szameks Napisano 20 Maja 2012 Napisano 20 Maja 2012 Od jakiegoś czasu modernizuje mojego sztywniaka do FR / 4X / street i innych zabaw gdzie dość mocno traktuje się bajka. W następnej kolejności wymieniam Alivio '06 na coś nowego (mowa o tylnej, z przodu na hussefelcie zostawię jeden blat 36 i chcę nabyć napinacz, obecnie mam 24/36). Nie jestem jeszcze pewny czy bedzie to XT czy Saint ale zrodziło sie już pytanie - jaki wózek? Zależy mi przede wszytkim na trwałosci i wytrzymałości, sztywności, jak najmniej kontaktu z tylnym widelcem przy lądowaniach (gdzie moje alivio mocno napierdziela). Czy SS będzie pracował przy kasecie 12/32 i blacie 36 w pelnym zakresie? Czy lepiej wybrac inny wozek czy ew. wymienic kasetę pod wózek SS żeby wszystko było jak najbardziej wytrzymałe (zakładam ze najkrótszy bedzie najtrwalszy ale tego nie wiem dokładnie)? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.
Mod Team Puklus Napisano 20 Maja 2012 Mod Team Napisano 20 Maja 2012 Jeden blat, z tyłu spokojnie gs, przy kasecie 11-34, przy mniejszej 11-30 lub niżej ss.
szameks Napisano 20 Maja 2012 Autor Napisano 20 Maja 2012 Jeden blat, z tyłu spokojnie gs, przy kasecie 11-34, przy mniejszej 11-30 lub niżej ss. tyczy się shimano, sram czy obojętne?
Mod Team Puklus Napisano 21 Maja 2012 Mod Team Napisano 21 Maja 2012 Raczej ogólnie, przerzutki MTB zazwyczaj są projektowane do pracy z 34t jednak sa modele ktoych całkowite pojemności są mniejsze. Znając mode swojej przerzutki jaki masz zamiar nabyć, na pewno znajdziesz odpowiednie informacje na stronie producenta czy gdzieś w necie. Wiele ludzi jeździ z przerzutkami szosowymi w MTB i takimi kasetami i sokoro im działa myśle ze nie ma sie czym martwić. Długość wózka dobiera sie do wielkości kasety i korby bo jak będzie za krótki po prostu na niektóre przełożenia braknie ci łańcucha.
szameks Napisano 27 Maja 2012 Autor Napisano 27 Maja 2012 Jestem obecnie na etapie zamawiania kluczy do demontażu suportu, korb i kasety. Cały czas bije się z myślami w kwestiach: 1. Zastanawiam sie czy nie zainwestować w nowa korbę single speed, bo po zdjeciu malego blatu zostana wypustki mocujace, co może sie gryźć z napinaczem, no i linia lancucha wciaz zostanie taka ze przy największej koronce z tyłu łańcuch będzie po skosie. Jakie jest najlepsze wyjscie aby linia byla prosta ze środkową przerzutką? 2. Z postów wyżej wnioskuje że do krótkiego wózka 11-28 sprawdzi się bez problemu. Czy zalecacie jednak 11-25/6? 3. Pewnie juz slyszeliscie to pytanie sporo razy ale bardziej sprecyzuje. SRAM x9 (9b) vs Saint. W przypadku ostrego traktowania hardtaila w mieście, schody, lądowania na beton etc - ktory bedzie mial wieksza żywotność, a wraz z nia swoja precyzje. Nie bedzie spoktan z kamieniami, patykami etc, jedynie twarde lądowania. Łatwość ustawienia też bedzie plusem bo generalnie planuje założyć i ustawic to sam, mimo ze nigdy wczesniej tego nie robilem. Chciałbym rozwiać wszystkie swoje wątpliwości przed złożeniem zamówienia, bo kasa nie mała, z góry dzięki.
Bombell Napisano 27 Maja 2012 Napisano 27 Maja 2012 1. Kominy od 64mm możesz spiłować pilnikiem co jest bardzo częstym zabiegiem. A co do dużej zębatki z tyłu, to ja używałem w 12/14/16 i nic poza tym. 2. Przemyśl może custom kasete. Czyli wybierasz zębatki takie jakich najczęściej używasz i takie załóż i pod to wyreguluj przerzutkę. 3. Saint
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.