Skocz do zawartości

[Koło tylne]Jakie koło 26" wybrać do MTB do 200 zł?

matizstyle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,w najbliższym czasie będę musiał wymienić sobie przednie koło ponieważ te które mam teraz wykrzywiło się i nie wiem jakie koło wybrać żeby się tak szybko nie skrzywiło jak te które mam ,mogę wydać na nie max 200 zł ,polecacie coś do tej kwoty ?? :icon_wink:

Co myślicie a takim : http://allegro.pl/ko...2356280103.html

Napisano

Dzięki wielkie za odpowiedz :rolleyes:

Kurde rower mam od lipca 2011 r. i ma przejechane lekko ponad 1800 km i już się skrzywiło ,a jeżdżę normalnie :D

Napisano

Myślałem już nad tym ,ale to się mi nie opłaca bo znając moje szczęście to zaraz znowu gdzieś mi się wykrzywi ,z reszta tylne też już jest trochę krzywe :D

Ale dzięki za propozycję ^_^

Napisano

Znając Twoje szczęście to nowe koło też szybko pokrzywisz... Ale przynajmniej sklep się ucieszy, bo klient wymieniający koła co 1800km - dla wielu to raptem jeden miesiąc jazdy - to skarb... :-)

Napisano

Oddaj zatem obydwa do centrowania. To całkiem normalne, że nowe koło wymagać może korekty naciągu po przejechaniu paruset km. Nowe też skrzywisz i będzie trzeba oddać w ręce specjalisty.

Napisano

Dobrze panowie radzą, nowe koło zaplatane maszynowo najczęściej wymaga korekty (zaplatane ręcznie niestety czasem też), więc po prostu oddaj do serwisu i będziesz jeździł jak na nowym. Ewentualnie, jeśli obręcz jest baardzo krzywa, ewentualnie jeśli krzywi się od najechania na liścia, to wymień samą obręcz. Ale podejrzewam, że już jesteś napalony na nowe koło i nie odpuścisz.

Napisano

Dobra ,przekonaliście mnie ,zatem oddam do centrowania ,zobaczymy co z tego wyjdzie ,dzięki wszystkim :D

przynajmniej trochę kasy w kieszeni zostanie B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...