Skocz do zawartości

[Opony] Następczynie Black Jacków.

bazyl3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stało się. Po 3kkm w tylnej oponie znikł bieżnik i pojawiła się czerwona guma sad.gif Co zamiast pancernych Schwalbe Black Jack 28'', które choć na asfalt dupne i ciężkie jak diabli, to jednak nie zaliczyły ani jednego przebicia bigsmile.gif

PS. Więcej jednak asfaltu niż terenu i małe opory toczenia byłyby mile widziane.

Napisano

Schwalbe Marathon Plus wydaje sie byc najlepszym rozwiazaniem, z lekkim szutrem radzi sobie doskonale; ewentualnie Big Apple - z tym ze to bardziej slick'owa opona, ja mam w wersji 2.35" i nie potrzebuje amortyzatora - tak swietnie wybiera nierownosci!

Jak szeroka ma byc Twoja opona?

POZDRo-:ver

Napisano

Marathony fajne, ale cena zwala z nóg :) Co do szerokości, to wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jeździłem na 1.6, więc myślę, że coś koło tego :D

Napisano

Jeśli to będą wąskie opony - poniżej 1,5" - to lepiej stosować dedykowane dętki wąskie. Natomiast dla opon 1,5-2,2" z powodzeniem możan używać dętek "uniwersalnych" :-)

Napisano

Szczerze polecam Schwalbe Hurricane. Bardzo szybkie na asfalcie i szutrach. Na leśnych drogach dają spokojnie rade. Nie przepadają za piachem ale nie do tego zostały stworzone.

Zapomniałem dodać, że moje mają przebieg ok 6000tys i myślę że jeszcze spokojnie zrobię na nich 3000tys. W tym czasie miałem 4 gumy w tym 2 przez kolce akacji na które nie mam mocnych ;)

Napisano

Schwalbe Smart Sam 1.75x28 doskonały komfort , niskie opory toczenia na asfalnie i ubitym terenie , świetne trzymanie boczne , wytrzymują ponoć nawet do 10kkm . Moja tylnia opona po 3 000 km wygląda prawie jak nowa. Moim zdaniem najbardziej uniwersalna gumy. Jest bardzo podobna do blackjack , ale jest o wiele lepsza. http://allegro.pl/schwalbe-smart-sam-performance-28x1-75-opona-bc-pl-i2334615197.html wersja 1.75 ale mozesz wziąć węższą gume zalezy od potrzeb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...