joey Napisano 20 Maja 2012 Napisano 20 Maja 2012 Witam Szukam gotowej blokady hamulca tarczowego. Blokada powinna znajdować się na lince (zdjęcie) Śruba powinna być raczej niepopularna. W razie przecięcia blokady złodziej będzie miał problemy z jazdą rowerem i też prowadzić go. Gdyby chciał pożyczyć koło to miałby problem z jego zdjęciem. A na pewno straciłby trochę czasu. Czy są takie blokady czy raczej samemu trzeba będzie wymyślić
tobo Napisano 20 Maja 2012 Napisano 20 Maja 2012 Sklepy motocyklowe oferują blokady mocowane na tarczy hamulcowej.
joey Napisano 20 Maja 2012 Autor Napisano 20 Maja 2012 Dzięki Tobo Ale te blokady które znalazłem są montowane do tarczy i nie przeszkodzą złodziejowi w pożyczeniu koła. Vitesse dobrze widzisz Szukam blokady która po prostu zaciągnie linkę hamulca i zablokuje koło. Ale chyba nie ma czegoś takiego na rynku.
rowerzysta01 Napisano 20 Maja 2012 Napisano 20 Maja 2012 są blokady tylnego koła http://www.rowerystylowe.pl/zabezpieczenia-podkowy-c-24_117_237.html
zekker Napisano 21 Maja 2012 Napisano 21 Maja 2012 Kłódka na klamkę? Tylko musi być idealnie dopasowana, żeby przy zamknięciu nie było luzu, do tego śruby regulacyjne muszą być wkręcone, żeby nie dało się poluzować.
joey Napisano 21 Maja 2012 Autor Napisano 21 Maja 2012 rowerzysta01 Te blokady są nawet zacne ale czy pasują do MTB W sumie to też dobry pomysł. Ale jak złodziejaszek będzie miał przy sobie kluczyk 8-10 to tylko kwestia sekund przy odkręceniu linki. Mi chodzi o taka mała prostą blokadę która będzie przykręcana tam gdzie linka przy hamulcu. Ta blokada skróci linkę co automatycznie zaciśnie hamulec i nie będzie możliwości prowadzenia. Tylko jest mały problem z tym o którym przypomniał Mi zekker Linka przecież się poluzuje w pancerzu i przy klamce. Nic będę próbować coś zrobić jak tylko kurier do mnie zawita. dzięki za odp.... peas
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.