alternatywny Napisano 23 Maja 2012 Napisano 23 Maja 2012 Witam wszystkich forumowiczów! (jak i forumowiczki). Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł wyjazdu rowerowego. Pytałem po znajomych, jednak reakcji brak - więc pytam i tutaj. Chciałbym wyruszyć w małą wyprawę w Polskę, z określonym celem - morze lub góry (choć nie jest to obowiązkowy punkt), to jest jeszcze do ustalenia. Jestem amatorem rowerowym, poruszam się głównie po Wrocławiu, nigdy nie brałem udziału w takiej dalszej 'wycieczce', a najwięcej za jednym zamachem przejechałem z jakieś 80km - po Wro i okolicach. Nie interesuje mnie coś takiego, żeby przejechać jak najszybciej, (ale 100km dziennie powinno być do zrobienia). Czyli umiarkowane tempo, po jeździe jakiś relaks, zwiedzanie, a nawet zostanie gdzieś na więcej niż 1 wieczór. Jeśli chodzi o koszty to z racji tego, że jestem studentem (fakt faktem pracującym), chcę wydać jak najmniej, więc jakiś namiot wypadałoby zabrać bo i tak już będe musiał zainwestować w sprzęt typu sakwy, a nawet bagażnik... Nie chce jechać sam (choć jak będzie trzeba to pojadę) bo po 1. we dwójkę raźniej, po 2. Komfortowiej i po 3. względnie bezpieczniej. Nastawiłem się strasznie na ten pomysł i mam zamiar go zrealizować. Pisałby się ktoś na to? Może ktoś ma jakieś uwagi? Przeczytam i docenie każdy komentarz / zapytanie / zainteresowanie. Gdyby się ktoś wstępnie zdecydował, można sie gdzieś we Wrocku spotkać przy jakimś piwku uzgodnić szczegóły. Pozdrawiam Tobiasz
AndrzejAA Napisano 23 Maja 2012 Napisano 23 Maja 2012 Cześć Ja myślę o czymś takim: http://www.traseo.pl/trasa/plan-rowerem-na-hel. To trasa na 9-10 dni (po 120 km dziennie). Byłem na 5-dniowej majówce rowerem, także skromne doświadczenie już mam i taki dzienny dystans nie jest niczym trudnym, gdy jeszcze wliczać w program zwiedzanie. Nie jestem zbyt szybki, także tempo jazdy też na poziomie nie wyzionięcia ducha wieczorami Trasa bardzo prosta, bo to nie są tereny górskie, tylko nie wiem kiedy bym ją wykonał, a skoro znajdują się tacy jak ja, to zawsze można coś rozważyć ^^
alternatywny Napisano 23 Maja 2012 Autor Napisano 23 Maja 2012 No nieźle.. ale na moją pierwszą wyprawę chyba "za grubo"
AndrzejAA Napisano 23 Maja 2012 Napisano 23 Maja 2012 Spróbuj przebyć większe dystanse, by się przekonać jak to byłoby podczas takiej wycieczki. Ja jeżdżę raptem od stycznia tego roku, a daję rady. Gorzej, gdy grupa dyktuje tempo 27-36 km/h, to czasami wysiadam
abdul88 Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 Witam ja tez planuje w nastepnym sezonie jakas wyprawe po Polsce.Ja bym chętnie Bieszczady ogarnął takie marzenie do zrealizowania. Cała trasa na kołach chciałbym przejachac.ale w sumie cel jeszcze do obgadania
marcind Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 Ja mam w planach wyjazd nad morze z poznania ,obecnie jest chetnych 7 osób ,dystans dzienny ok +/- 80 km ,wycieczna na max 7 dni . W planach jest objazdówka ze zwiedzaniem nie na czas lub jak najdalej . Osobiście życzę powodzenia i dalszych postów z informacjami jak postepy w przygotowaniach
Pawel95 Napisano 1 Listopada 2012 Napisano 1 Listopada 2012 Siemka, mam 17 lat i w zeszłe wakacje wraz z dwoma kolegami wybraliśmy się do Kielc, aby stamtąd wystartować do zakopanego. Przejechaliśmy całe Bieszczady i dwukrotnie odwiedziliśmy Słowację. Spaliśmy tylko w polskich schroniskach młodzieżowych. średnio 22zł za nocleg... w liczbach: 860km 6dni 600 zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.