ElDiablo Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 hmmm... problem jest jak ktoś ma ciemną ramę. Wtedy wsio się zlewa w pinechę.... Dla mnie lepsza - wersja 1 (ale tylko logo Fr), natomiast forum rowerowe.org z wersji 2 tak bowiem wygląda "oryginalne logo" naszego forum.... i gdzieś nieco jasnego się znajdzie....
iza121 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Prawda jest taka, że za bardzo nie będzie szło pogodzić wersji 1 i 2. Ten który ma biały rower będzie optował za 2, ten który ma czarny bądź generalnie ciemny za 1 osobiście jestem za 1
Gość saymon81 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Z tym że musimy pamiętać o jednej ważne sprawie. wer. 1 - to druk na białej folii, wer. 2 - na przeźroczystej folii (teoretycznie droższa sprawa, w praktyce zobaczymy w pon) Tak czy siak technologię trzeba dogadać ze "specjalistami do naklejek" Niestety ale @iza121 ma rację i nie da rady dogodzić każdemu. Wydaje mi się że na łatwiej jak będą z białym obrysem, pomimo że lepiej wyglądają bez niego. natomiast forum rowerowe.org z wersji 2 tak bowiem wygląda "oryginalne logo" naszego forum.... i gdzieś nieco jasnego się znajdzie.... Pewnie można pójść na odstępstwa, bo z tego co wiem to nie ma jakiegoś konkretnego CI dla "forumrowerowe.org". Obstawiam z białym obrysem. Mniejsze "zło" bo faktycznie na czarnych znikną bez niego.
iza121 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Sebastian no niestety nawet 2 ciemne - czarne hehe
Gość saymon81 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 ech... chyba jeszcze nie ma po co robić ankiety bo nie wiemy które wyjdą taniej i jaka będzie ich cena. Wstrzymajmy się z ankietą do poniedziałku/wtorku Mam już naklejki wycięte z folii (wariant 3), ale nie mogę ich teraz wybrać i wyczyścić. Wieczorkiem będą czyste i do pokazania
JakubWelnowski Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Ja Jestem za. Jeśli cena będzie przystępna to bioorę
Darek1990 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 mnie osobiście przy czarnej matowej ramie zostaje tylko wersja nr 1 ,która i tak mi sie podoba wiec problemu w tym nie widze i czekam z nadzieją
Mod Team durnykot Napisano 25 Maja 2012 Mod Team Napisano 25 Maja 2012 Ankietę możemy powiesić po ustaleniu kosztów.
Gość saymon81 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Ankietę możemy powiesić po ustaleniu kosztów. Najważniejsze to koszty No i technologia drukarni. Zobaczymy co nam zaproponują w poniedziałek/wtorek No i coś się klaruje. Otóż, możemy odpuścić wycinanie z folii ploterowej. Dzisiejsza próbka jest do kitu. Już mówię dlaczego, otóż wielkość literki jest ograniczona. http://greeneed.pl/fr/1.jpg http://greeneed.pl/fr/2.jpg http://greeneed.pl/fr/3.jpg http://greeneed.pl/fr/4.jpg Kolega z działu reklamy mówi że literki są za małe w napisie "Największe w Polsce!", tzn tak wychodzi z proporcji i szanse na wybranie tego są małe. Zresztą proszę rzucić okiem na zdjęcia. Fajnie to wygląda, ale literka musi być większa niż 1,5cm inaczej robi się manufaktura i będzie lipa zamiast czad Logo FR jest ok, nawet z małym nie ma problemu, ale tak czy siak dłubania za dużo przy tym. Moim zdaniem pozostaje drukowanie. Czyli czekamy do poniedziałku.
ukaniex Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 W mojej opinii Taka naklejka ma być TYLKO znakiem rozpoznawczym na szlaku. Dodawanie "największego w Polsce" to niekromne przechwałki i trwonienie cennego miejsca. Na domiar złego zaraz ktoś wpadnie (... o ile ktoś już tego nie zaproponował) na pomysł dodania nick'u. Sugeruje lekka modernizację starej wersji naklejek. Gdy jeszcze nie byłem świadom, że takie FR.org istnieje to widziałem kilku rowerzystów z takimi nalepkami. Było to na tyle charakterystyczne, że zapadło w pamięć. Czarne litery na tle czarnej zebatki. Nawet stojąc kilka metrów od roweru można by mieć problem z rozszyfrowaniem. Dziękuję za uwagę. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
akmk Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Jak cena będzie ok to też jestem chętny ale na nr 1 ze względu na czarną ramę
Gość saymon81 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 dlatego nie będzie tylko "fr" lecz cale logo forum. to byl eksperyment z folia ploterowa który umarl. przeciez nikt nie zmienia logo. stare, kwadratowe naklejki byly stare . sorry za liczne bledy. mój tel. nie akceptuje wsszystkich pl znaków. nicku nie bedzie, tylko logo i znak forum. także lepiej tego nie proponowac
Plastyk Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Eh, pobrałem logo nasze w .psd i jest takie... proste. Odpicowałbym je ciuteczkę, tak wiecie, na styrane, jakieś ryski itd. ale we wtorek wyjeżdżam na tydzień, więc nie wiem nawet kiedy bym się za to wziął. W sumie to zrobiłbym to dla własnego zadowolenia, a jak będzie ładnie, to może pokażę. Nie chodzi mi o żadną zmianę kolorystyki, czy kompozycji, ale o takie dopieszczone szczególiki, które dodałyby smaczku właśnie naklejkom. Może kiedyś...
Gość saymon81 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Jedni powiedzą że jest proste, drudzy że jest idealne a jeszcze inni że można uprościć. Generalnie im prościej tym lepiej, dla logo. No ale to nie forum o grafice. Wydaje mi się że to co jest, to jest ok.
Plastyk Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 To oczywiste, ale naklejka sama w sobie logiem nie jest bo być nie musi, ale może. Może kiedyś dla samego stwierdzenia przyjrzymy się 2, 3 wersjom i podyskutujemy która lepiej wyglądałaby na rowerze.
Gość saymon81 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 rozumiem i kiedyś możemy sobie o tym pogadac. problemu nie widze. jednak naklejka forum powinna być naklejka tylko z logiem. jasnym i przejrzystym w przekazie i odbiorze. no chyba ze reszta zainteresowanych tez będzie chcialo zmienić naklejke. opinie mile widziane
maroko777 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 jak dla mnie może być w formie skróconej czyli "FR.org"
alkor Napisano 26 Maja 2012 Napisano 26 Maja 2012 A ja jestem przeciwna FR.org- to zwyczajowy skrót, znany zainteresowanym, a nie adres czy nazwa forum.
ElDiablo Napisano 26 Maja 2012 Napisano 26 Maja 2012 I tu się z Asią zgodzę .... EDIT: Ciuchy forumowe też idą bez .org
after Napisano 26 Maja 2012 Napisano 26 Maja 2012 FR.org A jakbyś zobaczył to na czyimś rowerze, to skąd miałbyś wiedzieć, że chodzi o forumrowerowe.org? .org też powinno na naklejce być
kadargo Napisano 26 Maja 2012 Napisano 26 Maja 2012 Kasia i ja również jesteśmy przeciwni FR.org To nie jest forum rewitalizacji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.