Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] które najskuteczniejsze?

kovalsc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początku chciałem się przywitać ze wszystkimi:)

Mam taki problem z wyborem zabezpieczenia, opiszę krótko moje wymagania.

Chce zabezpieczyć rower, który stoi w garażu, gdzie niestety nie posiadam żadnego uchwytu/haka/oczka do którego mógłbym go przytwierdzić.

Mam tak dwa rowery i tak kombinuje, które zabezpieczenie wybrać, aby je razem spiąć i utrudnić ich wyprowadzenie razem( czy śpiąć dwa koła(jedno w 1 rowerze z kołem 2 roweru), czy może spróbować jakiś ciężarek czy coś podobnego z oczkiem i do tego przypiąć) w Sumie gdy auto jest w garażu, myślę że spięcie ich razem nie da możliwośći łatwego ich wyprowadzenia.

Gdy samochodu nie ma, wtedy pojawia się ryzyko.

Rozmyślam nad Knogiem ( linka silikonowa) widziałem przeciętą, ale ponoć trwało to 40 minut i każde włókno z osobna cięto...

Czy Ulocka - Knyptonite'a lepiej. w powyższym układzie, czy da się spiąć dwa rowery??

Jeśli jesteście w stanie mi podpowiedzieć, gdyż zakupiłem nieadwno rowery i nigdy nie stałem przed takich problemem z zabezpieczeniem.

Rowery na mieście, pod okiem, więc nie zostają na dłużej bez opieki, to zabezpieczenie wtedy nie musi być stosowane, głownie chodzi mi o pozostawienie w garażu i poczucie spokojnego snu.

Pozdrawiam

Łukasz

Napisano

Cześć,

Mogę ci zaoferować łańcuch Kryptonite NY Noose o długości 75 cm. cena 200 zeta. jak zepniesz rowery tym łańcuchem na pewno utrudnisz wyprowadzenie ich razem,a i z przecięciem tego łańcucha złodziej miałby nie lada problem. Daj znać czy jesteś zainteresowany.

Pozdrawiam

Napisano

Cześć,

Mogę ci zaoferować łańcuch Kryptonite NY Noose o długości 75 cm. cena 200 zeta. jak zepniesz rowery tym łańcuchem na pewno utrudnisz wyprowadzenie ich razem,a i z przecięciem tego łańcucha złodziej miałby nie lada problem. Daj znać czy jesteś zainteresowany.

Pozdrawiam

A w jaki sposób je spiąć, takim łańcuchem??

Czy istnieje jakaś tańsza alternetywa??(coś ok 150-170zł)??

Pozdrawiam

Napisano

Jak spiąć?? to zależy tylko od Ciebie. Możesz przeciągnąć przez koła obydwu rowerów i przez ramę. Powinno wystarczyć.

Niech starce. za 180 zeta moge ci ten łańcuch sprzedać :)

Co ty na to??

Pozdrawiam

Napisano

Jak spiąć?? to zależy tylko od Ciebie. Możesz przeciągnąć przez koła obydwu rowerów i przez ramę. Powinno wystarczyć.

Niech starce. za 180 zeta moge ci ten łańcuch sprzedać :)

Co ty na to??

Pozdrawiam

Czy Łańcuch jest nowy??

Napisano

łańcuch był może dwa -trzy razy użyty. zapinałem rower na klatce. teraz mam pomieszczenie na rower i juz nie potrzebuje takiego zabezpieczenia. szkoda żeby się marnował i leżał. łańcuch jest w bardzo dobrym stanie. moge podesłać fotki wieczorem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...