kainaj Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Chciałem kupić koła składane na zamówienie przez sklep internetowy bikestacja.pl, jednak ostatnio na maratonie w Sulechowie rozmawiałem z kolarzem który takowe koła zamówił i kupił, i rozplotły mu się podczas maratonu. Czy ktoś z forumowiczów posiada lub posiadał koła złożone przez bikestacja.pl i może coś powiedzieć na temat solidności ich złożenia?
redbull1 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 ja dziś dostałem swoje gotowe koła właśnie od bikestacji i powiem że każda szprycha identycznie naciągnięta ,sztywne zero bicia itp ,koła przebyły dziś 80 km i sprawdzałem jak nowe szprychy tak samo ,żadna nie puściła jak na razie jestem zadowolony zobaczymy po 3000km
Juraleona Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Ja mam kółka na novatecach 811/812 szprychach sapim race i obręczy XD-Lite... Szczerze: Jak na razie najlepiej zaplecione kółka. Jedyny przypadek to kamień poleciał w szprychy przy 60 kmh i jedyne co to lekko ją wygiął przy nyplu... koło nadal było idealnie proste, i nadal jest po zmianie szprychy. Polecam, może nie w ciemno, ale polecam. PS Mają chyba elektroniczną zaplatarke i kółka mają koło 1k km
Mod Team michuuu Napisano 25 Maja 2012 Mod Team Napisano 25 Maja 2012 Też w temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/107234-sklep-bikestacja-kolejne-problemy/page__pid__1063981__st__120#entry1063981
Diablosss Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Kupiłem w Bikestacji koła na alexrims xd-lite, piastach xt, po 1,5 k km zostały dociągnięte szprychy w przednim kole, po 2,5 k km jest wszystko ok przejechane 3 maratony i trzymają się bardzo dobrze
1415chris Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 To nie pierwsze kola na tym forum zrobione przez ten sklep, ktore rozlatuja sie po pierwszej jezdzie. Wiec cos jest na rzeczy. Ja bym podziekowal i oddal komus, kto sie troche na skladaniu kol zna. każda szprycha identycznie naciągnięta W jaki sposob to oceniles?
kainaj Napisano 27 Maja 2012 Autor Napisano 27 Maja 2012 Ja bym podziekowal i oddal komus, kto sie troche na skladaniu kol zna. No więc właśnie myślałem, że duży sklep internetowy znać się będzie, cóż, wychodzi na to, że jest inaczej. Tylko skąd ja będę wiedział kto w mojej okolicy składa dobrze koła. Dziś natomiast rozmawiałem z kolegą i okazało się, że ma on koła właśnie z bikestacji od roku i nawet ani razu nie musiał ich centrować i mają się świetnie. Także już sam nie wiem co o tym myśleć. Chyba będę musiał dowiedzieć się kto w moim mieście robi dobrze takie rzeczy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.