endless11 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Witam Wiem, że nie powinno się formułować pytania jak w temacie tzn. czekać aż ktoś poda modele i wybierze czyli odwali całą brudną robotę, ale w tym przypadku nie ma innego wyjścia. Otóż planuje trochę zgubić wagi a jak dobrze pójdzie wziąć się amatorsko za trening. Chciałbym z tego tytułu zakupić pulsometr i tu pytanie do was co polecilibyście zakupić do takich celów. Pytam bo nie orientuje się jakoś wybitnie w firmach (polar, garmin, sigma tyle) a poza tym jest tego tyle i w jaki przedział cenowy celować aby nie kupić czegoś co po roku będzie już mało wystarczają ani nie wywalić nie wiadomo ile pieniędzy za pulsometr z wodotryskiem, którego funkcji nie używają nawet profesjonaliść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 moim zdaniem na początek i nie tylko dobrze się sprawdzi sigma pc15, co prawda nie ma sygnału kodowanego ale to absolutnie nie przeszkadza jeśli nie jedzie się wśród innych pulsometrów. Wszystkie potrzebne parametry ma, stosunkowo tania. Cena/jakość na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragonfly Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Właśnie dla tego, że nie ma kodowanego sygnału ja proponuje dołożyć kilka złorych do pc 25. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Ja mam Sigmę pc15 i działa bardzo dobrze- często jeżdżę z kolegą, który ma pc25 i to jego często gubi sygnał- mojej się jeszcze to nie zdarzyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endless11 Napisano 27 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Biorąc pod uwagę producentów lepiej wypada Polar czy Sigma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Właśnie dla tego, że nie ma kodowanego sygnału ja proponuje dołożyć kilka złorych do pc 25. Dlaczego to aż takie ważne? Jeżdżę na sigmie bez kodowanego i nigdy mi nie gubił pulsu. Raz, jeden raz dodał mi tylko puls gościa stającego obok na starcie maratonu. Poza tym żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Od siebie, jako użytkownik, polecę Beurer model PM62, na allegro dostaniesz za 300pln z oprogramowaniem w zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragonfly Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Jeżeli pulsometr służy ci jako ozdoba na ręcę czy kierownicy to nie jest ważne czy sygnał jest kodowany.Ja wolę mieć dokładny wynik treningu,a nie zsumowany mój i kolegów którzy jechali obok.To samo dotyczy zawodów.A jeśli chodzi o gubienie sygnału to nie ma to nic wspólnego z tym czy jest kodowany czy nie.Jeżeli jeździsz sam to kodowanie ci nie potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 27 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 .Jeżeli jeździsz sam to kodowanie ci nie potrzebne. Mam bezprzewodowy, niekodowany licznik + kodowany pulsometr i niestety o ile podczas jazdy licznik pokazuje dobrze to na postoju niestety zawsze pokazuje 3.5 kmph, niby nic, ale jednak psuje mi statystyki czasu, nachylenia, i takie tam, także jak dla mnie sygnał kodowany to podstawa. Od siebie mogę polecić Sigmę Onyx Pro, recenzja w dziale testów, więc nie będę się rozpisywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polis Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Witam Wiem, że nie powinno się formułować pytania jak w temacie tzn. czekać aż ktoś poda modele i wybierze czyli odwali całą brudną robotę, ale w tym przypadku nie ma innego wyjścia. Otóż planuje trochę zgubić wagi a jak dobrze pójdzie wziąć się amatorsko za trening. Chciałbym z tego tytułu zakupić pulsometr i tu pytanie do was co polecilibyście zakupić do takich celów. Pytam bo nie orientuje się jakoś wybitnie w firmach (polar, garmin, sigma tyle) a poza tym jest tego tyle i w jaki przedział cenowy celować aby nie kupić czegoś co po roku będzie już mało wystarczają ani nie wywalić nie wiadomo ile pieniędzy za pulsometr z wodotryskiem, którego funkcji nie używają nawet profesjonaliść Witam, Jeśli szukasz czegoś dobrego, mam do sprzedania używany pulsometr Polar S725XTE i płyta z programem. mam też instrukcje polską w formie elektronicznej. jesli jestes zainteresowany odezwij sie do mnie na gg: 40223523 Pozdro Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Biorąc pod uwagę producentów lepiej wypada Polar czy Sigma? Sigma to budżetówka, krótko mówiąc badziewie (jak dla mnie, który posiadałem już 4 tego typu przyrządy). Nie chce już opisywać ciągłych problemów z tymi urządzeniami, dokładność pomiaru tez orientacyjna. Polar jak najbardziej, ewentualnie Garmin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrpki Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Sigma liczy sygnał co kilkanaście sekund, zrobisz interwał a on czasem tego nie zauważy albo pokaże jak już częstotliwość uderzeń się dawno zmieniła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portege Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Posiadam coś takiego: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=11039#owners Nie napisałeś widełek cenowych dlatego pozwoliłem zabrać głos. Dość, że pulsometr, to w dodaktu bardzo dobry gps. Jestem z niego bardzo zadowolony.Korzystam cały czas i to w różnych warunkach i powiem, że ładnie wygląda to jeszcze jest wytrzymały. Kolejną zaletą jest to, żemożna go zabrać na rower jak i z nim pobiegać, więc urządzenie bardzo uniwersalne. W dodatku można po treningu analizować parametry łącznie z zapisem trasy, którą się pokonało:) Fakt, jestem trochę gadżeciarzem ale z czystym sumieniem mogę polecić tego Garmina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.