SZYM3RO Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam mam pytanie, które hamulce będą lepsze Avid Elixir 3 cz Hayes Stroker Trail. Miał ktoś może z nimi do czynienia? Bardzo prosiłbym o opinie. Chyba, że zaproponujecie coś innego budżet max 650zł. Z góry dziękuję za radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Jeśli możesz trochę dołożyć to SLX M666. Jeśli nie, to Deore M596. Hamulce bardzo chwalone, a negatywnych opinii praktycznie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Jak kolega wyżej również mogę polecić hamulce Shimano. Mam od niedawna Deore 596 i są naprawdę świetne jak za tą cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=6906&&id_pod_kat=18&&id_kat=2 Komplet SLX'ów 2012 za 640zł. Taniej nie ma u nas:) Chyba, że potrzebujesz jeszcze tarcze i adaptery to wtedy wspomniane Deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZYM3RO Napisano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 stpmen, jestem zainteresowany tymi SLX-ami, ale tu mam pytanie czy tarcze moga być dowolne? Bo mam dwie tarcze 160mm, Czy typowo shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Tarcze założysz jakie będziesz chciał, tylko będziesz potrzebował adaptery (chyba ze takowe posiadasz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Z tym, że raczej trzeba skrócić tylny przewód (15zł), bo przedniego nie trzeba czasem. No i wysyłka 15zł. A jakie masz tarcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZYM3RO Napisano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Tarcze firmy PROMAX, Dodam, że chcę przerzucić się z hamulców mechanicznych na hydrauliczne. Tarcza na obrazku poniżej: Dodatkowo mam jeszcze jedne pytanie odnośnie adapterów, bo zauważyłem że w opisie aukcji, że montaż jest możliwy w systemie IS2000 lub Post Mount. A zaciski są wykonane w Post Mont 160mm. Jakie będą mi potrzebne adaptery z PM na IS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Zaciski są w standardzie Post Mount, w ramie i amorze masz RACZEJ (bo dokładnie nie wiem, musiałbym widzieć zdjęcia) IS 2000, więc pewnie pasowne adaptery masz. Co do tarcz to na początek dadzą radę, choć warto by je zmienić choćby na Avida HS1 Zrób zdjęcia roweru, tak żeby było widać mocowania hamulców to wszystko będzie jasne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZYM3RO Napisano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Tu są zdjęcia hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Adaptery odpowiednie posiadasz, więc pozostaje kwestia kupna hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZYM3RO Napisano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 W takim razie temat zamknięty, wszystko już wiem. Bardzo dziękuję za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.