Skocz do zawartości

[plecak]- co polecacie do 150 zł razem z bukłakiem?

Jacke

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam plecak Gary Fischer-a, osobiście nie miałem do czynienia z innymi plecakami rowerowymi, ale uważam że mój plecak jest rewelacyjny, po 100 kilometrach w dzisiejszym upale koszulkę miałem tylko trochę wilgotną, po zdjęciu plecaka nie odczuwałem żadnego nieprzyjemnego chłodu. Poza tym plecak ma możliwość powiększenia lub zmniejszenia pojemności, wyposażony jest też w bukłak. po zapięciu paska biodrowego i piersiowego plecak trzyma się jak spadochron :)

Tylko bukłak mugł by nieć trochę większy korek do wlewania wody.

I to jest chyba tylko jeden minus który zaówarzyłem, ale mały wlew do napoju rekompensuje barszo solidnidne wykonanie bukłaka jak i samego plecaka.

<--setny post:)

• 2 tygodnie później...

@rafgra - ponoc źle sie jezdzi na nim z bukłakiem :/ A to go przekresla.

Ja kupiłem Spider'a: http://www.allegro.pl/item111942825_plecak...ji_plecow_.html

Co moge powiedzieć... plecak jest bardzo mały, chyba go ooddam sprzedającemu,poniewaz było napisane,ze ma 37cm szerokosci,a najwieksza jego szerokosc jest na spodzie(ktorej się nie wykorzystauje i ma tylko 33cm) a normalna czynna szerokosc to ok. 20cm.

Czyli plecaczek dla maluchów, bądz na wycieczkę 2-3h.

Myslalem,tez nad tym ICEBERGIEM,ale jezdze z bukłakiem i musi mi byc wygodnie.

Jaki jeszcze plecak polecacie do ok. 80zł, który bedzie duzy(musi wejsc zeszyt A4 i kilka zwykłych zeszytów, ma być do szkoły) i bedzie miał fajne miejsce na bukłak(z haczykami)

Edit: Co do plecaka SPIDER.

Jakis niedoje**any ten plecak, maly jak s**n. Pozatym,jak naładuje pełny bukłak (tylko 1,75l) to plecak musze obnizyc na dol pleców,zeby nie uciskał. Jak się go obnizy an dol,to wtedy gorne szelki(nad klatką piersiową) chcą mnie udusic.

Co innego kupic i większego

• Mod Team

Jaki jeszcze plecak polecacie do ok. 80zł, który bedzie duzy(musi wejsc zeszyt A4 i kilka zwykłych zeszytów, ma być do szkoły) i bedzie miał fajne miejsce na bukłak(z haczykami)

Co innego kupic i większego

Nad tym samym się zastanawiam i na 90% kupię F7 Biker. Nawet na forum jest jego test. Oglądałem go ostatnio w sklepie i wydaje się niezły. Kosztuje dokładnie 89zł i obawiam się, że w tej cenie nic lepszego się nie znajdzie.

Witam:)

Zainteresowała mnie ta część dyskusji.

System wentylacyjny AFS. Podstawowym elementem systemu AFS jest siatka wentylacyjna z napinaczem, oraz dwie listwy usztywniające wbudowane w tylną część głównej komory. Naprężenie siatki powoduje powstawanie szczeliny między siatką a komorą plecaka, w wyniku czego zapewniony zostaje prawidłowy przepływ powietrza, gwarantujący dobrą wentylację. System ten dodatkowo stanowi doskonałe usztywnienie pleców, dzięki czemu plecak jest wygodny w użyciu.

Jestem w trakcie poszukiwań plecaka i zainteresował mnie ten system. Czy może mi ktoś napisać które firmy go stosują? Wydaje mi się że teoretycznie powinien być najbardziej skuteczny.

Pozdrawiam.

Witam:)

Zainteresowała mnie ta część dyskusji.

Jestem w trakcie poszukiwań plecaka i zainteresował mnie ten system. Czy może mi ktoś napisać które firmy go stosują? Wydaje mi się że teoretycznie powinien być najbardziej skuteczny.

Pozdrawiam.

Też szukam plecaka spełniającego taki wymóg konstrukcyjny. W różnych firmach system ten nosi odmienne nieco nazwy. z tego co ustaliłem dotychczas:

- Deuter - Air Comfort,

- TrekSport - Air Mesh,

- Fjord Nansen - Air Bridge,

- Pajak - Air Bridge,

- Wisport - Air Back,

- Salewa - Air Zone,

- F7 - AFS,

- Load - AVS,

- Lafuma - Airflex Control Back,

- Bergson - Air Flex,

- Wolfgang - Air Mesh,

- Quechua - Air Cooling.

Jak ktoś wie coś więcej lub lepiej, to dopisywać proszę !

Też szukam plecaka spełniającego taki wymóg konstrukcyjny. W różnych firmach system ten nosi odmienne nieco nazwy. z tego co ustaliłem dotychczas:

- Deuter - Air Comfort,

- TrekSport - Air Mesh,

- Fjord Nansen - Air Bridge,

- Pajak - Air Bridge,

- Wisport - Air Back,

- Salewa - Air Zone,

- F7 - AFS,

- Load - AVS,

- Lafuma - Airflex Control Back,

- Bergson - Air Flex,

- Wolfgang - Air Mesh,

- Quechua - Air Cooling.

Jak ktoś wie coś więcej lub lepiej, to dopisywać proszę !

Właśnie o coś takiego mi chodziło:)

ssslawecki dziekuje bardzo.

Może ktoś jest użytkownikiem plecaka z takim systemem i może polecić jakiś model?

Pozdro Gładki.

Mam plecaka Deutera z systemem Aircomfort. To jest taki aluminowy stelaz z siatka, dzieki czemu praktycznie wcale nie dotykaja plecaka. Super sprawa, poce sie naprawde duzo mniej niz przy zwyklym rowerowym plecaku Authora ale niestety swoje kosztuje, trzeba sie liczyc z wydatkiem gdzies od 250 zl wzwyz. Ale podobne systemy widzialem tez w innych tanszych plecakach.

Witam

Dzisiaj zakupiłem sobie w/w plecak Bike Air 30L firmy Fjord Nansen ;) Nie miałem jeszcze okazji wypróbować go na dłuższej wycieczce przy wysokiej temperaturze, więc nie wiem jak ten system wentylacyjny będzie się sprawował :wink: Co do wygody, to leży na plecach idealnie :P Mógłby tylko mieć kieszonki na pasach biodrowych... i tutaj mam pytanie do Was: czy ktoś z Was wie gdzie można kupić same takie kieszonki (jeżeli wogóle coś takiego jest) ?? Z góry dzięki za pomoc :wink:

Pozdrawiam

Dodam, że plecak kosztował 149 PLN, więc cena jak na taki rozmiar jest całkiem przyzwoita :wink:

Mam plecaka Deutera z systemem Aircomfort. To jest taki aluminowy stelaz z siatka, dzieki czemu praktycznie wcale nie dotykaja plecaka. Super sprawa, poce sie naprawde duzo mniej niz przy zwyklym rowerowym plecaku Authora ale niestety swoje kosztuje, trzeba sie liczyc z wydatkiem gdzies od 250 zl wzwyz. Ale podobne systemy widzialem tez w innych tanszych plecakach.

Witam.

wolfik powiedz w jakich plecakach widziałeś podobny system? Ja się nie mogłem nigdzie podobnego doszukać.

Pozdro Gładki.

• 3 tygodnie później...

Trafiles w samo sedno, wlasnie dzisiaj zamawiam Twistera:) Tylko jakbys mogl opisac ten materail z ktorego jest wykonany to bylbym wdzieczny, kolor tylu plecaczka :( Jest wart tej ceny? Jak Ci sie z nim jezdzi?

Bo 100% nie jestem pewien czy dobrze wybralem :/

Pozdro @ll

Jeździłem z różnymi "prostymi" plecaczkami, a ostatnio z prujacym się Kellysem z promocji prenumeraty MR. Na BCh uparłem się na model z siatką dystansującą na plecach - w ostatniej już chwili padło na PAJAK-a . System plecowy AB AIR BRIDGE SYSTEM jest rzeczywiście rewelacyjny, a kto był, lub słyszał o ciepełku na BCh, to zrozumie mój zachwyt. Trochę brakuje mniejszych wewnętrznych kieszonek, sam też dorabiałem uchwyty do bukłaka. Niemniej jednak (ze względu też na cenę i ogólne zadowolenie) polecam ten plecak wszystkim turystom, w tym rowerowym.

Wszystko pieknie i ladnie, jednak porownaj ceny :/ Chcialbym zmiescic sie w 100 zl :D

Poczekam, moze Fiodor odpisze na moj poscik, glownie mi chodzi czy ten plecaczek posiada jakies wyrazne wady:/ Wiem , ze dla kazdego to moze co innego znaczyc, ale nie chcialbym nabyc plecaka ktory jest przyslowiowa "tamdeta", typu, rozsuwajace sie zamki, przemakajacy po bokach itp.

Pozdro @ll

Zamki się nie rozsuwają, co do przemakania nie mogę nic powiedzieć bo w deszcz nie jeżdżę ale ma zasłony na zamek więc żeby się tam dostała woda to ciężko. Mnie pasują idealnie.

tutaj masz ceny, opis i zdjęcia

http://allegro.pl/item118635335_plecak_aut...ar_okazja_.html

http://allegro.pl/item118635334_plecak_aut...odel_2006_.html

a-b_twister.jpg

Fiodor thx wielkie za odpowiedz. Juz mialem zamawaic na allegro ale stwierdzilem, ze musze zobaczyc to cudo. I dobrze zrobilem. Pojechalem sobie do sklepiku i musze przyznac, ze moje uczucia sa mieszane. Wyglad z zewnatrz jest zabojczy, natomiast jest kilka wad.Moze je opisze:

- zamki sa w oslonie - owszem ale sa strasznie tandetne :/ te zamki nie wytrzymaja dlugo, spogladam do srodka a tam jeden z zamkow w wewnetrznej kieszonce juz jest zepsuty.(moze taki egzemplarz ale ...):/

- niewygodne odsuwanie zamkow :/

- u mnie ten plecak zle sie ukladal na plecach:/ ( ale sadze ze to juz kazdy sobie musi dopasowac)

- szycie, da sie zauwazyc wwystajace nitki ( to jeszcze nie az taka wielka wada) jednak zakonczenia sa bardzo slabe:/

Jednak nie ma sensu zamawiac czegos , czego sie nie widzialo.

Zakupilem Kellys'a:

- dobry material

- mnostwo kieszonek

- zamki wysokiej klasy

- swietna kieszonka na komorke.

kb207w.jpg

http://www.rowerowysklep.com/catalog/produ...products_id=129

Pozdro @ll

Wyglad z zewnatrz jest zabojczy, natomiast jest kilka wad.Moze je opisze:

- zamki sa w oslonie - owszem ale sa strasznie tandetne :/ te zamki nie wytrzymaja dlugo, spogladam do srodka a tam jeden z zamkow w wewnetrznej kieszonce juz jest zepsuty.(moze taki egzemplarz ale ...):/

- niewygodne odsuwanie zamkow :/

- u mnie ten plecak zle sie ukladal na plecach:/ ( ale sadze ze to juz kazdy sobie musi dopasowac)

- szycie, da sie zauwazyc wwystajace nitki ( to jeszcze nie az taka wielka wada) jednak zakonczenia sa bardzo slabe:/

Jednak nie ma sensu zamawiac czegos , czego sie nie widzialo.

hmm... u mnie z zamkami i resztą ok, nie licząc tych wystających nitek B) jak mnie zawiedzie kupię ten sam co ty wybrałeś, to nie problem tylko 100 zł.

• 3 tygodnie później...

Ja dzisiaj sprawilem sobie plecak firmy "High Sierra" model 'rush' za....100zl:)

Byla przecena z 200zl na Nowowiejskiej.

Plecak ma ok. 10l pojemnosci i wszystkie potrzebne schowki, szelki itp.

Dodatkowo ma 2l buklak wiec jak dla mnie rewelacja!

Byla ostatni sztuka ale wyczytalem ze na Al.KEN 36/105A Jest importer wiec moze beda mieli.

Dodam, ze gwarancja 25 LAT :D

Dokladnie cos takiego http://www.irvs.com/image.php/itemno/HS686...3065b0fc6417f64

Mam tego Iceberga i jestem zadowolony, przydaje się zarówno na rowerze jak i podczas pieszych wycieczek (ostatnio byłem w górach ;)). Pojemność jak dla mnie akuratna, z ustnika co jakis czas uroni się kropla ale mi to nie przeszkadza. System wentylacji może nie najlepszy, ale na pewno plecy są bardziej suche niż przy zwykłym plecaku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...