Skocz do zawartości

[Błotniki]Topeak DeFender M1+M2

matizstyle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam te błotniki sprawują sie bardzo dobrze. Wytrzymują sporo, zaliczyłem pare wywrotek z nimi, jedynym uszkodzeniem było połamane mocowanie ktore dostałem w cykloturze za ok 10zl

Są zrobione z dość elastycznego plastiku a na konczach z takiej przezroczystej gumy. Łatwo się zdejmuje i zakłada, jedynym problemem było mocowanie w widelcu ponieważ mam aluminiowa rure sterową wiec srednica wewnetrzna jest mniejsza od standardowej i musiałem oszlifować mocowanie zeby weszło w rurę.

Napisano

Z tym że M1 i M2 mają szybki demontaż, co np przy zakładaniu na bagażnik rowerowy, czy myciu jak bardzo przydatne.

No i dodatkowy przegub pozwala na ustawienie tyłu "pod siebie"... Niby niuanse, ale ja zakupiłem i jestem z Defendera BARDZO zadowolony!

Napisano

Dla mnie w sumie banalnym ale ważnym aspektem są poszerzenia na końcówkach, tam gdzie rozchlapuje się woda. to banalne rozwiązanie naprawdę dużo daje. Poza tym Defender jest o niebo ładniejszy najnormalniej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...