Skocz do zawartości

[rękawiczki] bolą mnie dłonie w rękawiczkach

God2K

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zauważyłem że po dość krótkiej nawet jeździe bolą mnie dłonie od wewnętrznej strony, dokłądnie w okolicach tej górki biegnącej od kciuka.

Dzisiaj po 3 km znowu zaczęły mnie boleć dłonie od wewnętrznej strony. I zrobiłem eksperyment a mianowicie zdjąłem rękawiczki i dłonie przestały boleć. Czy to możliwe, że nie odpowiadają mi czy siła sugestii? Mam rękawiczki z tym żelem od spodu coś takiego jak te:

http://axel-sport.pl...-du-product.jpg

Może uciskają jakiś nerw czy to jest możliwe? A może są za małe za wielkie albo te wkładki żelowe są w złych miejscach?

Ja mam to samo, rękawiczki moje też posiadają wkładki żelowe ale są jakby nie dopasowane do mojej dłoni, przylegają nie tam, gdzie powinny.

Jeżdżę teraz bez rękawiczek i skończyły się bolące dłonie.

Kwestia dopasowania, w moim przypadku do moich dłoni, mam za małe rękawiczki, choć na pierwszą przymiarkę w sklepie, były jak ulał.

Gość voytec
Może uciskają jakiś nerw czy to jest możliwe? A może są za małe za wielkie albo te wkładki żelowe są w złych miejscach?

Raczej to drugie. Są za małe. Mam te rękawiczki (KLS) i są w porządku (jeśli można tak powiedzieć o 3-sezonowych rękawiczkach).

Pokombinuj z pozycją na rowerze. Możliwe, że masz za nisko kierownicę albo za wysoko siodełko

Kolega dobrze mówi, ewentualnie sprawdź pochylenie siodełka. Uciskasz na nerwy i naczynia krwionośne, co może doprowadzić do tzw. zespołu cieśni nadgarstka. Możesz ewentualnie pomyśleć o ergonomicznych chwytach, najtańsze kupisz już za 19 zł. Ja się wykosztowałem - sobie i ojcu zakupiłem Ergony - i jest znacząca różnica, nawet komfort jes wyższy jak się jeździ bez rękawiczek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...