Skocz do zawartości

[Rower] Jaki rower wybrać Genesis Speed Cross SX10 czy Kross Evado 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam i proszę o pomoc.

Zastanawiam się nad kupnem roweru tylko nie mam pojęcia co wybrać podobają mi się dwa modele.

Pierwszy to Genesis Speed Cross SX10 cena-2299zł

Link do opisu:

Rower Genesis Speed Cross SX10 4028016 :: Sklep internetowy Intersport Polska S.A.

Drugi to Cross Evado 3.0 cena-1999

Link do opisu:

CROSS to najlepsze produkty w swojej kategorii - Rower Kross EVADO 3.0 Męski transport GRATIS - KROSS to najlepsze produkty w swojej kategorii

Proszę o pomoc w wyborze ponieważ ja jestem zielony.

Nie powiem bo Genesis trochę bardziej mi się podoba ale wolę zasięgnąć opinii osób które wiedzą na ten temat coś więcej :-)

Dzięki za każde słowo.

Napisano

Pomoże mi ktoś czy liczyć na siebie

Czy rowery genesis to dobra marka czy płaci się głównie za napis na ramie???

Napisano

Spoko napinacz półkę wyżej ale coś kosztem czegoś bo brak w nim hamulców hydraulicznych.

Z hydrauliką jest dopiero Unibike Zethos GTS a to już koszt 2700

Swoją drogą marka Unibike jak się ma względem Crossa czy Genesis???

Napisano

Kross firma bardziej znana, ale czy lepsza nie wiem. Osprzęt bardzo podobny. Chyba kierowałbym się jedynie wyglądem, bo reszta bardzo zbliżona. Hamulce Traco też niezłe wcale nie gorsze od tych Shimano, przy czym mają większą tarczę. Gen 300 zł droższy, moim zdaniem nie warty tych trzech stów. kupisz za to jakieś pierdoły (licznik, bidony itp.). Patelnie porównywalne, ale w Krosie mostek do wymiany bo to badziewie z regulowanym kątem (zwłaszcza jak ważysz ponad 80kg).

Napisano

Właśnie choć jeden konkretny facet:-)

warzę 86kg i mam 180 wzrostu.

mi też nie pasi ta kierownica bo boje się ze będzie się obniżać przy ostrzejszej jeździe.

Druga sprawa to opony w genesisie grubsze niż w crossie więc wydaje mi się że na wypady mieszane typu asfalt las polna droga będą lepsze

trzecia to amortyzator przedni w genesisie jest blokada a w krosie nie ma.

czy jest sens zwracać uwagę na opony i amortyzatory czy to jest mało ważne przy codziennej jeździe bo zamierzam robić nim dużo kilometrów:-)

A tak po za sprawą genesis to jakaś dobra marka na poziomie cross???

Z tego co zauważyłem to patrząc na obydwa rowery genesis wydaje mi się bardziej solidny ale właśnie te trzy stówy różnicy robią swoje. :ermm:

Napisano

Co z wami ludzie tak ciężko wklepać coś na klawiaturze??? nikt nie napisze nic sensownego??

Napisano

Widzę w koło sami znawcy po co wogóle jest to forum jak wystarczy że ktoś powie nazwę roweru która nie brzmi kross albo wigry i już każdy zielony.

• Mod Team
Napisano

Brak fachowców, forum do niczego, moderatorzy beznadziejni. Okaż cierpliwość lub sam weź się za szukanie interesujących cię informacji a na pewno znajdziesz. Jezeli dziennie pojawia się 10 tematów jaki rower do 1000zł to nie dziw się, że ludziom się nie chce odpisywać.

Napisano

Witam. Z Twoich propozycji to Genesis jest, moim zdaniem, lepszym wyborem. Zawsze masz lepszy amorek z blokada, pomijając już sprawę przerzutek (3 biegi więcej). Ja od siebie proponowałbym Ci jakieś starsze modele. Skoro nie Unibike (jak zauważyłem) to może Kellys, przykładowo Neos czy Exquisite. Myślę, że hamulce tarczowe będą Ci mało potrzebne - chyba że planujesz więcej jeździć po polach i bezdrożach niż po asfalcie. Ciekawe są modele Cube, spokojnie możesz rozważyć tą markę jeśli planujesz wymieniać niektóre podzespoły na lepsze w najbliższych latach. Ode mnie to tyle :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...