sebaw11 Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Chcę zakupic do swojego Krossa Level A2 mostek, kierownicę, chwyty, rogi, siodełko. Co sądzicie o takim zestawie ? http://allegro.pl/mostek-kls-master-100mm-kellys-white-i2362525171.html http://allegro.pl/kierownica-kellys-master-biala-31-8-600mm-i2359990006.html http://allegro.pl/siodelko-ritchey-marathon-comp-white-lemonbike-i2332281507.html http://allegro.pl/rogi-kierowicy-promax-biale-alu-ergo-be-317-i2352730334.html http://allegro.pl/chwyty-kierownicy-clarks-przykrecane-super-cena-i2338945859.html Warto brać takie części ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishak Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 gripy najlepiej jakbyś do ręki wziął i zobaczył czy ta twardość gumy Ci pasuje . Sądzę że mostek i kierownice kupujesz ze względu wyglądu , lepszą inwestycją było by lepsze siodło, a na razie nie zmieniać mostka i kiery a co do rogów to też Twój własny wybór czy lepiej CI na krótszych czy dłuższych : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 22 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Mostek, ok fajny, kierownica - bardzo ciężka, siodło - to zależy co chcesz osiągnąć ale również ciężki kloc, rogi - bee, ja bym bral boplight'a/smica, chwyty - od lat używam pianek i sadze ze nie gorze od gumowych a lżej. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 23 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Mostek, ok fajny, kierownica - bardzo ciężka, siodło - to zależy co chcesz osiągnąć ale również ciężki kloc, rogi - bee, ja bym bral boplight'a/smica, chwyty - od lat używam pianek i sadze ze nie gorze od gumowych a lżej. Pozdr Mostek i kierownicę zmieniam ze względu na to że jest marko ZOOM, a jestem na tą firmę uczulony. Jeśli możecie to polećcie lepszy mostek i kierownicę w podobnych cenach do wyżej podanych. Takie które warto kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 23 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ogólnie warte uwagi są boplight i smica, lekkie wytrzymałe w stosunkowo dobrych cenach chociaż wyższych niż wymienione wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 23 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Z tego co widzę to ten mostek Kellys byłby ok Wziąłbym tylko inną kierownicę. Co sądzicie o tej ? http://allegro.pl/kierownica-accent-fatflat-biala-i2366326459.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 23 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Wygląda dużo sensowniej, jest ok, jak nie musi być biała to masz jeszcze do wyboru KCNC Rampant za 70zł 178g i Boplight Team XL za 110zł 158g. Rogi bym wrzucił te uuoo: Allegro Chwyty to najlepszy stosunek cena/waga mają tego typu: Allegro docinasz sobie odcinki na wymiar jaki chcesz, zakładasz na lakier do włosów i trzyma ostro, chyba ze wolisz coś twardszego to lepiej gotowce, bo tego typu zwykle są dosyć miękkie . A siodło może takie albo takie ? Wybór jest spory no zależy jeszcze czy jeździsz w spodenkach kolarskich czy zwykłych i co chcesz osiagnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 23 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Wielkie dzięki za pomoc. Coś z tego wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 23 Maja 2012 Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Sam mam podobne gripy, tylko firmy Velo. Wraz z rękawiczka Merida z długimi palcami (z żelem), po złapaniu kierownicy nie jestem w stanie przekręcić dłoni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 23 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Jaką szerokość kierownicy szukać ? Teraz mam 600mm i przy rogach jadąc na stojąco czuję sie niepewnie. A może gietą bez rogów ? Czego wy używacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 23 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Zależy gdzie i jak jeździsz, bo może też być że za szeroka i ciężko ci manewrować. Napisz coś więcej. Są fani szerokich kierownic i krótkich mostków, mi się tak źle jeździ wolę wąskie kierownice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 23 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 A co sadzicie o firmie AMOEBA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Nastąpiła drobna zmiana. Mostek i kierownica nie muszą być białe, tylko lekkie. Możecie coś doradzić ? Mostek 100mm i kierownica 600mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 24 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 A co z wcześniej wymienionych części nie spełnia tych kryteriów? Za tą kasę lżej już chyba nie będzie. Sam też trochę się rozejrzyj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ta kierownica accenta o ktorej byla mowa wazy realine 214.. wiem bo sie skusilem i niezbyt mnie ucieszylo takie przeklamanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ta kierownica accenta o ktorej byla mowa wazy realine 214.. wiem bo sie skusilem i niezbyt mnie ucieszylo takie przeklamanie Właśnie i to jest problemem. Jesli miałbym brać powyżej 200g to biorę Kellysa. A chyba ciężko będzie lżej znaleźć do 80zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 24 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 KCNC raczej ma podaną realną wagę, napisz do sprzedawcy żeby się upewnić, na boplighta mimo że jest najlżejszy z wymienionych to specjalnie nie namawiam no bo przekracza budżet ale miałem takie 2 i byłem zadowolony, waga również dosyć z zgodna z podaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.