Skocz do zawartości

[Fotelik] co sądzicie o Hamax Siesta Premium z dmuchaną wyściółką

littletwig

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem przed zakupem fotelika dla 1,5 rocznego synka, poczytałam o fotelikach firmy Hamax i w tym roku wyszedł nowy model Siesta Premium z dmuchaną wyściółką. Czy ktoś z was używa tego fotelika, albo chociaż oglądał go w sklepie. Czy ta wyściółka nie będzie za bardzo grzać malucha w plecki ? Nie wiem jak ona wygląda, jeżeli materiał jest jak materac to razczej nie może być wygodne. Z góry dziękuję za sugestie.

Napisano

Witam,

Miałem styczność z tą wyściółką i muszę przyznać, że wygląda bardzo interesująco. Wyściółka od strony gdzie będzie siedział maluszek pokryta jest miłym w dotyku materiałem. Na pewno dziecko nie będzie się przyklejać do wyściółki jakby się spociło. Wyściółka ma bardzo dużo otworów wentylacyjnych. Mam wrażenie, że na początek jest super rozwiązaniem, żeby dziecko przyzwyczaiło się do fotelika. Powinna być bardziej wygodna niż zwykła wyściółka. Dodatkowo z tego co widziałem to ma boki też dmuchane co moim zdaniem jest też na plus. Moja córka jeździła na Siescie ze zwykłą wyściółką i nie było źle, ale na początek i dla takiego małego dziecka jak twoje na pewno dobrym rozwiązaniem może być ta dmuchana wyściółka. Z mojej strony mogę w 100% polecić produkty Hamax'a. Zarówno ja z żona jak i moja córka jesteśmy z tego fotelika zadowoleni.

Pozdrawiam

Napisano

kris2011 dziękuję za informacje, znalazłam ofertę za 400zł na stronie brykacze.pl, niby sprzedają w 100% oryginalne rzeczy (mam nadzieję, bo chcę tam zakupić fotelik). Może wiesz cos na temat tego sklepu internetowego?

Napisano

Niestety nie miałem nigdy styczności z tym sklepem. zazwyczaj kupuje rzeczy w sklepach specjalizujących się w akcesoriach rowerowych. Z tego co widzę to mają większość produktów Hamax'a. Zawsze można dopytać. Życzę udanych wypraw w foteliku :)

jeszcze jedno. Gdybyś kiedyś szukała mocowania na drugi rower daj znać mam na zbyciu takowe :)

Napisano

Jak kolega wyżej napisał - zajrzyj koniecznie do Decathlona jeśli tylko masz w pobliżu.

Sam jestem na etapie szukania fotelików, oglądałem już chyba wszystko we wszystkich sklepach.

Jeśli chodzi o Hamaxa to Decathlon jest bezkonkurencyjny. Swoją drogą nie wiem jak oni to robią - promocja promocją, ale ich cena to szok ;) ...

Napisano

Dziękuję wam za pomoc, zdecydowałam się na Siesta, z dmuchana wyściółką, może małego będzie trochę mniej trzęsło :D chociaż i tak będziemy jeździć po ścieżkach rowerowych w przygranicznych miejscowościach niemieckich (mają świetnie trasy rowerowe i nie ma ruchu samochodowego ). Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...