Skocz do zawartości

[Naprawa] Gdańska placowka opiekuncza szuka tanio serwisu

catastrophy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzieciaki w Trójmiejskiej placówce opiekuńczej maja kilka rowerow w czesciach (trudno ocenic stan tego zlomu lezacego na stercie) plus 3 stojace pod sciana o "wlasnych silach"-konieczny jest serwis tych 3 rowerow, trudno mi ocenic co konkretnie, czesc ma calkiem poodpinane linki, poblokowane kola (na pewno wyregulowanie, centrowanie kol, smarowanie lancuchow, prawdopodobnie wymiana detek, moze klockow hamulcowych)-czy ktos w 3city potrafi to zrobic i mialby ochote pomoc nieodplatnie (pokryjemy koszta zakupu czesci) lub byc moze ma serwis i moglby zrobic to taniej (w przypadku oplaty za usluge potrzebna faktura)?

W normalnym serwisie drogo wychodzi naprawa, nie warto, rowery sa stare, zuzyte, a zblizaja sie wakacje, fajnie,jakby dzieciaczki mialy cokolwiek do pojezdzenia, jesli udaloby sie to zrobic malym kosztem.

Bede wdzieczna za kontakt.

Napisano

Znamy sie z catastrophy z innego forum, na ktorym ostatnio przeprowadzona byla zbiorka pieniazkow na firanki i wykladziny w osrodku dla dzieciakow. Naturalnie kwota zostala uzbierana, cel zrealizowany, zdjecia potwierdzajace wklejone. O wynikach dziewczyna pisala w niedziele z ranca - byla wkrecona i szczesliwa na maxa.

Usmiech dzieciakow - BEZCENNY!

Ja niestety nie jestem w stanie pomoc, ale rowniez w swoim imieniu prosze osoby o dobrym sercu, o dobry uczynek. Dla kogos ogarnietego to zapewne kilka godzin pracy, dla nich... masa super spedzonego czasu.

Napisano

OOOO, dziekuje bardzo za taka opinie ;) Milo.

Bede wdzieczna calym sercem, jakby ktos do nas zajrzal, albo pzowolil sobie podwiezc te rowery-sa naprawde w kiepskim stanie, wiec chcielibysmy tylko doprowadzic je do stanu uzywalnosci, jak najmniejszym kosztem.

Napisano

Potwierdzam to, co napisał kolega ress (również znam to "inne" forrm dotyczące gier komputerowych :) ) - tym razem do pomocy mam za daleko, ale uśmiech dzieciaków ze zdjęć -> naprawdę aż się łezka w oku zakręciła, mam nadzieję że tym razem też znajdą się dobre i chętne do pomocy dusze.

Napisano

może kilku rowerzystów z okolic trójmiasta mogło by się zgadać i coś z tym zrobić ja wiele jeszcze nie umiem ale jakby mnie ktoś instruował to z chęcią bym pomógł, trochę narzędzi mam razem może byśmy coś poradzili??

Napisano

Ja mogę pomóc. Mam narzędzia i w zasadzie wszystko umiem w rowerze zrobić. W tygodniu jakoś po 17 albo w przyszłą sobotę moglibyśmy działać.

Na 3 rowery w 2 osoby nie powinno nam zejść więcej niż 2-3h plus wizja lokalna, bo trzeba najpierw ocenić co tam jest i kupić części.

Catastrophy: gdzie jest ten ośrodek?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...