bacakatowice Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Witam Otóż będąc w sobotę na maratonie w Wałbrzychu chwyciłem kapcia w tylnym kole. Wyciągnąłem koło, zmieniłem dętkę i założyłem ponownie koło w swoje miejsce i zauważyłem, jakby słabszą siłę hamulców. Wcześniej w trakcie wyścigu i codziennego użytkowania, hamulce reagowały perfekcyjne. Po wyciągnięciu koła i włożeniu go ponownie hamulce również hamują bardzo dobrze lecz mają jakby mniejszą moc. Dodam, że regulacja klamki hamulca pozostała taka sama, Hamulce mają przebieg ok.400 km. Patrząc na zacisk i klocki wszystko jest w porządku. Tarcza siedzi centralnie między dwoma klockami, nic nie trze, nie puka. Co to może być ?? chyba, że Ja mam zwidy i niepotrzebnie panikuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TuiTam Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Może spróbuj odtłuścić tarcze . Może być wiele powodów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gugool Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Nie nacisnales może klamki, gdy rower był bez koła lub gdy był odwrócony? Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacakatowice Napisano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Nie nacisnales może klamki, gdy rower był bez koła lub gdy był odwrócony? Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 na 10000000000 % nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igorch Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 zatłuszczone tarcze - innej opcji nie ma, jesli było ok przed zdjeciem a po załozeniu juz nie to tylko tarcze odtłuszczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baryla703 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Gdy wyciągałeś koło pewnie dotknąłeś tarczy. Jak nie pomoże kilkukrotne hamowanie to polecam odtłuścić tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacakatowice Napisano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 czym odtłuścić ?? benzyną ekstrakcyjną ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baryla703 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Polecam klocki wypalić w piekarniku, potem lekko je zjechać papierem ściernym. Tarcze ekstrakcyjna i potem również papierem ściernym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishak Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 tarczy nie polecałbym ściernym bo to musisz o odpowiedniej grubości mieć , nie pamiętam ile tam było . Lepiej sobie tą ekstrakcyjną przejedź i zostaw lub zobacz co stosują do czyszczenia na innym temacie jest tego tyle że Ci z 30min zejdzie na czytanie o różnych sposobach czyszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacakatowice Napisano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 ok dzięki, zacznę szukać i poczytam, mam czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baryla703 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Do tarcz najlepiej wodny, ale wiadomo tarczy trudno zaszkodzić Wiec próbować testować nic raczej się nie stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.