Skocz do zawartości

[Rama]No Saint Angel

Grand231

Rekomendowane odpowiedzi

Witam planuje sobie pod koniec sezonu sprawić taką ramkę http://lemonbike.eu/ramy-angel-2011-bialo-czerwony-1510g.html zastanawiam się tylko jaki rozmiar dobrać po osobę mającą 189 cm wzrostu oraz 75 kg wagi(w sezonie dochodzi do 72 kg). Chciałbym poznać wasze zdanie o tej ramce, wiem że na forum było parę tematów o niej ale chciałbym poznać opinię osób ścigających się na niej, waga w stosunku do ceny jest super jednak jak z jej sztywnością - jeżdżę na kadencji nie siłowo.

Cube i Radon są powiązane kapitałowo. Ramy są podobnej klasy. Mam w domu jedno i drugie. Radona zr team w więc niższej klasy niż mój Cube. Jakość wykonania podobna, waga się oczywiście różni. Rower ma 6lat i nadal ma się doskonale.

Hm.. to może ja coś napiszę co do rozmiaru ramy..

Mam 190cm wzrostu i jeżdżę na ramie Radon ZR Race 20" Pozycja jest bardzo sportowa, mocno nachylona, siodełko mam stosunkowo wysoko... Jedyne o czym mógłbyś pomyśleć przy ramie 20" to sztyca z offsetem...

Co do samej ramki to Radon ma je bardzo fajne i dobrze mi się na niej jeździ. :)

• 2 miesiące temu...

Podpinam się pod temat - może ktoś wyrazić opinię o ramie z tytułu - mi by pasowała. Podoba mi się malowanie, waga i rozmiar 20 powinnien być ok. Chciałbym amatorsko startować w maratonach XC i potrzebuje nowej ramki pod widelec 460mm i v-ki z tyłu.

Jeszcze raz napiszę, przy Twoim wzroście to ja bym szukał czegoś powyżej 20", bo rama będzie po prostu za mała.

Ogromna różnica między siodełkiem a kokpitem sprawi, że będę Cię ciągle bolały plecy i nie będziesz czerpał przyjemności z jazdy.

Nie mam pojęcia dlaczego ciągle panuje tendencja do kupowania za małych ram, do tego sztycy 450mm i twierdzenia że rama jest dobrze dobrana. :down:

Ja np. przy swoich 179cm nie wyobrażam sobie jeżdżenia na 17 czy 18", a niektórzy o zgrozo tak jeżdżą.Zresztą lepiej kupić ciut za dużą ramę, niż ciut za małą.

Ja mam 186cm i 90kg teraz przmieszczam się na ramie kross hexagon v3 21" - w zasadzie rozmiar jest ok ale jeździłem na kolegi kellysie 19,5 i też nie było problemu z pozycją. Z wyliczeń wychodzi że powinienem mieć rozmiar 20" i takiej ramy szukam. Znalazłem No saint urian i chciałem poszukać info na tym forum - wyszukiwarka podpowiedziała mi ten temat i nie popatrzyłem na konkretny model. Tak czy inaczej szukam bardziej info o jakości ram tej marki. Ograniczenia to wysokość widelca 460mm i v-ki z tyłu(przynajmniej tymczasowo).

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...