krakowmen Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Na rower wsiadam po 15 latach , ale to mało ważne. Wybieram się jutro (niedziela 20.05) w okolice Miechowa. Mam pracę do zrobienia w tym terenie i chętnie się z kimś wybiorę, kto zna okolice. Planuję tereny na zachód od Miechowa z tendencją do przemieszczania się w kierunku północnym. Powiedzmy, że od Gołczy w kierunku Książa... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saladdin Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Szkoda że nie wczoraj - rozważałem tez kierunek północny (od Krakowa) na wczorajszą wyprawę. Jak się udało? Masz jakies ciekawe propozycje tras w okolicy (w szczególności z krakowa do Miechowa z ominięciem ruchliwych dróg samochodowych) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgar Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Wiem, że pytanie nie było do mnie ale jako osoba przebywająca większość czasu w Krakowie a urodzona i hmmm...niech będzie, że mieszkająca w Miechowie może i coś na ten temat wiedział będę Pytanie tylko o definicję mało ruchliwej drogi A kolejne o priorytety takiej trasy: Czy ma być stosunkowo krótka i powiedzmy w wiekszości po drogach powiatowych, czy dłuższa przez wioseczki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saladdin Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Jak najbardziej wariant "dłuższa przez wioseczki" mi odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgar Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 http://goo.gl/maps/Q6B1 Troszkę przydługa trasa (63km), ale wizualnie świetna:). Do Skały możesz dokręcić jakimiś swoim wariantem (krótszym), a jest ich całe mnóstwo (zależnie od ruchliwości drogi). Ze Skały ja zawsze śmigam wariantem przez Minogę, Gołczę, Jaksice . Jeżli to nie Piątek i nie godziny kończenia pracy (15-18) można jechać przez Zielonki bezpośrednio do Skały (23km), a dalej jak pisałem:). Wychodzi coś koło 53km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakowmen Napisano 8 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 No niestety wyjazd nie doszedł do skutku. Pokrzyżowały mi go sprawy rodzinne, potem upalna pogoda, no i temat odłożony. Co do trasy, to konkretnie się jeszcze zastanawiam. Zależy mi w tym momencie na spenetrowaniu części wschodniej powiatu, konkretnie Racławice, Słaboszów - generalnie ten kierunek. Zbieram materiały do pewnej publikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqwara Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Witam, ja chętnie się przejadę jestem z Miechowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.