MrIron Napisano 26 Maja 2012 Napisano 26 Maja 2012 Witam Znacie jakies stronki z gotowymi projektami rowerów do wykonania?? Mam wizje swojego roweru ale nie wiem jakie wymiary mu nadac i czy wszystko wytrzyma. Tylni widelec mam z roweru na koło 20".Od korbowodu dospawac około 2 metrową rure wygięta w odpowiedni łuk, a od siodełka około 1,5 m ruru prostej. widelec na długośc minimum 1 metr, z przodu koło 26" lub 24'. widelec usytułowany pod kontem okoo 45stopni wzgledem podłoza. kierownice mam od składaka. koło z tyłu mam z zembatka na przezrutki ale przezrutki nie dam , mysle nad tym zeby w miejscu pierwotnego korbowodu nie zrobic podwójnej zembatki zeby łańcuch był złorzony z 2 czesci i na tej czesci od strony koła zrobić napinacz żeby w razie problemów zmienic przełorzenie. siodełko dam chyba od motorynki z nadsawanym opieradełkiem z cienkiej rurki. Dysponuje róznymi rurami ale sa to ruru do instalacji wodnej w domu. mam tez rózne płas kowniki ceowniki kontowniki itd. czy taki materiał moze byc zbyt cieżki? Czy taka wizja jest dobra? jestem dosć wyskoki, 195cm i chciałbym zrobic ten rower tylko pod siebie, ewentualnie z przesuwanym siodełkiem do przodu i tylu ale jeszcze nie mam na to pomysłu.
M1n1s7eR Napisano 26 Maja 2012 Napisano 26 Maja 2012 Wybacz, ale nie dam rady tego czytać. Weź słownik do ręki i napisz to jeszcze raz jeśli chcesz, żeby ktoś się tym zainteresował.
rzezniol Napisano 27 Maja 2012 Napisano 27 Maja 2012 Masz wizje to ją realizuj ... Ja na początku wizje przelałbym na papier bo tak to mozna gdybac ... Nikt ci nie da gotowego projektu ... bo niby kto ma wiedziec co ci siedzi w głowie Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.