Skocz do zawartości

[rower] 2000pln do długich tras

Mati113

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Jestem przed kupnem nowego roweru. Niestety nie jestem bardzo obezany jeśli chodzi o rowery dlatego proszę też Was o pomoc. Miałem w życiu 2 rowery i na tym się skończyło. Poszukuje bardzo wygodnego roweru z tego względu że będę musiał robić na rowerze 200km co mniej więcej 2/3 tygodnie. Czy jest możliwość przejechania tyle km rowerem w miarę wygodnie? Chodzi mi o to aby tyłek nie bolał po 60km. Jeśli chodzi o cenę to najchętniej zobaczę rowery do 2000zł. Dobrze jeśli rower będzie w miarę lekki i zgrabny ale nie oczekuje zaraz żeby ważył tyle co BMX bo będę musiał targać go na 2 piętro. Liczę na pomoc :)

Jeszcze dodam że gdybym dozbierał do 3500zł warto kupić BMW Cruise Bike czy to czysta głupota?

Napisano

Najlepszy będzie rower trekkingowy, jednak ten BMW jest nieopłacalny. Tu masz za 2,7tys. rower na dużo lepszym osprzęcie:

Allegro

A co myślisz o AUTHOR MISSION? Byłem w dwóch sklepach i w dwóch polecali mi właśnie Missiona. Niestety nigdzie nie mogłem dostać modelu który pokazałeś wyżej. Możecie coś powiedzieć o tym AUTHOR MISSION?

Dodam że moja waga to 53kg a wzrost to ok. 162

Napisano

Mission zły nie jest, ale osprzętowo to mu daaaleko do tego co podałem.

Hm no to niezbyt wesoło :P Bo rower który podałeś nie mieści się w moich sklepach tzn. Bytomiu ani w okolicach T.Góry, Katowice. http://www.rb-rowerek.pl/category/rowery-2012 To sklep w którym będę zmuszony kupić rower więc muszę sprawdzać pod ten sklep. A do 2500zł kupie coś lepszego niż MISSIONa w stanie nowym/sklepowym.

Napisano

No jak koniecznie musi być nówka ze sklepu to w tej cenie coś pokroju Missiona, dużych różnic miedzy nim a innymi markami nie będzie.

Jeszcze na forum polecili mi Author Triumph więc który będzie lepszy? Mission czy Triumph

Jeszcze mam jedno pytanie. Czy w takich rowerach trzeba robić jakieś przeglądy czy coś takiego? Bo słyszałem na innym forum że niektóre rowery tego wymagają

• Mod Team
Napisano

Mission lepszy, Triumphem sobie głowy nie zawracaj.

Co do drugiego pytanie, każdy rower trzeba serwisować. W przypadku nowego jest ważne żeby tak po miesiącu jazdy zrobić pierwszy przegląd (często jest on za darmo w ramach gwarancji, ale upewnij się przy kupnie). W nowych rowerach koła zaplatane są przez maszyny i szprychy się luzują po jakimś czasie, dlatego trzeba je podociągać na tym pierwszym przeglądzie. Poza tym tak raz w roku trzeba zrobić serwis obejmujący rozkręcenie wszystkiego, wyczyszczenie, nasmarowanie, centrowanie kół itd. Cena takiego przeglądu w serwisie to ok. 100pln. Można też kupić narzędzia i samemu się bawić.

Napisano

Mission lepszy, Triumphem sobie głowy nie zawracaj.

Co do drugiego pytanie, każdy rower trzeba serwisować. W przypadku nowego jest ważne żeby tak po miesiącu jazdy zrobić pierwszy przegląd (często jest on za darmo w ramach gwarancji, ale upewnij się przy kupnie). W nowych rowerach koła zaplatane są przez maszyny i szprychy się luzują po jakimś czasie, dlatego trzeba je podociągać na tym pierwszym przeglądzie. Poza tym tak raz w roku trzeba zrobić serwis obejmujący rozkręcenie wszystkiego, wyczyszczenie, nasmarowanie, centrowanie kół itd. Cena takiego przeglądu w serwisie to ok. 100pln. Można też kupić narzędzia i samemu się bawić.

W takim razie zdecyduje się na Missiona. Mam nadzieje że będę zadowolony :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...