birdman Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 zastanawiam sie wlasnie nad tymi butami z tematu; czy ktos posiada takowe i moglby powiedziec pare slow o nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ehh... mialo byc diadora skorpione carbon; a konkretnie takie jaktu: http://allegro.pl/item92517379_nowe_buty_d...livestrong.html ale cos chyba nikt z nimi do czynienia nie mial... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Miałem zwykłe diadory szybko się popruły i rzepy nie trzymały.Niestety carbonowych nie miałem więc nie moge się wypowiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 22 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 chyba jednak zaryzukuje i je kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 ja mam scorpione, ale nie carbon. Mam edycje "blue flame 2004" (byly tez czerwone). Carbone kosztowaly o 1OO usd wiecej i sie nie skusilem......ale same buty sa fantastyczne. mam juz na nich dwa pelne sezony, snieg, pustynie, wywalki i wypadki. Znakomite, aczkolwiek zalezy to od stopy. Polecam, niekoniecznie karbon. ps. 419 zl za sztuke to 840 za pare? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Oj riker "Sztuka" to para... 419 za pare raczej gosc co ma tyle komentow nie robil by aukcji inaczej niz wszyscy;p ze sprzedawalby buty na sztuki ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 24 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 gosc jest raczej w pozadku; juz kupowalem u niego; a teraz buty powinny byc juz w drodze i jak dobrze pujdzie to juz jutro wyladuja na moich nogach wpiete w pedaly time atac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 buty dzisiaj do mnie przyszly i juz jestem po mojej pierwszej w zyciu przejazdzce w spd (diadoa scirpioe carbon + time alium); musze przyznac ze pierwsze wrazenie jest nadzwyaczj pozytywne; mam wrazenie ze moc wzrosla dzieki pociaganiu o 100%; mialem do tej pory jedna sytuacje awaryjna (jakis podpity koles wszedl mi prosto pod kola nasciezce rowerowej) ale o dziwo wypiolem sie bez zadnego problemu; a co do samych butow to sprawiaja wrazenie solidnie wykonanych; sa calkiem lekkie (listonosz sie spytal co to jest bo takie lekkie a tak drogie ) i wygodne; klamra trzyma ladnie a regulacja za pomaca takiej jakby wajchy umozliwia bardzo dobre jej zacisniecie; mam tylko pytanie co do mocowania blokow: mozna je przykrecic w dwuch odleglosciach od czubka buta; jakie sa kozysci z kazdego umiejscowienia blokow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosiu Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 umiejscowienie bloków...według mnie to tylko kwestia przyzwyczajenia... ja np. wolę mieć jak najbardziej na przód, w kierunku palców.... ale mogę się mylić...może jest jeszcze głębsza filozofia za tym... daj znać jak się spisują buty, bo chciałem sobie takie kupić nie dalej jak 3 tygodnie temu...ale w końcu zdecydowałem się na SIDI Eagle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 28 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 poki co swietnie; dostaly juz ladnie w dupeczke i poki co zero problemow; przetestowane na sniegu (zimnio w nich jest bo maja niezla wentylacje), w deszczu (nie przemiekaja tak latwo); i w blocie (jak sie je ubloci to wygladaja lepiej); ogolnie jestem bardzo zadowlony z zakupu; nawet po 3 godzinach jazdy w terenie (bloto, lekkie podjazdy) nie bolaly mnie stopy; chodiz sie w nich tez calkiem wygodnie, co mnie troche zdziwilo po opiniach ludzi ze w tego typu butach ciezko sie chodzi; po za tym chcialem jeszcze pochwalic pedaly time atac alium; nawet jak sa zablocone i wpinam w nie zablocone buty to wszystko dziala bez problemu; nie zacinaja sie i znosza wszystko bez szemrania; jedyne co mnie zawiodlo w nich to szybko schodzaca farba; jesli masz jeszcze jakies pytania co do nich to wal smialo; ja sidi nie bralem w gole pod uwage ze wzgledu na cene; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosiu Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 no ja kupiłem sidi, faktycznie nie najtańsze...ale mogłem sobie pozwolić na nie po tym jak ściągnąłem odszkodowanie z goście który mnie walnął mazdą 323 w czoło... a w tym momencie dziejowym włąśnie się zabieram do zmiany spd na time alium...więc mówisz, że są w porządku? bo słyszałem, że są bezpieczniejsze dla kolan....a ja miałem lewe kolano dwa razy skręcone w ostatnie wakacje..więc chcę coś co mi nie wykończy stawów.... jeździłeś kiedyś w spd? możesz porównać? albo powiedz mi chociaż, czy faktycznie aliumy mają spory luz boczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 31 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 to sa moje pierwsze spd wiec z porownaniem bedzie ciezko; ale zanim je kupilem dowiadywalem sie u ludzi ktorzy jezdza juz troche; wszyscy ktorzy mieli porownanie time atac vs shimano polecali mi timy; luz jest faktycznie, ciezko mi go opisac... ale tak +-5 stopni to ruszasz noga jakby nigdy nic; w sumie najwieksza wada tych pedalow poki co jest to, ze bardzo szybko sie farba z nich zdziera; ale to moze byc efekt mojego uczenia sie wpinania; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBE_ Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Witam. Nie wiem czy pisać w tym wątku , czy założyć nowy. Jest to mój pierwszy post i jeszcze nie ogarnąłem zasad na tym forum. Witam bikerów ...i pytam. Jeżdzę na biku odkąd pamiętam. Mam 22lata i od kilku lat startuję w amatorskich zawodach MTB. Dopiero teraz zdecydowałem się zainwestować w buty i pedały SPD. Dużo czas poświęciłem na czytaniou różnych informacji na ten temat jednak potrzebuję rady forumowiczów , którzy mieli styczność z obuwiem i pedałami , które chcę wymienić. Buty to: DIADORA SCORPION CARBON, Adidas Durango, Adidas ElMoroIII, Scott Pro Carbon, Sidi Bullet, Specialized Sport bądż Taho Mtb. Ceny od ok 390 do 450zł. Pedały to Author A-Comp03, Ritcheye, albo Shimano 540. Na biku śmigam cały sezon i nie mogęsię zdecydować czy buty typowo sportowe jak diadory nie będą za zimne. pozdrawiam KuBa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 16 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 dla mnie jest spoko gdy tempaeratura jest powyzej 5 stopni; wtedy jest troche chlodno w stopy ale mozna jezdzic; w nizszych nie sprawdzialem; ale zawsze mozna kupic taki oslony neoprenowe na buty i zalozyc grubsz skarpetke; a co do butow to bierz najlepiej cos z klamra; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Witam. A mi spodobały sie takie buciki Diadora http://www.allegro.pl/item96331424_wyprzed...ide_mtb_44.html co o nich myslicie???? A moze ma ktos z was takie buty???? Sadzicie ze to dobra cena za to obuwie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBE_ Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Z klamrą zostają tylko Diadora i Scott Pro Carbon... Podobają mi się jeszcze Sidi Bullet ale nie jestem przekonany do tych rzepów, bo buty niejedną kałużę, deszcz i błoto zaliczą. Birdman: jak się sprawują buciki? Dalej rewelacja? Jak w dłuższych dystansach ( =>50km), sprawdzałeś? Problem mój w tym, że jeżdzę cały sezon na krótszych i dłuższych dystansach a klimat mamy jaki mamy...Tym piankom na buty nigdy nie ufałem ale chyba będę musiał się przekonać. Pewnie po jednym sezonie się poprują...Albo poprostu zimą będę przekręcał pedały na platformy:) i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 do tej pory to jezdzilem w nich tak do 30 km i nie bylo zadnego problemu; jak dla mnie sa naprawde wygodne; nawet chodzi sie w nich wygodnie; no ale mam je za krotko i za malo w nich przejechalem zeby wypowiadac sie o ich jakosci (poki co nie ma zadnych problemow); ogolnie to bardzo jestem zadowolony z klamry; szczerze watpie zeby rzepy byly w stanie zapewnic takie trzymanie; o tych scottach tez w sumie myslalem ale nie bylo rozmiarow wiec zostaly mi tylko diadory; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBE_ Napisano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Diadory są już w drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBE_ Napisano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Dają radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 widze ze chrzest bojowy juz za nimi ja nadal nie mam z nimi zadnych problemow i mam nadzieje ze tak pozostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.