Skocz do zawartości

Romet jaguar stery

IGORD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Eloo

Złożyłem swoje pierwsze ostre na ramie od jaguara ,ale pojawil sie drobny problem ze sterami.

Ramę kupiłem z podobno oryginalnymi sterami ,ale jak sie okazało dolna miska nie była od kompletu co powodowało luzy.

Zmieniłem ją na miskę od huragana ,troche rzeźbiłem puszką po browarze i jest o niebo lepiej ,ale i tak drobne luzy są.

Dziwne jest to że luzy są na górnej misce:) jak zmieniałem dolna to wymieniłem łożyska w dolnej i górnej bo w górnej kulki latały sobie luzem co mnie trochę zdziwiło ,ale ostatnio spotkalem sie z opiniami że tak powinno być;) na razie smigam tak jak jest ale meczy mnie to i zastanawiam się co z tym zrobić bo z tego co się orientuje to jaguar ma jakieś nie wymiarowe te stery i że nie da się dokupić nowych?

Napisano

tak, tak jak i inne stare romety, to są chyba stery 1 1/4. Nie wiem, czy Chris King takich nie robi, ale do jaguara chyba to się mija z celem ;) a może, oprócz tego, że te kulki są bez wianka, to jest ich tam za mało? Zobacz też, czy bieżnia siedzi odpowiednio ciasno na sterówce.

Napisano

tak, tak jak i inne stare romety, to są chyba stery 1 1/4. Nie wiem, czy Chris King takich nie robi, ale do jaguara chyba to się mija z celem ;) a może, oprócz tego, że te kulki są bez wianka, to jest ich tam za mało? Zobacz też, czy bieżnia siedzi odpowiednio ciasno na sterówce.

kulki co tam były wy######alem i są nowe w koronce ,byłem dzisiaj w jednym ze sklepów i powiedzieli mi ze to może być spowodowane wlasnie tym ,bo podobno orryginalnie nie ma koronki:) wymierzę kulki które znalazlem w górnej misce i poszukam takich samych i zobaczymy:)

Napisano

Hm a wiadomo komuś coś na temat średnicy osadzenia bieżni widelca w Wichrach itp. ? Mam wichrowski widelec, z którym jest ten problem, że ma średnicę korony 27.4 mm więc nie pasuje żaden standard. Chyba, że jest narąbane aż 1 mm lakieru proszkowego (jeszcze muszę spróbować usunąć ten lakier i się przekonać ale póki co fizycznie nie mam dostępu do widła).

Napisano

ja w pewnym widelcu, (RMD V4, niezbyt ostrokołowy, ale jednak) musiałem kompletnie przeszlifować bardzo duży kawałek rury sterowej, ponieważ o ile bieżnię udało mi się nabić, to pogrubiony odcinek był bardzo długi i się nie mieściła rura w dolną miskę. Robiłem to pilnikiem do metalu, ale wyszło bardzo równo i nic nie pękało, pomimo, że w streetówce chyba trochę większe siły tam działają niż w ostrym.

To tak, jakbyś nie znalazł innej opcji niż szlif ;)

Napisano

nie wiem ale mogę ci polecić:1" calowe firmy BBB: HARFA-HARRYSON Henryk Charucki

o których napisałem już wcześniej :)

dobre wykonanie, łożyska maszynowe więc przymojej jezdzie to prędzej mi rama pójdzie niz stery :)

No ,ale ogolem nie moge ich nigdzie znalezc:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...