Skocz do zawartości

[pedały i noski] jakie pedały do nosków i noski z odblaskiem

Gość AUTHOR

Rekomendowane odpowiedzi

Gość AUTHOR
Napisano

Witam po dłuższej nieobecności na forum i pozdrawiam forumowiczów.

Chciałbym zakupić niedrogie pedały (do 70zł) i używać nosków. Zaznaczam że kompletnie nie interesuje mnie wariant z SPD i nie chciałbym, by w tym wątku poruszać temat ich wyższości nad moją kombinacją z noskami.

Mam kilka pytań.

1. Jakiego typu pedały nie SPD byłyby właściwe do nosków? Są takie zwykłe plastikowe do miejskiej jazdy (najtańsze 8-15zł), MTB (plastik, aluminium, stal - do 70 zł) czy platformowe (też mogą być w cenie do 70 zł). Chodzi mi o to, by można było w razie upadku szybko wycofać but. Wygląda na to, że platformowe bez nitów wyglądają sensownie, ale... może się mylę. Z kolei MTB mają karbowanie, co moim zdaniem może grozić spowolnieniem wysunięcia buta i kraksą.

2. Czy ktoś wie, gdzie dostanę noski z odblaskiem przednim. Ponoć VP786 i VP-796 z VP Components byłyby najlepszym rozwiązaniem.

http://www.vpcomponents.com/pedals_accesso...e=2&pagesize=5#

http://www.vpcomponents.com/pedals_accesso...ge=3&pagesize=5

Czy ktoś wie, gdzie to coś można kupić w Polsce i w Warszawie? Jak są te noski mocowane do pedałów a jak do nich odblask? Ze zdjęcia niewiele wynika (dwa linki powyżej).

Za wszelkie uwagi, zwłaszcza praktyczne z góry dziękuję.

Gość AUTHOR
Napisano

Faktycznie długa ta nieobecność, skoro ZASADY PISANIA NOWYCH TEMATÓW zdążyły wywietrzeć z głowy :) ...

Następne tematy prosimy jednak zakładać już zgodnie z tymi zasadami.

Pozdrówko porządkowe :) .

Ecia, może jaśniej? Dziś mam urodziny, więc powiedz co i jak jest nie tak, OK?

Napisano

Już jest wszystko w porządku, ponieważ poprawiłam. Brakowało ogólnej zajawki w "[]".

Pozdrówko urodzinowe :) .

Gość AUTHOR
Napisano
' date='20.03.2006, 07:57' post='173951']

Do nosków mogą być tanie pedały Authora - LINK

A co do odblasków to proponuje kupić najtańsze noski za 12 zł Authora i troche taśmy odblaskowej.

Mam noski Authora. Pierwsze reklamowałem. Dostałem kolejne. Wygładały na lepiej wykonane. Po dokładnym obejrzeniu okazało, się, że to straszny badziew (fatalnie zalany plastik "w spawie" na newralgicznych dla pasków oczkach przelotowych). Odradzam noski Authora.

Napisano

Mam noski Authora. Pierwsze reklamowałem. Dostałem kolejne. Wygładały na lepiej wykonane. Po dokładnym obejrzeniu okazało, się, że to straszny badziew (fatalnie zalany plastik "w spawie" na newralgicznych dla pasków oczkach przelotowych). Odradzam noski Authora.

Hmm. Ja od września używam nosków Authora i faktycznie nie są jakieś rewelacyjne. Ale czego się spodziewac za 12 zł. Jakoś się trzymają jednak i dają radę w jeździe. Jestem przekonany, że te VP niewiele lepsze będą, jeśli wogóle. Wygladają w zasadzie identycznie jak te Authora.

Ogólnie noski dobra sprawa, ale espedałki fajniejsza. Miałem okazję porównać, no i właśnie czekam na swój komplet buty+pedały :P. Są bezpieczniejsze i mniej uciążliwe w użytkowaniu od nosków.

Napisano

Ja tam zakupiłem authorowe noski i pedały apb 311. Nie narzekam, wczoraj byłem na pierwszej wycieczce i są git, pozatym za taka cene nie ma na co narzekać. Fajna sprawa że te pedały mają poprowadzone w korpusie otwory na paski pasuja jak ulał

pozdrawiam noskowców:)

Gość Gość
Napisano

W sumie są następujące modele pedałów wraz z noskami znanej firmy WELLGO z Tajwanu:

R-11

LU-C16

LU- 961

LU-209

LU-208

Linki do strony:

http://www.wellgo.com.tw/product.asp?category=road

http://www.wellgo.com.tw/product.asp?category=road&offset=-1

Dystrybutorem dla WELLGO jest w Polsce UNIBIKE z Bydgoszczy.

Przypuszczam, że nie mają żadnego z wymienionych modeli. Ciekawe, czy ktoś wie, gdzie takie pedały można zdobyć?

SPD mnie nie interesują, bo ja jeżdżę turystycznie, wchodzę w bagienka, podglądam zwierzątka, oglądam rośliny, przemierzam wydmy, czasem gdzieś zalegnę, a nie bawię się w katowanie jakiejś jednej i tej samej górki np. w rezerwacie przyrody Las kabacki w Warszawie (nie jestem wandalem) niszcząc cenna roślinność.

Gość AUTHOR
Napisano

Poprzednia wypowiedź to moja wypowiedź, nie jakiegoś gościa. :)

Napisano

Co do nsków AUTHORA to nie mam do nich zastrzeżeń, posiadam je od lipca 2005. Jeździłem nawet zima,częściej jednak nie wpinałem się więc noski znajdowały się w niebezpiecznej odległości od wszelkich zagrożeń dla nich jak lód, śnieg czy asfalt i powiem że mimo to są CAŁE. Przejechałem w nich już trochę i jeszcze nie miałem z nimi problemów, jedyne co im dolega to to, że minimalnie zardzewiały sprzączki na paskach no i się poobdzierały. A co do pedałów to mam jakieś najtańsze odlewane chyba z aluminium za 15 zł. Nie mam problemów z wypinaniem mimo że pedały posiadają kolce, jedynie trzeba uważać żeby nie dociągnąć zbyt mocno pasków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...