Skocz do zawartości

[Hamulce] Shimano M596 czy Avid Juicy 7

KrolJulian

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zaraz to bym się spierał. Jeśli są sprawne to po kiego w nich grzebać, chyba żeby nammożyć sobie kosztów dodatkowych a przy takim wyborze chyba jednak cena odgrywa rolę. Wybrałbym jednak shimano ze względu na ich przewidywalność.

niestety leżaki magazynowe bardzo często wymagają serwisu, o czym na pewno może zaświadczyć Andrew. Kupiłem w zeszłym roku nowe Oro Bianco z wyprzedaży Formuli. Od początku nie działały jak trzeba, dopiero Andrew zrobił z nimi porządek

M 596. Jak nie chcesz leżaków magazynowych to patrz w shimano na okrągłe białe naklejki z literami. JF, JB, itd - oznaczają rok produkcji i miesiąc Pierwsza litera H=2009, I=2010, J= 2011, H=2012. Te oznaczenia też są nabijane (wytłoczone) na korpusach.

Miałem długo Juicy 7. Sądziłem, że to najlepsze hamulce póki nie spróbowałem nowych Shimano.

Musisz wziąć pod uwagę to, że moje Juicy były jednymi z najlepszych w kraju. Sparciałe siódemki z allegro za 200zł nie będą działały nawet w połowie tak dobrze, więc radzę na poważnie zastanowić się nad shimano.

Znalazłem kilka ofert soczków, które po przeglądzie mogłyby się dobrze sprawować :

http://allegro.pl/avid-juicy-seven-p-t-tarcze-lepsze-od-xtr-marta-i2365262713.html#tabsAnchor

http://allegro.pl/hamulce-avid-juicy-7-seven-klasy-xtr-magura-i2372023231.html#tabsAnchor

Od razu po zakupie Avidów szykuj około 200zł na remont.

Ja wiem ejvid to nie hajend, ale z tymi czarnymi wizjami co do juicy to może nie zaraz na pewno z pewnością itede. :) I coś mi się wydawa że im starsze tym jednak lepsze.

Co do rewelacji działania takich czy innych to aż mnie ciśnie żeby się spierać, para z rocznika 2005, jeden po generalce drugi bez tknięcia palcem od początku i dałbym sobie kończynę obciąć, że oba działały tak samo :)

osobiście miałem też dylemat czy wziąć avidy czy shimano. Zamówiłem m596 w ostateczności , już nie mogę się doczekać kiedy przyjdą , prawdopodobnie jutro lub we wtorek mogę Ci napisać jak chodzą przy tarczy 160mm. Co do serwisu to z tego co kumple jeżdżą na shimano to odpowietrzają samodzielnie raz na rok lub 2lata :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...