SzymonKa378mierczak Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Witam, Szukam sklepu w Poznaniu gdzie będę mógł przymierzyć/dopasować mostek i kierownice do swojego roweru, ewentualnie też rogi - planuję kupić albo wszystkie części naraz, albo chociażby sam mostek. Wie ktoś może w którym sklepie: a) nie odeślą mnie z kwitkiem b.) nie zechcą skasować mnie za "serwis" jakiejś przegiętej ceny opcjonalnie c) rzeczywiście pomogą dopasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnutez Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Najlepszy serwis rowerowy w Poznaniu - Najlepszy serwis rowerowy w poznaniu Tu i tylko tu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonKa378mierczak Napisano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Najlepszy serwis rowerowy w Poznaniu - Najlepszy serwis rowerowy w poznaniu Tu i tylko tu! No dobrze, ale to serwis Zreszta - bylem w niedziele, tez polecam Ja szukam sklepu w ktorym dostane do wyboru: nowy mostek i sprawdze go na swoim bicyklu. Jak nie bedzie do konca pasowac - to prosta kierownice. 10-15 minut czasu a jednak nie kazdy sie na takie cyrki godzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 mozesz zajrzec do rowerowni na grunwaldziek, maja sporo z kcnc rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnutez Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Fakt. Wymagania to ty masz. Obawiam się że Twoje oczekiwania przerastają możliwości poznańskiego "rynku" rowerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonKa378mierczak Napisano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Fakt. Wymagania to ty masz. Obawiam się że Twoje oczekiwania przerastają możliwości poznańskiego "rynku" rowerowego. No niestety - bez przymiarki nie jestem w stanie powiedziec czy potrzebny mi tylko mostek/kierownica czy obie czesci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 No niestety - bez przymiarki nie jestem w stanie powiedziec czy potrzebny mi tylko mostek/kierownica czy obie czesci... Spróbuj może w Cykloturze (http://www.cyklotur.com/). Sam takich manewrów nie wykonywałem, ale wydaje mi się, że ich profesjonalne podejście do tematu pozwoli ci dokonać takich manewrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonKa378mierczak Napisano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Spróbuj może w Cykloturze (http://www.cyklotur.com/). Sam takich manewrów nie wykonywałem, ale wydaje mi się, że ich profesjonalne podejście do tematu pozwoli ci dokonać takich manewrów. Przejade sie dzisiaj i zobacze Tak wlasnie myslalem ze u nich bedzie najlepiej, okaze sie po poludniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 22 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 W temacie Cyklotur jestem umiarkowanym pesymistą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ress Napisano 23 Maja 2012 Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Szymon, po wszystkim napisz co i jak Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonKa378mierczak Napisano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Aktualnie plan zostal troche zmieniony - kupie same rogi, zobacze jak mi sie jezdzi. Jesli nadal za wysoko/zla postura, to zmieniam mostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plmatrix Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Aktualnie plan zostal troche zmieniony - kupie same rogi, zobacze jak mi sie jezdzi. Jesli nadal za wysoko/zla postura, to zmieniam mostek Jesli ci za wysoko, to moze najpierw obniz mostek poprzez wyjęcie/zmianę dystansu - to jest prosta sprawa i możesz sobie sam zrobić w domu Montaż rogów jako elementu poprawiającego pozycję jest raczej nie dobrym rozwiązaniem. W większości czasu powinieneś mieć łapki na kierownicy wiec powinienes tutaj zadbać o dobrą pozycje. Pokombinuj z mostkiem lub z szerokościa kierownicy (na początek przesuń gripy i klamki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonKa378mierczak Napisano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Jesli ci za wysoko, to moze najpierw obniz mostek poprzez wyjęcie/zmianę dystansu - to jest prosta sprawa i możesz sobie sam zrobić w domu Montaż rogów jako elementu poprawiającego pozycję jest raczej nie dobrym rozwiązaniem. W większości czasu powinieneś mieć łapki na kierownicy wiec powinienes tutaj zadbać o dobrą pozycje. Pokombinuj z mostkiem lub z szerokościa kierownicy (na początek przesuń gripy i klamki) Właśnie sęk w tym, że już niżej mostka nie ustawię, przełożyłem oba dystanse nad mostek Rozejrze się w weekend nad rogami/kierownica (wydaje mi się że krótsza byłaby lepsza) no i mostkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 A ustawiłeś mostek na minus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plmatrix Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Właśnie sęk w tym, że już niżej mostka nie ustawię, przełożyłem oba dystanse nad mostek Rozejrze się w weekend nad rogami/kierownica (wydaje mi się że krótsza byłaby lepsza) no i mostkiem. tak jak napisał @michuu - mostek na minus, co ty masz za rower że mostek tak nisko a to nadal dla ciebie za wysoko ? może powinienies kupić "baranka" - żart oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonKa378mierczak Napisano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 tak jak napisał @michuu - mostek na minus, co ty masz za rower że mostek tak nisko a to nadal dla ciebie za wysoko ? może powinienies kupić "baranka" - żart oczywiscie Ten mostek jest po prostu mega wysoki. Odwrocenie go nie wchodzi w rachube (jest po prostu za duzy kąt) http://img217.imageshack.us/img217/2126/dsc0012002kopia.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mostek 17 stopni odwrócony na minus jest mniej więcej poziomo. Ten Twój to faktycznie ma z 30 stopni. Ale dla sprawdzenia może warto spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hagi33 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam, fakt że pytanie nie jest w temacie ale chciałbym się zapytać was jaki polecacie dobry w wmiare tani sklep rowerowy w poznaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonKa378mierczak Napisano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 http://www.forumrowerowe.org/gallery/album/1996-kands-maestro-2012/ A tak wyglada po odwroceniu mostka Poki co musze przy takim ustawieniu zostac, bo jest o WIELE wygodniejsze od tego na +. Dokupie rogi i zobaczymy co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Full oblech, ale przynajmniej wiesz w którą stronę iść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonKa378mierczak Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 No i wymienilem http://imgur.com/a/mnX02 Galeria porownujaca zmiane. Wymiana stockowego mostka Zoom (zuooo) na xmission meridy 90mm. Wstepne przemyslenia (same plusy ): - Pozycja bardziej nachylona - kierownica jest tez blizej, dzieki czemu rower jest zwrotniejszy i moge wygodniej siedziec (nie ma efektu "wyciagniecia" jaki byl przy stockowym zoomie) CIezko mi powiedziec po paru km (zakladam ze dopiero przy dluzszej trasie to odczuje), ale mysle ze skonczy sie moj problem z podniszczonym nerwem (dla niewtajemniczonych: http://highperformancesports.blogspot.com/2006/03/cyclists-palsy-cyclists-palsy-or.html) ze wzgledu na krotszy dystans do chwytow i wyzsze siodelko/nizsza kierownica. Polecam, jako ze koszt takiej wymiany jest bardzo maly a stanowczo poprawia jakosc jazdy (koszt: ~30zl za mostek) Zostaje mi w sumie przyciac rure sterowa i mozliwe ze wymienic kierownice na krotsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.