God2K Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Witam! Zauważyłem że po dość krótkiej nawet jeździe bolą mnie dłonie od wewnętrznej strony, dokłądnie w okolicach tej górki biegnącej od kciuka. Dzisiaj po 3 km znowu zaczęły mnie boleć dłonie od wewnętrznej strony. I zrobiłem eksperyment a mianowicie zdjąłem rękawiczki i dłonie przestały boleć. Czy to możliwe, że nie odpowiadają mi czy siła sugestii? Mam rękawiczki z tym żelem od spodu coś takiego jak te: http://axel-sport.pl...-du-product.jpg Może uciskają jakiś nerw czy to jest możliwe? A może są za małe za wielkie albo te wkładki żelowe są w złych miejscach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Ja mam to samo, rękawiczki moje też posiadają wkładki żelowe ale są jakby nie dopasowane do mojej dłoni, przylegają nie tam, gdzie powinny. Jeżdżę teraz bez rękawiczek i skończyły się bolące dłonie. Kwestia dopasowania, w moim przypadku do moich dłoni, mam za małe rękawiczki, choć na pierwszą przymiarkę w sklepie, były jak ulał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość voytec Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Może uciskają jakiś nerw czy to jest możliwe? A może są za małe za wielkie albo te wkładki żelowe są w złych miejscach? Raczej to drugie. Są za małe. Mam te rękawiczki (KLS) i są w porządku (jeśli można tak powiedzieć o 3-sezonowych rękawiczkach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragonfly Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Dokładnie.Rękawiczki nie mogą być za małe bo będą uciski na nerwy i dłonie będą boleć lub drętwieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Kolega w zeszłym sezonie mi wspominał że za mocno zapinał rzep (naciągał) i prawdopodobnie był jakiś ucisk na nerw (jak wspomniał Dragonfly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k0nr4d Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Pokombinuj z pozycją na rowerze. Możliwe, że masz za nisko kierownicę albo za wysoko siodełko - czasem centymetr w jedną albo w drugą stronę powoduje, że ręce drętwieją albo nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miguelix Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Pokombinuj z pozycją na rowerze. Możliwe, że masz za nisko kierownicę albo za wysoko siodełko Kolega dobrze mówi, ewentualnie sprawdź pochylenie siodełka. Uciskasz na nerwy i naczynia krwionośne, co może doprowadzić do tzw. zespołu cieśni nadgarstka. Możesz ewentualnie pomyśleć o ergonomicznych chwytach, najtańsze kupisz już za 19 zł. Ja się wykosztowałem - sobie i ojcu zakupiłem Ergony - i jest znacząca różnica, nawet komfort jes wyższy jak się jeździ bez rękawiczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.