michalm66 Napisano 20 Maja 2012 Napisano 20 Maja 2012 Witam, jako że sezon sie rozpoczyna to i ja postawnowiłem odkurzyc i naprawic moj stary rower szosowy Sprawa wygląda tak ze potrzebuję kupic koła do tego roweru. Rozmiar 28cali, opony chcialbym miec dosc wąskie okolo 28-32mm. Chcialem wymienic oba, bo przód sie gdzies zagubił w akcji a tył jest lekko przyniszczony. I teraz moje pytanie(pewnie mnie wysmiejecie) co sądzicie o tym: http://allegro.pl/kola-komplet-kol-28-joytech-na-wolnobieg-stozkowe-i2336098050.html no i chcialbym zaznaczyc ze rower ma slużyc wylacznie do rekreacji, żadnych wiekszych przebiegów również nie planuje.
x153 Napisano 20 Maja 2012 Napisano 20 Maja 2012 Komplet kół kosztuje tyle co nie najgorsza piasta lub obręcz, więc odpowiedz sobie na pytanie, czy to ma szanse być dobre. Jak nie jesteś ciężki i będziesz bardzo uważał na krawężnikach oraz masz zamiar używać wolnobiegu (kasety nie zamontujesz !!) i masz bardzo ograniczone fundusze - właściwie możesz zaryzykować, nie powinno się nic strasznego z nimi raczej dziać (choć w tej cenie chyba stalowe obręcze bym wolał, ale ja jestem ciężki).
michalm66 Napisano 20 Maja 2012 Autor Napisano 20 Maja 2012 chodzi o to aby jak najmniejszym kosztem doprowadzic rower do stanu używalności ważę 70kg i rowerem bede raczej jeździl tylko po asfalcie poza miastem wiec odpadaja krwęzniki itp.. mozna w ogole kupic cos sensownego nie wydajac wiecej niz 200zl za komplet ?
darkendie21 Napisano 20 Maja 2012 Napisano 20 Maja 2012 ja kupiłem właśnie ten komplet ale 26 i powiem ci ze koła są solidne chociaż na tych fotkach nie wyglądają na to ,ale jak najbardziej polecam bo za takie pieniądze nic lepszego się nie kupi , możesz też napisać do tego gościa żeby ci zamontował wolnobieg ale jak najbardziej polecam te koła sam wazę 100 kg i koła spokojnie wytrzymują Allegro
michalm66 Napisano 20 Maja 2012 Autor Napisano 20 Maja 2012 Ogolnie rower o ktorym mowa wygladał kiedys jak to: allegro.pl/szosowy-bauer-kola-28-10-biegow-bcm-i2348637684.html i to chyba nawet bardzo podobnie ale rama jest odmalowana, kierownica zalozona normalnie oraz wywalone błotniki i bagażnik Problem w tym ze z tyłu jest aktualnie 5 rzędów i jak kupie wolnobieg na 6 to chyba bym musial wtedy zmienic przerzutki nie ? warto rozważyc zakup kola używanego ? bo w sumie to potrzebuję sam przód, ale nie chcialbym znow zeby koła wyglądały jak z innej parafii...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.