refixedlife Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Rama: Kross Crime 1 100mm Widelec: Manitou, Axel, 100mm Kierownica: RaceFace, XC deus Mostek: accent, Twister Gripy: SRAM Stery: accent, airplane Siodło: Selle Italia SLR Sztyca: Turner Zacisk: accent, Light Korby: Race Face Deus XC suport: Race Face Zębatka: Race Face Łańcuch: ConneX 808 x3 Pedały: Shimano,m520 Przerzutki: Sram, tył x9 /przód x7 Manetki: Sram, x7 [gripshift] Kaseta: shimano, Xt Koło przód: Obręcz: Mavic X317 32 otwory, 26" Szprychy: sapim, Race , 32 Piasta: shimano, Deore Lx [center lock], 32 Opona: Hutchinson Bull Dog AirLight, 2.1 Dętka: Maxxis Ultralight Koło tył: Obręcz: Mavic X317 32 otwory, 26" Szprychy: sapim, Race , 32 Piasta: shimano, Deore m525[center lock], 32 Opona: Hutchinson Bull Dog AirLight, 2.1 Dętka: Maxxis Ultralight Hamulec przód: HAYES STROKER CARBON '08 , 180mm Hamulec tył: HAYES STROKER CARBON '08 , 160mm W najbliższym czasie do wymiany prawdopodobnie kiera na giętą i krótszy mostek.Ale to jeszcze do rozpatrzenia. Komentować, oceniać, wyrażać swoje opinie . Wszystko mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Bardzo fajny. Nie przepadałem nigdy specjalnie za ta ramka (aspkety wizualne), ale fajnie zestawilesz reszte i naprawde mi sie podoba:) Myslalem ze widelec jest odronie zamontowany, ale potem zobacyzlem ze to manitou a oni podowe odrotnie montuja.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 jedyne co mi się nie podoba to mostek:D opisz jak się jeździ na tej ramce po terenie i czy lepiej dużo niż na sztywniaku:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Od kiedy Crime ma 100 mm skoku z tyłu? Kolorystycznie bełt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refixedlife Napisano 27 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Od kiedy Crime ma 100 mm skoku z tyłu? A twoim zdaniem ile skoku ma ? Ja go mierzyłem i inaczej wyjść nie chce jak 100 ; ) A co do samej jazdy to jest całkiem przyjemna. na razie w jako takim "porządniejszym " terenie nie byłem więc nie mogę dużo powiedzieć. Ale większy komfort , nie trzeba co chwile podnosić dupska, pracuje całkiem przyjemnie choć jeszcze jestem na facie szukania optymalnego ustawienia zawieszenia ;p i na asfalnie jako takiego negatywnego bujania tez jakoś bardziej sie nie odczuwa. Za nie długo chyba wybieram się na Singletrek pod Smrkem to napisze cos więcej - swoją drogą traski godne polecenia ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onix1648 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Sprzedaj ta rame bo jest słaba, mi sie stało cos takiego: http://imageshack.us/photo/my-images/213/dscn5136u.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Zrób dodatkowe fotki, bo niewiele widać na załączonej. Rower składany z pomocą rowerowego "Kacpra " ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onix1648 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/715/dscn5137p.jpg/ wiecej zdjec nie mam ponieważ wysłałem już na gwarancje, rower kupiony w sklepie jest na seryjnych czesciach i niewprowadzałem żadnych modyfikacji. Dodam iż rama pękła podczaś zwykłej jazdy "po bułki do sklepu" poprostu jechałem i pękła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refixedlife Napisano 27 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Później dodam kilka fotek , tak Andrew w KACPRZE ale składałem sam ;p generalnie to w wakacje czasem im tam na serwisie pomagam z naprawą ; p taki " młodszy majster" Onix a nie katowałeś jej wcześniej ? Przed zakupem obawiałem się pęknięcia , ale nie w takich miejscach , moja poprzednia pękła podobnie tym ze troche nizej ale to sztywniak był, a tą kupiłem bo na droższa mnie nie było stać, zobaczymy może mi troche posłuży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onix1648 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Używałem jej głownie do ostrzejszych jazdy w lesie ale bez żadnych dropow itp.Ogólnie rama mi się podoba, praca zawieszenia jest płyna i nie buja za bardzo no ale te pękniecie strasznie mnie do niej zraziło i zastanawiam sie nad zmianą ramy. Może poprstu jakaś wada materiału albo przegżanie spawu, nie wiem i nie życze ci takiego biegu zdarzeń. A zapomniał bym dodać że mój Kross Crime jest w wersji 3 czyli z revelationem i monarchem 3.1 flotage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refixedlife Napisano 27 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Po zielonych napisach dostrzegłem , ja kupiłem samą ramę. Mam nadzieje ze mojej nie spotka taki los, czasem i s-works'om moze zdarzyć się pęknąć .. Daj znać czy przyjęli gwarancję jak juz wróci ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 A twoim zdaniem ile skoku ma ? Ja go mierzyłem i inaczej wyjść nie chce jak 100 ; ) 120 mm. ...na asfalnie jako takiego negatywnego bujania tez jakoś bardziej sie nie odczuwa... A to istnieje coś takiego jak pozytywne bujanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Przy damperze o skoku tłoka 50mm, rama ma +/- 120mm skoku. Weź pod uwagę, że krzywa ugięcia nie jest linią prostą: klik Nie obraź się, bo to tylko moje zdanie, ale uważam, że wykastrowałeś potencjał tego roweru wkładając tam widelec 100mm, prostą kierownicę i długi mostek. A czerwona sztyca w połączeniu z białym mostkiem... razi po oczach. Jak spisują się Hayesy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 W C1 fabrycznie było 100 mm, więc mógł nie wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Było nie było ale Axel przy takiej ramie to nieporozumienie. Delikatny widelec, bardzo stary i o słabej pracy. Jak dla mnie pierwszy do ostrzału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refixedlife Napisano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Załóżmy więc ze rama ma +/- 120 skoku tak jak napisał Fenthin. Jak napisałem Kierownica i mostek do wymiany juz niedługo tylko jeszcze nie wiem czy czerwony mostek z czerwoną kierą czy tylko czerwoną kiere z czarnym tak więc potencjał wzrośnie nie ma strachu ; p Schwefel tak jak mówisz amortyzator do odstrzału toz to staruszek, jednak są to spore koszta , a dopiero co kupiłem rame więc ten jeszcze na emeryture musi zapracować przecież wieki emerytalne podnoszą no nie ? Ale szykuje się na jakiegoś Sectora ,Revelationa bądz Talasa moze ;p Hayesy całkiem przyjemne nie ma problemów servisowanie raz na rok w zupełnosci wystarczy a nieraz nawet nie , siła całkiem , całkiem polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Potrafisz się jakoś odnieść w kwestii siły i modulacji Hayesów do nowych Shimano lub Formuli RX? Ja odpuściłbym sobie czerwoną sztycę i mostek. Ale taka czerwona kierowniczka? RF Turbine 3/4 Riser, mmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tauka Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Jak na początek daje rady. Na żywca wygląda duzo dużo lepiej niż na fotkach, i nawet axel nie razi. Ale mostek i kiera troszkę nie pasują. Nie obraź się, bo to tylko moje zdanie, ale uważam, że wykastrowałeś potencjał tego roweru Potencjał tego roweru sam się kastruje... 120 skoku a nie mozna jakiej porzadnej oponki zapodać z tyłu, bo będzie po zawiasie obcierać... No chyba że tylko takie wrażenie robi... A wogóle to i tak market Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onix1648 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Daj znać czy przyjęli gwarancję jak juz wróci ; ) Przysłali mi wahacz z reklamacji w poniedziałek, jestem mile zaskoczony ponieważ czekałem 6 dni roboczych a wiec naprawde krótko. Pisze ten post dopiero teraz, ponieważ musiałem nadrobić stracony tydzień ;p Wielki PLUS dla firmy Kross za szybką realizacje gwarancji ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Albert 2.25 wchodzi bez problemu. Choć faktycznie jest tam wtedy mało miejsca dla błota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refixedlife Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 <p><p><p>Edycja : Kierownica Race Face deus XC --> Truvativ T30 Mostek accent Twister --> zwykły accent myśle ze poprawiło to troche jego wygląd i dodało agresywności ; ) prowadzi się odrazu lepiej! obecna waga 13,54 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tauka Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 No no no nic się nie chwaliłeś nowymi gratami... rzeczywiście ciekawiej wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sodpow Napisano 14 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 zakupiłem w marcu tego roku CRIME i jak na razie z braku czasu zrobiłem tylko jakieś 800km i na razie bez problemów, tylko opony... fabryczne alberty cholernie ciężkie i tymczasowo wymieniłem na ROCKET RONy 2.1 ze starego roweru. Tu pytanie: ktoś montował w nim coś większego niż 2,25? docelowo mam na oku GEAX METZCAL 2.3 ale obawiam sie rozmiaru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
refixedlife
Rama: Kross Crime 1 100mm
Widelec: Manitou, Axel, 100mm
Kierownica: RaceFace, XC deus
Mostek: accent, Twister
Gripy: SRAM
Stery: accent, airplane
Siodło: Selle Italia SLR
Sztyca: Turner
Zacisk: accent, Light
Korby: Race Face Deus XC
suport: Race Face
Zębatka: Race Face
Łańcuch: ConneX 808 x3
Pedały: Shimano,m520
Przerzutki: Sram, tył x9 /przód x7
Manetki: Sram, x7 [gripshift]
Kaseta: shimano, Xt
Koło przód:
Obręcz: Mavic X317 32 otwory, 26"
Szprychy: sapim, Race , 32
Piasta: shimano, Deore Lx [center lock], 32
Opona: Hutchinson Bull Dog AirLight, 2.1
Dętka: Maxxis Ultralight
Koło tył:
Obręcz: Mavic X317 32 otwory, 26"
Szprychy: sapim, Race , 32
Piasta: shimano, Deore m525[center lock], 32
Opona: Hutchinson Bull Dog AirLight, 2.1
Dętka: Maxxis Ultralight
Hamulec przód: HAYES STROKER CARBON '08 , 180mm
Hamulec tył: HAYES STROKER CARBON '08 , 160mm
W najbliższym czasie do wymiany prawdopodobnie kiera na giętą i krótszy mostek.Ale to jeszcze do rozpatrzenia.
Komentować, oceniać, wyrażać swoje opinie . Wszystko mile widziane.
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.