Jakiś czas temu mój tata zniszczył nieco mój stary wysłużony rower. W ramach rekompensaty powiedział, żebym sobie pokupował części i odbudował rower. Nie chciałem nowego, bo mimo starej metalowej ramy, super mi się na nim jeździło przez ponad 10 lat ;-)
Kupiłem przerzutki, amortyzator i jeszcze kilka innych rzeczy - okazało się, że nie pasują do mojej starej ramy i musiałem kupić ramę i inne podzespoły.
Tak więc podzespoły:
rama - Aluminium 7005, w sumie nawet nie wiem jaki rozmiar :-) wchodzą koła 26"
Przerzutka tył - Shimano Deore Lx 9 biegów
Przerzutka przód - Shimano Acera (chyba i wiem, że to średnia, ale na szybko musiałem coś taniego kupić ;-) )
Klamkomanetki - Shimano Dual Control
Hamulce - Vbrake Shimano
Amortyzator - Suntour XCR 120
Felga tył - FIR MT231 + jakieś lepsze szprychy polecone przez pracowników sklepu rowerowego
Felga przód - gotowiec Remer X
Korba przód - Shimano turystyczna
Stery - Futura
Moster - UNO 3d Forged
Kierownica - Truvativ Hussefelt DH Riserbar
Opony - CSR Traveller City Classic 1.90cm
TO chyba tyle :-)
Rowerkiem dojeżdżam do pracy i uczę się latać jeździć na tylnym kole ;-)
Pytanie
levisik
Cześć.
Jakiś czas temu mój tata zniszczył nieco mój stary wysłużony rower. W ramach rekompensaty powiedział, żebym sobie pokupował części i odbudował rower. Nie chciałem nowego, bo mimo starej metalowej ramy, super mi się na nim jeździło przez ponad 10 lat ;-)
Kupiłem przerzutki, amortyzator i jeszcze kilka innych rzeczy - okazało się, że nie pasują do mojej starej ramy i musiałem kupić ramę i inne podzespoły.
Tak więc podzespoły:
rama - Aluminium 7005, w sumie nawet nie wiem jaki rozmiar :-) wchodzą koła 26"
Przerzutka tył - Shimano Deore Lx 9 biegów
Przerzutka przód - Shimano Acera (chyba i wiem, że to średnia, ale na szybko musiałem coś taniego kupić ;-) )
Klamkomanetki - Shimano Dual Control
Hamulce - Vbrake Shimano
Amortyzator - Suntour XCR 120
Felga tył - FIR MT231 + jakieś lepsze szprychy polecone przez pracowników sklepu rowerowego
Felga przód - gotowiec Remer X
Korba przód - Shimano turystyczna
Stery - Futura
Moster - UNO 3d Forged
Kierownica - Truvativ Hussefelt DH Riserbar
Opony - CSR Traveller City Classic 1.90cm
TO chyba tyle :-)
Rowerkiem dojeżdżam do pracy i uczę się latać jeździć na tylnym kole ;-)
tutaj fotki:
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.