Skocz do zawartości

[opony] problem z wyborem opon: Continental - Geax

iMyOne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja tylko o Geaxach dorzucę opinie do modelu Mezcal (2.1 i 1.9): tragedia. Tylko na asfalt i dobrze ubite ścieżki. Lekko luźny grunt i już się uślizgujesz, na zakrętach trzeba zwalniać lub brać większym łukiem. Co prawda gleby nie zaliczyłem, ani nigdy nie przebiłem to odradzam... już kupiłem inne opony

Napisano

Ja tylko o Geaxach dorzucę opinie do modelu Mezcal (2.1 i 1.9): tragedia. Tylko na asfalt i dobrze ubite ścieżki. Lekko luźny grunt i już się uślizgujesz, na zakrętach trzeba zwalniać lub brać większym łukiem. Co prawda gleby nie zaliczyłem, ani nigdy nie przebiłem to odradzam... już kupiłem inne opony

Spójrz choćby na obrazek z strony producenta do jakich warunków są przewidziane:

655x250_Mezcal.jpg

To są właśnie opony na twarde i suche trasy,

Pozdrawiam

Napisano

No ale czemu porównujesz semi slika do RK?

Ponieważ przesiadłem się właśnie z Rubeny na RK, to opisuję wrażenia oporów toczenia :thumbsup:.

Napisano

Spójrz choćby na obrazek z strony producenta do jakich warunków są przewidziane:

655x250_Mezcal.jpg

To są właśnie opony na twarde i suche trasy,

Pozdrawiam

Wiem, też widziałem ten obrazek, ale on nie oddaje w pełni "możliwości" tej opony. Osobiście po asfalcie dałbym 4*, potem 3*, 2*, 2*, na piachu 1*, a na mokrym 2* jak na obrazku.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Z tym się nie zgodzę, na moich RK często uświadczam uślizgi w zakrętach

Z ciekawości, czy twoje RK to 2.0 czy 2.2?

+1. Continentale 26x2.0 są rewelacyjne.

Czemu zdecydowałeś się na RK 2.0 skoro sporo osób pisze, że w rozmiarze 2.2 dają dużą różnicę na plus?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...