Skocz do zawartości

[Uchwyt na telefon] Coś na SGS'a

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Posiadam Szajsunga Galaxy S (starego i9000) i chcę kupić mu uchwyt na kierownicę. Co polecacie? Bo te wszystkie tanie tego typu produkty mnie przerażają; że telefon wypadnie i jak to na ten telefon przystalo - pęknie ekran...

Jeżdżę bardziej szosowo, lecz także po szutrze i dziurach.

http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-na-rower-do-samsung-galaxy-s-i9000-i2357485345.html

Miał ktoś coś takiego? Jak to się ma? Telefon nie wypadnie? Bo widzę, że to raczej jest tani plastik

Napisano

Witam. Posiadam Szajsunga Galaxy S (starego i9000) i chcę kupić mu uchwyt na kierownicę. Co polecacie? Bo te wszystkie tanie tego typu produkty mnie przerażają; że telefon wypadnie i jak to na ten telefon przystalo - pęknie ekran...

Jeżdżę bardziej szosowo, lecz także po szutrze i dziurach.

Allegro

Miał ktoś coś takiego? Jak to się ma? Telefon nie wypadnie? Bo widzę, że to raczej jest tani plastik

Cześć!

Mam taki uchwyt, tylko że samochodowy ( zamiast uchwytu na kierownicę jest przyssawka na szybę ) do i9000.

Szczerze to na rower bym tego nie załozył ... Telefon niby jest przymocowany stabilnie, nie rusza się ( w końcu zrobione pod i9000), ale jakoś nie czułbym się pewnie jeżdżąc na rowerze.

Jeśli jeździsz po dobrym asfalcie to byłoby ok, ale jak skaczesz po krawężnikach, to raczej cały czas byś zerkał, czy "czegoś" nie zgubiłeś. Gdybyś miał jakąś wywrotkę, to raczej musiałbyś telefonu szukać na asfalcie ;)

reasumując: uchwyt zda egzamin na dobrych asfaltowych drogach.

Napisano

Ja w końcu olałem wszelkie uchwyty i kupiłem za parę groszy tzw. armband (opaska na ramię) i zakładam na mostek. Nadmiar (w końcu ramię jest przecież grubsze) redukuję klipsem stalowym. Nie ma siły żeby to spadło. Montaż 15s, demontaż 5. ;)

~wymęczone tap'tokiem z galaksego~

Napisano

Ja kupiłem rok temu oryginalny uchwyt i głowicę HR i jestem bardzo zadowolony. Łatwo się telefon mocuje, łatwo zdejmuje i jak do tej pory nie zdarzyło mi się, by urządzenie wypadło (nie powiem jednak, bym jeździł po jakichś strasznych wertepach, ale z testu po kocich łbach uchwyt/głowica wyszedł zwycięsko :) ).

Pozdrawiam.

Napisano
kupiłem za parę groszy tzw. armband (opaska na ramię) i zakładam na mostek. Nadmiar (w końcu ramię jest przecież grubsze) redukuję klipsem stalowym.

Machnij no kolego fotę, właśnie nad tym kombinowałem....

Napisano

Myślę, że uchwyt powinien spełniać co najmniej 2 albo nawet 3 kryteria.

Po pierwsze bezpieczny dla telefonu, także w trakcie ewentualnego upadku.

Po drugie warto pomyśleć o deszczu (czasem może nas zaskoczyć) - telefony nie lubią wody nawet w małych ilościach.

I po trzecie według mnie powinien być solidny i elegancki.

Ja polecam taki:

http://www.izigsm.pl...id11207086.html

Producentem jest NOKIA co gwarantuje, że nie jest to tania "chińszczyzna".

Rozmiarowo jest dobry dla SGS co gwarantuje sklep.

W razie czego można oddać bo to sklep internetowy

i mamy 10 dni na ewentaualny zwrot, więc nie ma ryzyka.

Napisano

Od blisko roku jeżdżę ze swoim SGSem na ramie załadowanym w futerał kupiony za kilka $ u chińczyka.

https://picasaweb.go...feat=directlink

Doszyłem tylko z drugiej strony rzep żeby dało się przypiąć obwiązując ramę.

Posiadam jeszcze jeden futerał sztywny, dedykowany do iphona - do SGS pasuje po rozciąganiu :)

Osobiście wolę jeździć z tym futerałem montowanym na ramie niż tym na mostku - jak dla mnie bezpieczniejsze dla telefonu.

tu są fotki: https://picasaweb.go...feat=directlink

Napisano

Producentem jest NOKIA co gwarantuje, że nie jest to tania "chińszczyzna".

Rozmiarowo jest dobry dla SGS co gwarantuje sklep.

a co to niby jest? amerykanszczyzna? niemiecszczyzna?

• 1 miesiąc temu...
Napisano
Od blisko roku jeżdżę ze swoim SGSem na ramie załadowanym w futerał kupiony za kilka $ u chińczyka.

Marcin tapnij no gdzies linka do tego szczęścia. Czegoś takiego właśnie szukam!

Napisano

bardziej miałem na myśli link do sklepu/alledrogo. Widziałem coś podobnego w sklepie, ale było nazwijmy to "nierozciągliwe", tylko na rzep. Z tego co widzę ten Twój wynalazek na zdjęciu ma gumowaną/rozciągliwą opaskę nieprawdaż? W ten sposób łatwiej to zamontować w tym miejscu ramy.

Napisano

bardziej miałem na myśli link do sklepu/alledrogo. Widziałem coś podobnego w sklepie, ale było nazwijmy to "nierozciągliwe", tylko na rzep. Z tego co widzę ten Twój wynalazek na zdjęciu ma gumowaną/rozciągliwą opaskę nieprawdaż? W ten sposób łatwiej to zamontować w tym miejscu ramy.

cały futerał wykonany jest z neoprenu , jest on rozciągliwy- faktycznie dzięki temu telefon trzyma się bez problemu. Jedynie co musiałem zrobić to doszyć kawałek rzepa.

Futerał kupowałem u chińczyka na DX http://www.dealextreme.com/p/sporty-armband-for-samsung-i9000-i9020-black-66128

Napisano

Dokładnie coś takiego mam na mostku. Niestety nierozciągliwe, więc trzeba dociskać klipsem. Dedykowane SGS. Dawno temu kupione via net u skośnych, może nawet w DX. Sprawdza się świetnie.

~wymęczone taptokiem z galaxego~

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...