Skocz do zawartości

[Koło] Jakie koł 26'' do 300zł

zendel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. W swoim rowerze MTB posiadam koła Shimano WH-M505, jednak w ostatnim czasie tylne koło bardzo szybko decentruje się. Moja waga to 90kg, jeżdzę po terenie, górach. Poszukuję tylnego koła w granicy 300zł, musi ono posiadać mocowanie pod tarczę. Jakie koła mogę znaleźć w tej cenie, zeleży mi na niskiej wadze. Opłaca się składać koło, biorąc pod uwagę, że zaplatanie mogę mieć za darmo? Pozdrawiam.

Napisano

Witam. W swoim rowerze MTB posiadam koła Shimano WH-M505, jednak w ostatnim czasie tylne koło bardzo szybko decentruje się. Moja waga to 90kg, jeżdzę po terenie, górach. Poszukuję tylnego koła w granicy 300zł, musi ono posiadać mocowanie pod tarczę. Jakie koła mogę znaleźć w tej cenie, zeleży mi na niskiej wadze. Opłaca się składać koło, biorąc pod uwagę, że zaplatanie mogę mieć za darmo? Pozdrawiam.

Jak najbardziej tylko składać samemu a jak jeszcze zaplatanie darmo to nie ma co się zastanawiać. Można sobie wybrać komponenty jakie się tylko chce . Bardziej opłaca się złożyć samemu-taniej wychodzi.

Witam. W swoim rowerze MTB posiadam koła Shimano WH-M505, jednak w ostatnim czasie tylne koło bardzo szybko decentruje się. Moja waga to 90kg, jeżdżę po terenie, górach. Poszukuję tylnego koła w granicy 300zł, musi ono posiadać mocowanie pod tarczę. Jakie koła mogę znaleźć w tej cenie, zależy mi na niskiej wadze. Opłaca się składać koło, biorąc pod uwagę, że zaplatanie mogę mieć za darmo? Pozdrawiam.

Dodam jeszcze że jeśli chodzi o zakup to polecam Mavic CrossRide, Cena tylnego koła to ok 370zł. Choć bardziej opłaca się kupić komplet bo można dostać za ok 560zł.

Napisano

Jak najbardziej tylko składać samemu a jak jeszcze zaplatanie darmo to nie ma co się zastanawiać. Można sobie wybrać komponenty jakie się tylko chce . Bardziej opłaca się złożyć samemu-taniej wychodzi.

Dodam jeszcze że jeśli chodzi o zakup to polecam Mavic CrossRide, Cena tylnego koła to ok 370zł. Choć bardziej opłaca się kupić komplet bo można dostać za ok 560zł.

Jakie komponenty wybrać jeśli chodzi o skadanie koła?

Napisano

Jakie komponenty wybrać jeśli chodzi o skadanie koła?

Jeśli chodzi o mnie to proponuję obręcze Mavic a piastę to XT, XTR lub inne, Nie znam się dokładniej na piastach. Ja miałem piasty XT, Mavic i deore.

Napisano

Jeśli chodzi o mnie to proponuję obręcze Mavic a piastę to XT, XTR lub inne, Nie znam się dokładniej na piastach. Ja miałem piasty XT, Mavic i deore.

Obręcze Mavic są od 50zł do 1000zł. Może jakieś konkretne modele, które są godne polecenia?

Napisano

Obręcze Mavic są od 50zł do 1000zł. Może jakieś konkretne modele, które są godne polecenia?

Ja mam obecnie Mavic XM317 i jestem zadowolony.

Napisano

Jakie szprchy do tego?

Tego to już nie powiem bo po prostu nie wiem jakie są dobre, do piasty Mavic żeby były płaskie a np. do XT do normalne okrągłe. Najlepiej jak najlepsze i jak najlżejsze. Poczeka Pan na wypowiedź innych może oni doradzą co do szprych coś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...