Skocz do zawartości

[Amortyzator - przód] Rock Shox Tora 302 U-Turn - problem z Lockoutem

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam sprężynowy amortyzator Rock Shox Tora 302 U-Turn 85-130 mm z roku 2009. Od nowości zaliczył jeden przegląd wraz z wymianą uszczelek kurzowo - olejowych.

Sprzęt sprawuje się bardzo dobrze, jednak ostatnio zauważyłem, że ni z gruchy ni z pietruchy lockout kompletnie odmówił współpracy. Mam świadomość, że nawet przy zablokowanym amortyzatorze powinien być dostępny pewien niewielki skok, jednak w przypadku mojego egzemplarza praca po rzekomym zablokowaniu niczym nie różni się od normalnej.

Nie jestem pewien, czy to nie moja wyobraźnia, ale wydaje mi się też, że ostatnimi czasy amortyzator pracuje jakby nieco płynniej niż kiedyś, lepiej wybiera nierówności i jakby nieco bardziej bujał przy intensywnym pedałowaniu, czego wcześniej nie wychwyciłem. Nie jestem przekonany, czy to ma jakieś znaczenie i związek z lockoutem, poza tym jak już wspomniałem - możliwe że to tylko zwidy.

Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł, co mogło spowodować problem z działaniem lockoutu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...