Skocz do zawartości

[rower ~1500zl] dla dużego faceta, głównie utwardzone drogi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam 184cm i waże jakieś 114kg. Oczywiście chcę się tego balastu pozbawić. Jeżdzę głównie po utwardzonych drogach (80%), ścieżkach rowerowych, parkach, ale też po lasach i piachu (20%).

Przyglądałem się :

Kross Level A2 (może uda się zdobyć model z 2011)

Kross Evado

Unibike Fusion

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Napisano

Witam,

Mam 184cm i waże jakieś 114kg. Oczywiście chcę się tego balastu pozbawić. Jeżdzę głównie po utwardzonych drogach (80%), ścieżkach rowerowych, parkach, ale też po lasach i piachu (20%).

Przyglądałem się :

Kross Level A2 (może uda się zdobyć model z 2011)

Kross Evado

Unibike Fusion

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Ja dorzucilem troszke do unibike fusion disc, w tej cenie nie znalazlem roweru na takim osprzecie, szukalem meridy kellysa cube etc kazdy o klase lub dwie nizej, Fusion disc zwyciezyl 1649 zł i jestem zadowolony bardzo .

Napisano

Ok, dzieki. Przekonaliscie mnie, ale poleccie cos w kwocie do okolo 1600. Czytam i czytam i sam nie wiem. Gorala jakos wybralem i postawilbym juz na Kross Level A2, ale w crossach jakos nie moge dojsc do ladu.

Gość voytec
Napisano

Cross na piachu sobie nie poradzi (może po spuszczeniu powietrza z kół :D ) IMHO w związku z twoją wagą dobrze zwrócić uwagę na geometrię. W twoim wypadku im na rowerze pozycja bardziej wyprostowana tym lepsza więc dobrze popatrzeć za czymś z krótką górną rurą. Tym samym Level A2 odpada. Powinieneś przyglądnąć się Hexagonom ewentualnie coś jak ten Author. Na allegro można znaleźć rowery polskiej (podobno) marki Kands. Są tanie jak barszcz a geo jest wymiernie wygodne.

Napisano

Cross na piachu sobie nie poradzi

Wiem coś o tym :( ale i MTB w wielu przypadkach również :)

Zobacz, może w rocznikach 2011:

Unibike Crossfire, Merida 40-V

w cenie do 1600 powinieneś spokojnie dostać przyzwoity rower.

Napisano
W twoim wypadku im na rowerze pozycja bardziej wyprostowana tym lepsza więc dobrze popatrzeć za czymś z krótką górną rurą. Tym samym Level A2 odpada. Powinieneś przyglądnąć się Hexagonom ewentualnie coś jak ten Author.

Ok, a cos podobnego innego jeszcze producenta? Powiedzmy nawet do ~1800-2000 ?

Gość voytec
Napisano

Cube AIM V-brake lub nieco droższa wersja z tarczówkami (disc). Cuby mają dość łagodną geometrię coś pomiędzy kross levelem a hexagonem a więc nadal sportowo ale też rekreacyjnie.

Napisano

Popieram przedmówcę, nie mam specjalnego doświadczenia w kwestii rowerów patrząc na innych użytkowników ale posiadam Cub'a aim disc i jest naprawdę wygodny na drogi utwardzone jak i na teren. Osobiście jestem zachwycony i polecam.

Gość voytec
Napisano

Dla żony możesz sprawdzić Unibike Move ale F5 będzie bardziej uniwersalny jeśli chodzi o póżniejsze remonty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...