matizstyle Napisano 24 Maja 2012 Napisano 24 Maja 2012 Witam ,czy ktoś z was ma błotniki Topeak DeFender M1+M2 ,czyli takie : http://www.szumgum.c...-topeak070.html Chciałbym się dowiedzieć czy warto je kupić bo cena jest nie za niska
zafkiel Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Mam te błotniki sprawują sie bardzo dobrze. Wytrzymują sporo, zaliczyłem pare wywrotek z nimi, jedynym uszkodzeniem było połamane mocowanie ktore dostałem w cykloturze za ok 10zl Są zrobione z dość elastycznego plastiku a na konczach z takiej przezroczystej gumy. Łatwo się zdejmuje i zakłada, jedynym problemem było mocowanie w widelcu ponieważ mam aluminiowa rure sterową wiec srednica wewnetrzna jest mniejsza od standardowej i musiałem oszlifować mocowanie zeby weszło w rurę.
Mod Team michuuu Napisano 25 Maja 2012 Mod Team Napisano 25 Maja 2012 Tańsze defendery: http://www.cyklotur.com/pl-PL/produkt/43814/468/Zestawy/Zestaw_blotnikow_DEFENDER_FX__RX jeden przegub mniej przy tylnym ale nie upośledza to funkcjonalności.
jasskulainen Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 takie blotniki to zabawki jesli blotniki to tylko pelne
ElDiablo Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Z tym że M1 i M2 mają szybki demontaż, co np przy zakładaniu na bagażnik rowerowy, czy myciu jak bardzo przydatne. No i dodatkowy przegub pozwala na ustawienie tyłu "pod siebie"... Niby niuanse, ale ja zakupiłem i jestem z Defendera BARDZO zadowolony!
matizstyle Napisano 25 Maja 2012 Autor Napisano 25 Maja 2012 Myślę że wezmę jednak te droższe ,wizualnie mi się bardziej podobają
ElDiablo Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Dla mnie w sumie banalnym ale ważnym aspektem są poszerzenia na końcówkach, tam gdzie rozchlapuje się woda. to banalne rozwiązanie naprawdę dużo daje. Poza tym Defender jest o niebo ładniejszy najnormalniej
matizstyle Napisano 25 Maja 2012 Autor Napisano 25 Maja 2012 oza tym Defender jest o niebo ładniejszy najnormalniej Zgadzam się
Lukaszma Napisano 26 Maja 2012 Napisano 26 Maja 2012 |Również posiadam Defendery i z czystym sumieniem moge polecic
matizstyle Napisano 26 Maja 2012 Autor Napisano 26 Maja 2012 Ok w takim razie są dobre skoro tyle osób je poleca ,dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.