dymcio111 Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Mam te filmiki w opisie, zapraszam do oglądania O właśnie tego pierwszego filmu szukałem a tego drugiego to nie wiedziałem
tank Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Witam Trochę poczytałem w necie o zabezpieczeniach i wychodzi mi iż u-lock będzie dla mnie najlepszy ale tu pytanie jaki? Najlepiej oceniany jest ABUS Granit 54 300 i ma w/g mnie jak na zapięcie rozsądną wage 1656 g ale cena ponad 300 zł. Najczęściej polecany Kryptonite Evolution Series 4 LS tylko wagi nie znalazłem. Są za to opinie o zacinaniu zamka po pewnym okresie. Cena ponizej 200 zł w/g mnie ekonomiczna stąd tyle opinii. Grubośc szekli obu w/w 13-14 mm. Pojawia się też ciężki u-lock 2,6kg OnguardlockBruteLS grubość szekli - 16mm (razem z winylową osłoną prawie 18mm) ale o nim brak info. na temat tego jak się sprawdza zamek. Cena średnia ok. 220 zł. Na Abusa muszę dozbierać kasy, a BruteLS ta waga i brak opinii. W Kryptonite Evolution Series 4 LS niepokoją mnie te opinie o zacinaniu się zamka. Co radzicia? Pozdrawiam
kurczak2 Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Ja bym brał kryptonite lub abus, bo to sprawdzone firmy. Oba podane zabezpieczenia będą dobre i trudno powiedziec które lepsze. Niekiedy jakieś czasopisma albo portale robią testy zabezpieczen, jesli chcesz sie zasugerowac tymi testami to: http://www.aukcjoner.pl/gallery/009734301-1.html# , są też pewnie inne jesli poszukasz. Ja wybrałem abusa, bo wyglądał mi na pewniejszy.
rowerzysta01 Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 @tank abus ma trochę lepszy zamek o dwie dodatkowe "zapadki", Onguard, jest dla ciebie za ciężki, natomiast kryptonite do dobry wybór, jeśli chodzi o to zacinanie, to kwestia smarowania zamka( powinna być informacja o konserwacji na opakowaniu)
tank Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Dzieki za podpowiedzi. Ale mam nastepne pytanko: czy kryptonike sprzedawanym na Allegro można zaufać? Pozdrawiam
MikeSkywalker Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 A dlaczego nie? Jasne że tak. http://allegro.pl/za...2419015297.html przynajmniej tego sprzedawcę mogę Ci śmiało polecić, też mam od niego podkowę i nie tylko, ma większość modeli Kryptonite (nawet jak nie są wystawione na aukcjach) i sprzedaje tego pełno w Polskę, z tego co wiem to właśnie modele Evolution Series 4 i Kryptolok 2 są najbardziej popularne. U mnie czasem zamek "zacina się" jak nie do końca dokładnie włożę klucz, ale poza tym to wiele opinii czytałem że nic się ze sprzętem Kryptonite nie dzieje przez lata nawet nie trzeba go konserwować ale jak zajdzie potrzeba to smarowanie pomaga na wszelkie dolegliwości.
dymcio111 Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 Ja mam swojego Abusa granit x-plus 54 jakoś rok czasu, zamek działa dalej jak nowy, nic go nie smarowałem, a zdarzało się często że zapinałem też skuter na dworzu na całe tygodnie i też w deszczu stał pod pokrowcem a u-lock chyba nie był przykryty. Uchwyty do ramy/sztyc ma z dobrego plastiku na różne średnice rur nic mi się nie połamało ani nie pękło w starym rowerze. Teraz jak jeżdżę fullem to go w plecaku wożę. Podobno uchwyty kryptonita pękają... Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.