Mod Team Puklus Napisano 5 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Dzisiaj po napompowaniu i nieśmiałej próbie spędzenia kilku godzin na rowerze wywaliło uszczelkę kurzową ze strony powietrznej. A nie wylatło ci powierzę z komory ? bo jak pocisnęło do negatywa to wzrosło w goleni i mogło ja wywalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 bo jak pocisnęło do negatywa to wzrosło w goleni i mogło ja wywalić. Święte słowa dobrodzieju, tak właśnie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 7 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Czekam na uszczelkę tłoka z activii i z nudów zaczynam kombinować. Zastanawiam się czy na tłoczek oprócz standardowej uszczelki nie założyć dodatkowej uszczelki typu oring. Miejsce jest kwestia tylko wytoczenia rowka i dobrania odpowiedniej żeby nie było za ciasno bo tłok stanie i za luźno bo to wtedy bez sensu. Rs-y chyba mają w komorze powietrznej oringi. No i jeszcze dla potomnych, uszczelka gumowa kupiona w sklepie z uszczelkami się odkształciła pod wpływem ciśnienia i dlatego tłok się blokował. Znaczy się za miękka. Pewnie inny materiał powinien być. Sądzę że NBR a nie standardowa mieszanka gumowa. Dodatkowe uszczelnienie nie zepsuje układu? Tak mnie naszło z ty oringiem bo tłoczek może się trochę kiwać z racji luzu. Średnica wewnętrzna rury 29mm, średnica tłoczka nad uszczelką(od strony wentyla) 27mm, pod uszczelką 27,5mm. Gniazdo od trzpienia sprężyn ma luz i tutaj może być powód przekrzywiania się tłoczka. Dodatkowy oring może ustabilizować osiowo tłoczek w stosunku do rury no i pewnie trochę wspomoże uszczelnienie. Jak się na to zapatrujecie? Wiem że w standardzie to działa bez zbędnych egzorcyzmów ale u mnie padło a uszczelka nie ma żadnych oznak zużycia czy uszkodzenia. A padło praktycznie z dnia nadzień tak jakby uszczelka została w widoczny sposób uszkodzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Olałem czary z dodatkowym oringiem. Activia zamiast uszczelki przysłała komplet z tłoczkiem no i założyłem cały zestaw. Trzyma powietrze jak za czasów świetności amorka. Dla potomnych, jak nie pomaga olej w komorze powietrznej to nie zastanawiać się tylko wymieniać uszczelkę nawet jak organoleptycznie jest nówka cewka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 No i problem wrócił , Tydzień jeżdżenia+tydzień postoju i 50psi ze120. Wniosek z tego że to nie uszczelka. A z pewnością ucieka przez tłoczek bo po napompowaniu wywala uszczelkę kurzową. W związku z tym że mam teraz dwie uszczelki myślę co by zrobić dłuższy tłoczek na dwie uszczelki. Pytanie -jest sens, będzie poprawa? No i pytanie drugie - wydłużać w stronę pręta ze sprężyną czyli w dół czy w stronę komory powietrznej znaczy się w górę. Uszczelka na ok. 5mm więc tłoczek urośnie o ok 8mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 W komorze masz odpowiednią ilość oleju? Komora nie ma rys od środka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Olej leje tyle ile trzeba, co do rys nie wiem, trzeba rozkręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Jeżeli nie ma rys, to nie powinno powietrze uciekać. Bardziej stawiałbym właśnie na rysy niż uszkodzoną nową uszczelkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.