Skocz do zawartości

[Forumowe naklejki] - Czy jest zapotrzebowanie?

Gość saymon81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hmmm... problem jest jak ktoś ma ciemną ramę. Wtedy wsio się zlewa w pinechę....

Dla mnie lepsza - wersja 1 (ale tylko logo Fr), natomiast forum rowerowe.org z wersji 2 tak bowiem wygląda "oryginalne logo" naszego forum.... i gdzieś nieco jasnego się znajdzie....

Napisano

Prawda jest taka, że za bardzo nie będzie szło pogodzić wersji 1 i 2. Ten który ma biały rower będzie optował za 2, ten który ma czarny bądź generalnie ciemny za 1

osobiście jestem za 1

Gość saymon81
Napisano

Z tym że musimy pamiętać o jednej ważne sprawie.

wer. 1 - to druk na białej folii,

wer. 2 - na przeźroczystej folii (teoretycznie droższa sprawa, w praktyce zobaczymy w pon)

Tak czy siak technologię trzeba dogadać ze "specjalistami do naklejek" :)

Niestety ale @iza121 ma rację i nie da rady dogodzić każdemu.

Wydaje mi się że na łatwiej jak będą z białym obrysem, pomimo że lepiej wyglądają bez niego.

natomiast forum rowerowe.org z wersji 2 tak bowiem wygląda "oryginalne logo" naszego forum.... i gdzieś nieco jasnego się znajdzie....

Pewnie można pójść na odstępstwa, bo z tego co wiem to nie ma jakiegoś konkretnego CI dla "forumrowerowe.org".

Obstawiam z białym obrysem. Mniejsze "zło" :devil:

bo faktycznie na czarnych znikną bez niego.

Gość saymon81
Napisano

ech... chyba jeszcze nie ma po co robić ankiety bo nie wiemy które wyjdą taniej :) i jaka będzie ich cena.

Wstrzymajmy się z ankietą do poniedziałku/wtorku

Mam już naklejki wycięte z folii (wariant 3), ale nie mogę ich teraz wybrać i wyczyścić.

Wieczorkiem będą czyste i do pokazania :)

Napisano

mnie osobiście przy czarnej matowej ramie zostaje tylko wersja nr 1 ,która i tak mi sie podoba wiec problemu w tym nie widze i czekam z nadzieją :D

Gość saymon81
Napisano
Ankietę możemy powiesić po ustaleniu kosztów.

Najważniejsze to koszty :)

No i technologia drukarni.

Zobaczymy co nam zaproponują w poniedziałek/wtorek

No i coś się klaruje.

Otóż, możemy odpuścić wycinanie z folii ploterowej.

Dzisiejsza próbka jest do kitu.

Już mówię dlaczego, otóż wielkość literki jest ograniczona.

http://greeneed.pl/fr/1.jpg

http://greeneed.pl/fr/2.jpg

http://greeneed.pl/fr/3.jpg

http://greeneed.pl/fr/4.jpg

Kolega z działu reklamy mówi że literki są za małe w napisie "Największe w Polsce!", tzn tak wychodzi z proporcji i szanse na wybranie tego są małe.

Zresztą proszę rzucić okiem na zdjęcia.

Fajnie to wygląda, ale literka musi być większa niż 1,5cm inaczej robi się manufaktura i będzie lipa zamiast czad :(

Logo FR jest ok, nawet z małym nie ma problemu, ale tak czy siak dłubania za dużo przy tym.

Moim zdaniem pozostaje drukowanie.

Czyli czekamy do poniedziałku.

Napisano

W mojej opinii Taka naklejka ma być TYLKO znakiem rozpoznawczym na szlaku. Dodawanie "największego w Polsce" to niekromne przechwałki i trwonienie cennego miejsca. Na domiar złego zaraz ktoś wpadnie (... o ile ktoś już tego nie zaproponował) na pomysł dodania nick'u. Sugeruje lekka modernizację starej wersji naklejek. Gdy jeszcze nie byłem świadom, że takie FR.org istnieje to widziałem kilku rowerzystów z takimi nalepkami. Było to na tyle charakterystyczne, że zapadło w pamięć. Czarne litery na tle czarnej zebatki. Nawet stojąc kilka metrów od roweru można by mieć problem z rozszyfrowaniem. Dziękuję za uwagę.

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Gość saymon81
Napisano

dlatego nie będzie tylko "fr" lecz cale logo forum. to byl eksperyment z folia ploterowa który umarl.

przeciez nikt nie zmienia logo.

stare, kwadratowe naklejki byly stare :).

sorry za liczne bledy. mój tel. nie akceptuje wsszystkich pl znaków.

nicku nie bedzie, tylko logo i znak forum.

także lepiej tego nie proponowac

Napisano

Eh, pobrałem logo nasze w .psd i jest takie... proste. Odpicowałbym je ciuteczkę, tak wiecie, na styrane, jakieś ryski itd. ale we wtorek wyjeżdżam na tydzień, więc nie wiem nawet kiedy bym się za to wziął.

W sumie to zrobiłbym to dla własnego zadowolenia, a jak będzie ładnie, to może pokażę. Nie chodzi mi o żadną zmianę kolorystyki, czy kompozycji, ale o takie dopieszczone szczególiki, które dodałyby smaczku właśnie naklejkom.

Może kiedyś... ;)

Gość saymon81
Napisano

Jedni powiedzą że jest proste, drudzy że jest idealne a jeszcze inni że można uprościć. :P

Generalnie im prościej tym lepiej, dla logo.

No ale to nie forum o grafice.

Wydaje mi się że to co jest, to jest ok.

Napisano

To oczywiste, ale naklejka sama w sobie logiem nie jest bo być nie musi, ale może. Może kiedyś dla samego stwierdzenia przyjrzymy się 2, 3 wersjom i podyskutujemy która lepiej wyglądałaby na rowerze.

Gość saymon81
Napisano

rozumiem i kiedyś możemy sobie o tym pogadac. problemu nie widze.

jednak naklejka forum powinna być naklejka tylko z logiem. jasnym i przejrzystym w przekazie i odbiorze.

no chyba ze reszta zainteresowanych tez będzie chcialo zmienić naklejke.

opinie mile widziane

Napisano
FR.org

A jakbyś zobaczył to na czyimś rowerze, to skąd miałbyś wiedzieć, że chodzi o forumrowerowe.org?

.org też powinno na naklejce być

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...