Skocz do zawartości
  • 0

metaliczne stukanie

Gość kasia

Pytanie

Gość kasia
Napisano

Wita.

Miesiąc temu kupiłam nowy rower typu miejski/a`la holenderka, ma on zmantowaną piastę biegową simano nexus3. Od pewnego czasu słyszę dziwne stukanie jakby metal o metal, którego nie potrafię zidentyfikować. Rower jest poskręcany dobrze, więc myslę że to nie są dźwięki pochodzące z ramy. Dodam jeszcze, że to pukanie występuje przy pedałowaniu jak i bez, słychać je jakby z tyłu, czasem jest regularne a czasem nie i nie występuje przy każdej przejażdżce, jest to dosyć głośne.

Czy jest możliwość, że są to odgłosy dochodzące z piasty biegowej?

Proszę o jakieś odpowiedzi.podpowiedzi.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli jeździłeś ostatnio w terenie(piasek ,woda) mógł dostać się do środka piasty a dźwięk jest mylący. Mogą również być to łożyska koła , wytarte kulki/koronki.

Gość kasia
Napisano

Jeżeli jeździłeś ostatnio w terenie(piasek ,woda) mógł dostać się do środka piasty a dźwięk jest mylący. Mogą również być to łożyska koła , wytarte kulki/koronki.

Chyba rower nie jest aż tak zużyty bo mam go miesiąc i ma przejechane ok 300km.

A gdyby to był piasek to co mam zrobić? co przeczyścić czy ewentualnie rozebrać?

Napisano

Chyba rower nie jest aż tak zużyty bo mam go miesiąc i ma przejechane ok 300km.

A gdyby to był piasek to co mam zrobić? co przeczyścić czy ewentualnie rozebrać?

Psiknij wd60 na przerzutkę i piastę koła. Jak nic nie da to by się przydało dać do naprawy ponieważ jest to złożony mechanizm i ciężko będzie samemu to zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...