Samurai666 Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam, Jestem zdecydowany od jakiegos czasu do kupna cube analog 29, jednak mam problem z wyborem rozmiaru ramy.... W moim miescie rower nie jest dostepny (dzwonilem do sklepu w moim miescie, pytalem u dystrybutora i nic... w skiteamie nie ma dostepnego ) wiec nie mam jak przymierzyc... Szczerze powiedziawszy od dawna nie siadalem na rower i chce sie wyrwac od kompa w koncu ;d wiec nawet jakbym w sklepie siadl to mialbym dylemat zapewne który rozmiar wybrac bo nie mam porównania. Prosze więc o pomoc. Wzrost: 190 noga od krocza: 98cm (nie ma błędu - jestem pogięty proporcjonalnie) - co daje dosc krótki tułów na mój wzrost z góry dzięki za jakiekolwiek info.. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Jeśli rzeczywiście masz 98 cm nogę i w związku z tym krótki korpus to rozmiar 23 cale powinien być ok. Pierwszy raz krótka górna rura Cube się na coś przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrek Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) Jeśli rzeczywiście masz 98 cm nogę i w związku z tym krótki korpus to rozmiar 23 cale powinien być ok. Pierwszy raz krótka górna rura Cube się na coś przyda Tylko czy w Polsce dostanie taką ramę. Ja próbowałem z Acid'em to nawet z 21 calową ramą był nie do zdobycia. Dzwoniłem do kilku sklepów w Polsce i każdy rozkładał ręce. Byłem w sklepie w Niemczech (daleko nie mam po drugiej strony Odry ) i gościu przy mnie dzwonił do centrali sprawdzić czy gdzieś został Acid w rozmiarze 21. Odpowiedź brzmiała nie. Ramę 23 będzie dostać jeszcze trudniej. Nie znam się za bardzo na rowerach ale trochę się ostatnio nadzwoniłem i poznałem realia zakupu Cube 29er. Jak się nie trafi przypadkiem na Twój rozmiar to zakup jest praktycznie niemożłiwy. No chyba, że zechce poczekać do przyszłego roku. Edytowane 25 Maja 2012 przez Marrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samurai666 Napisano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 hehe.... tak myslalem zeby zmienic wybór na inny rower :/ cuba juz szukam 2 miechy i myslalem ze w koncu znalazlem jednak nic o dostepnosci nie ma.... teraz jest pogoda dobra wiec rower musi byc.... no nic poszperam troche moze cos znajde innego :/ Dzieki za info i pomoc - temat mozna zamknac/usunac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi