Airsofter Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam! Powoli składam rower i zastanawiam się nad tylną przerzutką - na początku miałem brać m591 mod.2011 albo m430 mod.2011 ale tak ostatnio sobie myślę czy ten długi wózek nie będzie mi przeszkadzał w jeździe i pomyślałem żeby rozszerzyć budżet do 150 zł ale nie wiem co wtedy wybrać. Pomożecie ? Aaa kaseta ma być 9 rzędowa napinacz jeśli potrzebny to Amoeba Scud a blat 32. PS. Do 150 zł jeśli warto można dodać ewentualnie 20 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiK Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 proponuje coś od szosy sore, i do tego szosowa kaseta http://allegro.pl/shimano-przerzutka-sora-ss-2012-goodbike-i2368535278.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 No tak, zapomniałem napisać... nie bardzo widzi mi się stosowanie komponentów szosowych- jak dojdzie co do czego że będę potrzebował szybko czegoś z tej klasy to u mnie nie dostanie tego. Tak więc only MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Jak nie chcesz szosowych to weź SLXa ze średnim wózkiem: http://allegro.pl/shimano-slx-rd-m662-gs-shadow-przerzutka-tylna-i2363017111.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
after Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Mogę spytać czemu polecacie szosowe przerzutki? Działają lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Obstawiam, że pewnie ze względu na niską cenę i krótki wózek. Być może i ze względu na mocniejszą sprężyne, ale tego nie jestem w stanie ocenić. Widziałem rowery do Enduro z przerzutkami szosowymi, wraz z szosowymi kasetami (12-26/11-25/11-28) - oczywiście mowa o rowerach składanych przez użytkownika, nie gotowcu ze sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Krótki wózek mocniej napina łańcuch, dzięki czemu mniej skacze on na wybojach. W rowerach DH, FR, Enduro gdzie mamy 2/1 blat z przodu przerzutka z krótkim wózkiem wystarczy. Owszem, lepszy od szosówki będzie Saint, ale cena odstrasza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Saint mmmmm.... Niestety nie stać mnie Dobra jak nadejdzie pora będę brał SLX`a z średnim wózkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiK Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 ale dopasuj przerzutke pod kasete, bo moze byc problem potem ze nie bedzie ci np na 1 wchodzil bieg. a w dh jak sama nazwa wskazuje sie zjezdza wiec szosowa kaseta jak najbardziej ma swoje zastosowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 No przecież pisałem że nie będę używał komponentów szosowych, to przykładowo CS HG 50-9 powinna podjeść. Przynajmniej takie jest moje rozumowanie. Nie bardzo napędzam się na jakieś szybkie zjazdy więc jakieś "ciężkie" przełożenia nie koniecznie będą mi potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Nie chodzi o "ciężki" przełożenia, bo i w kasecie szosowej i mtb najmniejsza koronka to 11t. Po prostu w szosówce największa jest mniejsza (28t na przykład), dzięki czemu stopniowanie biegów jest lepsze i cały system lepiej działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.