Konr4d Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Witajcie Mam do was pytanie, kupiłem amortyzator Rock Shox Reba RL 29" który teraz jest ustawiony na 100mm. Posiadam również starą ramę która ma geometrię raczej pod 70-80mm i teraz moje pytanie: Czy jeżeli zmniejszę skok w amortyzatorze na 80mm to: - zmniejszy się początkowa pozycja o 2cm i korona będzie 2cm niżej - korona zostanie na takiej samej wysokości ale ugięcie będzie się kończyć 2cm wcześniej Ewentualnie mógłbym zostawić skok 100mm a mocniej napompować komorę negatywną, dobrze myślę? zadziała to w ten sposób? Chcę opuścić przód amortyzatora Dopiero czekam na nową ramę która jest pod 100mm jednak nie wiem dokładnie kiedy będę ją mieć, a chcę pojeździć na nowym amorku Dzięki za wszelkie informacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiK Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Nie wiem jak z komorą negatywną, ale jak obniżysz na 80mm to bedzie amortyzator nizszy o te 2cm. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Dzięki, to jest to co chciałem usłyszeć. Regulowanie tego ciśnieniem było by dla mnie ostatecznością Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Amortyzator obniży się o 2cm, cały przód roweru tym samym również. Obniży się też nieco wysokość suportu. Rower powinien nabrać większej czułości na małe szybkie skręty kierownicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.