Skocz do zawartości
  • 0

przeskakujący pedał

Gość Edyta

Pytanie

Gość Edyta
Napisano

Witam,

po paru dniach od zakupu Kellysa Scarpe (z 2011) pod stopami daje sie zarówno wyczuć jak i usłyszeć przeskok pedałów. (o dziwo przez pierwsze 3 dni było ok). Teraz dzieje się to samoczynnie, co któryś obrót i to bez zmieniania w tym czasie przerzutek/biegów...nic mi nie przychodzi do głowy odnośnie przyczyny bo rower jest przecież nowy. Gdyby miał już swoje lata...pomyślałabym o wymianie bębenka/piasty no ale w tym przypadku trochę nie chce mi się w to wierzyć.

Jeśli orientujecie się co jest przyczyną, będę wdzięczna za wskazówkę

pozdrawiam

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rower jest nowy - więc prawdopodobnie dopiero "ułożyły się" linki od przerzutek i hamulców.

Prawdopodobnie potrzebna jest drobna regulacja, to rzecz normalna w nowym rowerze, że po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów trzeba rowerek podregulować.

Najlepiej podjedź z nim ta gdzie został kupiony - taki przegląd "zerowy" po zakupie powinni zrobić gratis.

Napisano

dokręć pedały i powinno być ok a jeżeli to nie pomoże to prawdopodobnie możesz mieć wyrobione gwinty w ramionach korby co jest raczej nie możliwe w nowym rowerze...

Gość Edyta
Napisano

tak, też zrobię - dzięki!

Gość Edyta
Napisano

tak czysto informacyjnie...w tym przypadku okazało się, że przyczyną była luźna miska na suporcie i niedokręcone pedały. Dokręcili i przez 15 km było ok, potem 2x znowu przeskoczyły (w sumie tylko 2x porównując do tego co działo się przed) ...hmm, więc na chwilę obecną pozostaje mi obserwować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...