IwanMT Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 Nad Fusionem z tego rocznika też się zastanawiałem. Jednak chyba wybiorę tego Lambera Jeszcze mam sklep jakieś 150m od mieszkania i w nim powinien się znajdować ten rower także bomba. Jeśli wszystko będzie okej to od razu zakupie razem z hamulcem i klamkami, myślę, że będą mieli w sklepie. Dziękuje wszystkim za pomoc
Eastern Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 Nad Fusionem z tego rocznika też się zastanawiałem. Jednak chyba wybiorę tego Lambera Jeszcze mam sklep, w którym powinien się znajdować ten rower, jakieś 150m od mieszkania także bomba. Jeśli wszystko będzie okej to od razu zakupie razem z hamulcem i klamkami, myślę, że będą mieli w sklepie. Dziękuje wszystkim za pomoc Daj znać potem co kupiłeś. Pamiętaj, rozmiar wybieraj mądrze
bartekcoma Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Byłem w sklepie ale jest tylko model 2012 za 1800z z rabatem. Sprzedawca mówi, że od 2 lat robią rowery i sie rozwijają. Mają już jakiś model z włókna węglowego. (nie wiem czy w sprzedaży). Nawet spoko rower. Przysiadłem teraz do porównania osprzętu między level a2 a limberem vx7 2011. Z danych zamieszczonych w necie, różnią się widelcem (kross SR Suntour XCM-V3 DLO ok 170zł, limber SUNTOUR SF11-XCR-RL 26 ok 350zł), oraz hamulcami (kros przód i tył tektro za ok 50zł, limber przód Shimano BR-M416A 100 ok 90zł i tył ok alhonga ok 20zł) i oponami. Jednak nie znalazłem cen kross Impac Trailpac a limber Maxxis 26*1.9 Larsen TT . Ponieważ więcej danych do porównania nie miałem zakończyłem na tym. Z racji tego że nie bardzo w sumie bym chciał hamulec tarczowy to ten koszt mogę pominąć.Ale pomimo tego zostaję ok 200zł. Z wyglądu bardziej podoba mi się kross, fajniejszy kolor, albo może (niestety) napis trochę do mnie przemawia. Gdybym nie wczytywał się za bardzo na forum pewnie nie zważałbym tak bardzo na naklejkę na ramie. Czy kross posiada blokadę skoku amortyzatora (czytałem w opisie na jakiejś stronie, że jest na goleni)? Sam nie wiem czy kupić krossa i doinwestować w częsci po ich zużyciu lub od razu. Mętlik w głowie.
IwanMT Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Ja dzisiaj jeździłem na 19 i jest fajnie. Co prawda w sklepie były jakieś pierdoły, a nie asystenci, ale jakoś samemu sobie poradziłem. Troszke było dla mnie zbyt nisko, ale widziałem, że siodełko bylo dosyć nisko. Wiecie może czy kierownica w tym modelu ma możliwość wysunięcie do góry kapkę? Jeśli chodzi o post bartka to ja wybieram Limbera. Wymiana hamulca i klamek to niecałe 100zł i jest luz, a już na samym widelcu Kross traci ponad 200zł. /Edit. No i bym zapomniał po co tu wróciłem tak szybko. Możecie mi powiedzieć jak powinienem dbać o ten rower? Tzn. co zrobić coby mi się zbyt szybko nie popsuł, przy czym nie jestem inżynierem, nie mam zakładu w domu i umiejętności do takowego prowadzenia ^^
bartekcoma Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 A jeżdziłeś modelem 2011 czy 2012. Ja miałem możliwość tylko obejrzenia tego drugiego. Jeżeli jeździłeś starszym powiedz jak te hamulce działają. Jakieś jeszcze inne wrażenia?
IwanMT Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Jeździłem na modelu z 2011r. Przedni w porządku, tylni bym wymienił, ale średnio mi się podobała mocno "zgarbiona" pozycja. Dlatego też zapytałem cz można wysunąć kierownicę do góry troszkę, bo jestem nie przyzwyczajony do aż tak przechylonego w przód siedzenia. Dzisiaj chyba znowu pójde do sklepu i sprawdze dokładniej...
kom0rnik Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 A ten Limber nadaje się na wjazd na asfalt tzn. czy można go brać np. na jazdę po mieście ? Nie odpadną nogi od oporów toczenia bo te opony mają prawie 5 cm szerokości nie?
bartekcoma Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Dość ciekawe pytanie zadałeś. Tu widać dokładniej jak ta opona wygląda http://allegro.pl/limber-vx7-shimano-alivio-disc-blokada-wyprz-i2385232687.html Na asfalt może być ciężko. Niech ktoś się wypowie, bo ja nie mam zielonego pojęcia poza wzrokową opinią.
qwaq Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Dlatego też zapytałem cz można wysunąć kierownicę do góry troszkę, bo jestem nie przyzwyczajony do aż tak przechylonego w przód siedzenia. Na zdjęci z tej aukcji http://allegro.pl/limber-vx7-shimano-alivio-disc-blokada-wyprz-i2385232687.html wszystkie podkładki są pod kierownicą, więc nie można jej podwyższyć, można ewentualnie dokupić mostek o większym kącie
nobeel Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Też sie zastanawiam nad LIMBER VX7 ale z tego co czytam to chyba pozycja na tym rowerze bedzie bardzo pochylona czyli jest to rower bardziej do jazdy wyczynowej?
IwanMT Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Tzn. ja mogę mieć takie wrażenie bo na rowerze ostatnio byłem 3 lata temu i to była maszyna kupiona na komunię za 500zł Czyli rower miał przebiegu 7lat mniej więcej. Być może to nie jest jakaś specjalnie wychylona pozycja.
qwaq Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 z tego co czytam to chyba pozycja na tym rowerze bedzie bardzo pochylona Na stronie nie ma geometrii ramy, ale ze zdjęć wynika że górna rura nie jest jakoś strasznie długa jest to rower bardziej do jazdy wyczynowej? Ewentualnie do maratonów, jazda wyczynowa to bardzo szerokie pojęcie
WEDLOS Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 troszkę odświeżę : ) Porównałby ktoś dla mnie unibike fusion-a , z limberem ? limber;http://allegro.pl/swietny-rower-limber-vx-7pro-alivio-waga-12-6-kg-i2401874657.html Fusion:http://www.unibike.pl/fusion.html Byłem zdecydowany na limbera , ale po przeczytaniu tego tematu boję się o tą bardzo skrzywioną pozycję podczas jazdy. Pozdrawiam
Florek Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Te rowery mają podobną geometrię, więc i pozycja będzie podobna. Nie wiem kto wymyślił, że na Limberze będziesz skrzywiony. Marka - z Limberem kontaktu nie miałem, Unibike jest już dość uznaną marką, plus dla Unibike. Rama podejrzewam, że pomimo tego samego materiału też będzie lepsza w Unibike'u, aczkolwiek nie wiem czy dostrzeżesz jakiekolwiek różnice. Ciężko stwierdzić. Amortyzator lepszy w Limberze - XCM kontra XCR, nie ma tematu. Tylna zmieniarka taka sama, przednia lepsza w Unibike. Manetki lepsze w Limberze. Korba lepsza w Unibike. Kaseta podobnej klasy, minimalnie na korzyść Limbera. Obręcze i opony - tu przewaga Unibike dla mnie. Schwalbe Smart Samy to świetne gumy. Hamulce - ciężko powiedzieć. Limber ma z przodu przeciętną tarczę mechaniczną, z tyłu słabą V-kę. Unibike, przeciętne V-ki. Ja w tej cenie optowałbym za V-kami. Decyzja należy do Ciebie, ja zdecydowałbym się na Unibike, bo tę markę znam, Limber to dla mnie wielka niewiadoma, ale może po prostu zaczynają kreowanie swojej marki, tak jak Kross kiedyś zaczynał.
WEDLOS Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 @up dzięki za tak obszerną wypowiedź Podałeś dużo zalet i wad jednego jak i drugiego i dalej trudno mi podjąć decyzje, jak to źle jak człowiek ma wybór Zważając na cenę /+200 zł na korzyść limbera, chyba się na niego zdecyduję, a za te pieniądze wymienię hamulec i ewnetualnie opony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.