goncik Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Ja tylko o Geaxach dorzucę opinie do modelu Mezcal (2.1 i 1.9): tragedia. Tylko na asfalt i dobrze ubite ścieżki. Lekko luźny grunt i już się uślizgujesz, na zakrętach trzeba zwalniać lub brać większym łukiem. Co prawda gleby nie zaliczyłem, ani nigdy nie przebiłem to odradzam... już kupiłem inne opony
nevermind Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Ja tylko o Geaxach dorzucę opinie do modelu Mezcal (2.1 i 1.9): tragedia. Tylko na asfalt i dobrze ubite ścieżki. Lekko luźny grunt i już się uślizgujesz, na zakrętach trzeba zwalniać lub brać większym łukiem. Co prawda gleby nie zaliczyłem, ani nigdy nie przebiłem to odradzam... już kupiłem inne opony Spójrz choćby na obrazek z strony producenta do jakich warunków są przewidziane: To są właśnie opony na twarde i suche trasy, Pozdrawiam
Tomciaz Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 No ale czemu porównujesz semi slika do RK? Ponieważ przesiadłem się właśnie z Rubeny na RK, to opisuję wrażenia oporów toczenia .
MrBlackJazz Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Witam Jakie polecili byście opony do kolarki Pegasus ,tak do 70zł za szt. ? Jeżdżę nią tylko po asfalcie .zależy mi na dobrej przyczepności na zakrętach i szybkości na prostej. Na allegro znalazłem takie : http://allegro.pl/contine...2332212813.html http://allegro.pl/opona-s...2319322447.html Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz
goncik Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Spójrz choćby na obrazek z strony producenta do jakich warunków są przewidziane: To są właśnie opony na twarde i suche trasy, Pozdrawiam Wiem, też widziałem ten obrazek, ale on nie oddaje w pełni "możliwości" tej opony. Osobiście po asfalcie dałbym 4*, potem 3*, 2*, 2*, na piachu 1*, a na mokrym 2* jak na obrazku.
ToMaZz Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Z tym się nie zgodzę, na moich RK często uświadczam uślizgi w zakrętach Z ciekawości, czy twoje RK to 2.0 czy 2.2? +1. Continentale 26x2.0 są rewelacyjne. Czemu zdecydowałeś się na RK 2.0 skoro sporo osób pisze, że w rozmiarze 2.2 dają dużą różnicę na plus?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.