Skocz do zawartości

[Tuning] Malowanie roweru

gosucherry

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, z góry mówię, nie mam na myśli robienia z roweru choinki. Po prostu pare części typu mostek, przerzutka tył i śruby niektóre są u mnie już obrzydliwie pozdzierane ( nie mówiąc o kierownicy której lakier trochę odprysł, i pojawia się rdza ). Mam pytanie do was, forumowiczów - malowaliście rowery sprayem ? Jeżeli tak to jakim ( wiem ,że montana to dobre spraye, ale raczej do ścian, nie wiem jak sprawują się na rowerze ) ? Jeżeli nie to w jaki sposób ? Areograf, ani studio lakiernicze nie wchodzi w grę.

Napisano

powiem Ci tak mam doświadczenie akurat w malowaniu ram sprejem ponieważ pomalowałem ich z 7 sztuk ,tanimi za 10 zł nie opłaca się malować ,malowałem nawet lakierem do paznokci ale pistoletem :D ,najlepszy był motip drogi bo ok 30 zł puszka ale dajesz dobry podkład i paznokciem za chiny nie da rady zedrzeć(rysować) ,gwożdziem owszem bardzo szybko schnie i ciężko nim zacieki porobić ,najlepiej jeszcze na to bezbarwny i ramka jak nowa :) albo kupić lakier akrylowy do samochodów i żeby Ci ktoś pomalował ,trzyma się za######iście i lepszy od motipa no ale i cena ok 40 zl na cały rower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...