Skocz do zawartości

[Rower] [do 3000zl] [Trekkingowy] Do dojazdow do pracy i na kilkudniowe wyprawy z sakwami

kda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

szukam roweru na dojazdy do pracy (ok. 15km w obie strony - miasto, asfalt) i na kilkudniowe wyprawy z sakwami (80% po asfalcie, 20% drogi polne, lesne - raz, dwa w miesiacu).

- Pozycja za kierownica w miare wyprostowana,

- Rozmiar ramy 21 (mam 186cm wzrostu)

- Musi miec blotniki i bagaznik (conajmniej z tylu)

- Chcialbym kupic gotowy rower a nie bawic sie w samodzielne skladanie

- Kwota do przeznaczenia to ok 3000zl (jak sie uda taniej, to lepiej, ale chcialbym, zeby rower troche mi posluzyl)

- Jesli jest jakis super rower warty uwagi w kwocie powyzej 3000zl, to moge ew. jeszcze troche dozbierac

Spodobal mi sie rower Kross Navigo 2, ale z tego co widze, to nie jest on juz nigdzie dostepny (dwie aukcje na allegro, ale rama 19").

Czy ktos ma jakies opinie o tym rowerze?

Czy moglibyscie mi cos ciekawego polecic?

Z gory dziekuje za wszystkie opinie.

Pozdrawiam,

Marcin

Napisano

Witam

borykam się z podobnym problemem tzn. też jeżdżę głownie do pracy (15 w jedną stronę) - mój obecny rower ma 7 lat (Kros Raven Steppen) i można sobie na nim wyrobić kondycję zjeżdżając z górki :) Moim zdaniem czas na zmiany, choć z obecnego sprzętu jestem jeszcze zadowolony.

Szukam cały czas czegoś podobnego do mojego Krosa, tylko trochę bardziej agresywnego i lżejszego niż Navigo, ale do takich samych zastosowań

Rozważałeś taki wybór ?

brałbym coś jak Author Mission ale na V-kach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...