Grand231 Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam planuje sobie pod koniec sezonu sprawić taką ramkę http://lemonbike.eu/ramy-angel-2011-bialo-czerwony-1510g.html zastanawiam się tylko jaki rozmiar dobrać po osobę mającą 189 cm wzrostu oraz 75 kg wagi(w sezonie dochodzi do 72 kg). Chciałbym poznać wasze zdanie o tej ramce, wiem że na forum było parę tematów o niej ale chciałbym poznać opinię osób ścigających się na niej, waga w stosunku do ceny jest super jednak jak z jej sztywnością - jeżdżę na kadencji nie siłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtassnt Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ja mam 190 i meridę 22". Nie wyobrażam sobie mieć mniejszej ramy bo siodełko w moim i tak jest już dosyć wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Bierz 20" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 A jak ma się sprawa sztywności?, czy może ktoś się na tej ramce ściga?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 A co myślicie o ramkach Radon ZR Race Team warto ją brać? http://bikecenter.pl/index.php?p3797,radon-zr-race-team-rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Pomoże ktoś?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Cube i Radon są powiązane kapitałowo. Ramy są podobnej klasy. Mam w domu jedno i drugie. Radona zr team w więc niższej klasy niż mój Cube. Jakość wykonania podobna, waga się oczywiście różni. Rower ma 6lat i nadal ma się doskonale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtassnt Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Ja upierał bym się przy 22". Wiem to po sobie. Lepiej mieć większy rower niż jeździć jak na bobo ze sztycą wysuniętą na pół metra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Hm.. to może ja coś napiszę co do rozmiaru ramy.. Mam 190cm wzrostu i jeżdżę na ramie Radon ZR Race 20" Pozycja jest bardzo sportowa, mocno nachylona, siodełko mam stosunkowo wysoko... Jedyne o czym mógłbyś pomyśleć przy ramie 20" to sztyca z offsetem... Co do samej ramki to Radon ma je bardzo fajne i dobrze mi się na niej jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawon Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Podpinam się pod temat - może ktoś wyrazić opinię o ramie z tytułu - mi by pasowała. Podoba mi się malowanie, waga i rozmiar 20 powinnien być ok. Chciałbym amatorsko startować w maratonach XC i potrzebuje nowej ramki pod widelec 460mm i v-ki z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 No Saint Angel nie jest pod v-ki tylko pod Disc ja się zastanawiam czy rama w rozmiarze 20 cali z główką 145 mm nie będzie muliła całego roweru w zastosowaniu wyścigowym?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawon Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 No tak pomyliłem się - chodziło mi o No Saint Urian 09. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Jeszcze raz napiszę, przy Twoim wzroście to ja bym szukał czegoś powyżej 20", bo rama będzie po prostu za mała. Ogromna różnica między siodełkiem a kokpitem sprawi, że będę Cię ciągle bolały plecy i nie będziesz czerpał przyjemności z jazdy. Nie mam pojęcia dlaczego ciągle panuje tendencja do kupowania za małych ram, do tego sztycy 450mm i twierdzenia że rama jest dobrze dobrana. Ja np. przy swoich 179cm nie wyobrażam sobie jeżdżenia na 17 czy 18", a niektórzy o zgrozo tak jeżdżą.Zresztą lepiej kupić ciut za dużą ramę, niż ciut za małą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawon Napisano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ja mam 186cm i 90kg teraz przmieszczam się na ramie kross hexagon v3 21" - w zasadzie rozmiar jest ok ale jeździłem na kolegi kellysie 19,5 i też nie było problemu z pozycją. Z wyliczeń wychodzi że powinienem mieć rozmiar 20" i takiej ramy szukam. Znalazłem No saint urian i chciałem poszukać info na tym forum - wyszukiwarka podpowiedziała mi ten temat i nie popatrzyłem na konkretny model. Tak czy inaczej szukam bardziej info o jakości ram tej marki. Ograniczenia to wysokość widelca 460mm i v-ki z tyłu(przynajmniej tymczasowo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koser Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 jak zadecydowałeś ? jaką ramę kupiłeś ? radon a może coś zupełnie innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.