Skocz do zawartości

[wyprawa] "z Wrocławia w Polskę"

alternatywny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów! (jak i forumowiczki). :)

Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł wyjazdu rowerowego. Pytałem po znajomych, jednak reakcji brak - więc pytam i tutaj.

Chciałbym wyruszyć w małą wyprawę w Polskę, z określonym celem - morze lub góry (choć nie jest to obowiązkowy punkt), to jest jeszcze do ustalenia.

Jestem amatorem rowerowym, poruszam się głównie po Wrocławiu, nigdy nie brałem udziału w takiej dalszej 'wycieczce', a najwięcej za jednym zamachem przejechałem z jakieś 80km - po Wro i okolicach.

Nie interesuje mnie coś takiego, żeby przejechać jak najszybciej, (ale 100km dziennie powinno być do zrobienia). Czyli umiarkowane tempo, po jeździe jakiś relaks, zwiedzanie, a nawet zostanie gdzieś na więcej niż 1 wieczór. Jeśli chodzi o koszty to z racji tego, że jestem studentem (fakt faktem pracującym), chcę wydać jak najmniej, więc jakiś namiot wypadałoby zabrać bo i tak już będe musiał zainwestować w sprzęt typu sakwy, a nawet bagażnik...

Nie chce jechać sam (choć jak będzie trzeba to pojadę) bo po 1. we dwójkę raźniej, po 2. Komfortowiej i po 3. względnie bezpieczniej.

Nastawiłem się strasznie na ten pomysł i mam zamiar go zrealizować.

Pisałby się ktoś na to?

Może ktoś ma jakieś uwagi?

Przeczytam i docenie każdy komentarz / zapytanie / zainteresowanie.

Gdyby się ktoś wstępnie zdecydował, można sie gdzieś we Wrocku spotkać przy jakimś piwku ;) uzgodnić szczegóły.

Pozdrawiam

Tobiasz

:)

Napisano

Cześć :) Ja myślę o czymś takim: http://www.traseo.pl/trasa/plan-rowerem-na-hel. To trasa na 9-10 dni (po 120 km dziennie). Byłem na 5-dniowej majówce rowerem, także skromne doświadczenie już mam i taki dzienny dystans nie jest niczym trudnym, gdy jeszcze wliczać w program zwiedzanie. Nie jestem zbyt szybki, także tempo jazdy też na poziomie nie wyzionięcia ducha wieczorami :D Trasa bardzo prosta, bo to nie są tereny górskie, tylko nie wiem kiedy bym ją wykonał, a skoro znajdują się tacy jak ja, to zawsze można coś rozważyć ^^

Napisano

Spróbuj przebyć większe dystanse, by się przekonać jak to byłoby podczas takiej wycieczki. Ja jeżdżę raptem od stycznia tego roku, a daję rady. Gorzej, gdy grupa dyktuje tempo 27-36 km/h, to czasami wysiadam :)

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Witam ja tez planuje w nastepnym sezonie jakas wyprawe po Polsce.Ja bym chętnie Bieszczady ogarnął takie marzenie do zrealizowania. Cała trasa na kołach chciałbym przejachac.ale w sumie cel jeszcze do obgadania

Napisano

Ja mam w planach wyjazd nad morze z poznania ,obecnie jest chetnych 7 osób ,dystans dzienny ok +/- 80 km ,wycieczna na max 7 dni . W planach jest objazdówka ze zwiedzaniem nie na czas lub jak najdalej . Osobiście życzę powodzenia i dalszych postów z informacjami jak postepy w przygotowaniach ;)

Napisano

Siemka, mam 17 lat i w zeszłe wakacje wraz z dwoma kolegami wybraliśmy się do Kielc, aby stamtąd wystartować do zakopanego. Przejechaliśmy całe Bieszczady i dwukrotnie odwiedziliśmy Słowację. Spaliśmy tylko w polskich schroniskach młodzieżowych. średnio 22zł za nocleg...

w liczbach:

860km

6dni

600 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...