Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox Sid Rlt 2011 - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Problem - jak w temacie, czyli kolejne pytanie odnośnie regulacji i charakterystyki amortyzatora. Nie wykorzystuje całego skoku, no chyba , że wskocze na rower z plecakiem i jest (pozornie lub nie) mało czuły. Przynajmniej takiej wrażenie odnosze przymierzając sie w serwisie do dwa razy tanszych amorkow sprezynowych. Wiem, że charakterystyka pracy powietrzno -spr. jest inna, ale bez przesady ;) Amorek ma przejechane mało km, kupiłem go razem z rowerem, jako nowy. Zmieniałem juz ustawienia powietrza w komorach, zgodnie i niezgodnie z tabelką producenta. Efekty tych działan są rzeczywiscie odczuwalne, ale tylko "odczuwalne". Sag jest ok 30 %, jak trzeba, powietrza w negatywnej nawet troche wiecej niż trzeba, ale jadąc po bruku lub szrucie, odczuwam faktycznie niewiele mniejszy dyskomfort niż w starej meridzie z atrapą widelca. Wszyscy (amatorscy kolarze) zachwycają się Rebą i Sidami, a ja tutaj chyba czegoś nie rozumiem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...