sebus008 Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Mam taki problem, ponieważ moja stara obręcz w szosie dokonała swojego żywota, kupiłem nową, zabrałem się sam za przekładanie obręczy, ale się tak zastanawiam, jak określić do której dziury idzie która strona zaplotu, ponieważ otwory na szprychy są wiercone pod dwoma różnymi kątami, to znaczy są otwory na prawą i lewą stronę. W mojej poprzedniej obręczy było to dość dobrze widać, natomiast w mojej nowej obręczy nie mogę poznać lewych i prawych dziur na nyple. Proszę o pomoc. Kupiłem taką obręcz: http://sklep.cozmobike.pl/alexrims-r450-p-596.html . Dzięki
harlej Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 To mój mały przepis na centrowanie: Do centrowania koł jest potrzebny specjalny kluczyk. W sklepie rowerowym można go kupić za ok. 2 zł. Odwracasz rower do góry kołami. Jeśli masz hamulce V-brake, to odpinasz je. Następnie jednym klockiem zbliżasz do obręczy. Zakręć kołem i patrz jak obręcz zbliża się do klocka, lub oddala. Jeżeli przez dłuższy czas obręcz jest w takiej samej odległości, a w pewnym momencie nagle się zbliża, lub oddala, to zatrzymaj na tym rejonie. Natępnie musisz dokręcić śrubę (w tym miejscu) naciągającą szprychę. I tutaj jest właściwie cała trudność. Bo musisz wybrać właściwą szprychę. Jeżeli stoisz przed kołem, a bicie ucieka np. w lewą stronę, to musisz dokręcić śrubę trzymającą szprychę, która idzie do prawej strony piasty. Zawsze dokręcasz śrubę przeciwną do kierunku uciekania koła. Pamiętaj, żeby tylko nie przesadzić (czasem można poluzować )! Pamiętaj, że możesz dokręcić kilka śrub, wtedy wycentrujesz koło na całej długści... Centrowanie jest proste, ale wymaga wprawy. A to wymaga ćwiczeń. Aha! jak chcesz dokręcić śrubę, to kręcisz ZGODNIE Z RUCHEM WSKAZÓWEK ZEGARA. Zanim się zabierzesz do centrowania, to sprawdź czy nie masz luźnych szprych, jeśli tak to lekko je dokręć, żeby nie było luzów Czy czasem nie jest odwrotnie ? Do tej pory wszędzie czytałem, że w przypadku szprych dokręca się je (napręża) przeciwnie do ruchu wskazówek zegara.
Miecho87 Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Bo to zależy od której strony patrzysz? Już mniejsza o jakieś uogólnienia - w tym wypadku patrząc od zewnętrznej strony koła (od strony opony / obręczy) szprychy napręża się zgodnie ze wskazówkami zegara.
Cycu85 Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Tak, ale w przypadku, gdy postępujemy wg tamtych instrukcji (obracamy rower do góry kołami, mierzymy klockiem od V) to patrzymy od wewnętrznej strony obręczy i dokręcamy kręcąc w przeciwną do wskazówek zegara. Po prostu szprychy mają gwint normalny (prawy), trzeba być świadomym jak nakrętki (w tym przypadku nypel) zachowują się na gwintach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.