano Deore BR-M596 AVID Juicy 3 AVID Juicy 5 Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Shimano 596 bedą najlepszym wyborem.Sam na takich jeżdzę i blokują koło po naciśnięciu klamki jednym palcem.A o avidach każdy ci powie podobnie że są awaryjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Jakby Avidy były awaryjne to nikt by ich nie kupował. Juicy to po prostu dość stara konstrukcja. Sam używam Avidów ( już drugie ) i nie uważam, żeby były to awaryjne hamulce. Z podanych 3 również wybrałbym M596. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Było kilka podobnych tematów i w tym również polecę Shimano 596. Świetna modulacja i siła hamowania oraz bezawaryjność czynią z niego bardzo dobry hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilk2312PL Napisano 27 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Dobra dzięki Zdecydowałem się na 596 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Nie miałem m596 ale mam J3 i o ile mi kłopotów wiele nie sprawiają ( bo przeszły porządny serwis u Andrewa) to mam sporo zastrzeżeń do chociażby wilgoci jak zbiera sie pod dekielkiem nad membraną i przez to mi odprysną lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishak Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 jak chcesz je kupować to weź na bikestacji jeżeli Ci zależy na cenie bo 415zł z przesyłką kurierską dodają adaptery i jeszcze skracają , tylko musisz czekać tydzień ponad bo teraz mają dużo zamówień i im z hurtowni nie przychodzi <tak mi się tłumaczyli >, i kup u nich na stronie nie na alegro, bo Ci drożej wyjdzie , już nie mogę się doczekać na moje m596 przyjdą do wtorku podobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.