Skocz do zawartości

[Miechów - Wyżyna Miechowska] planuję kilka wypadów w okolicę

krakowmen

Rekomendowane odpowiedzi

Na rower wsiadam po 15 latach :) , ale to mało ważne. Wybieram się jutro (niedziela 20.05) w okolice Miechowa. Mam pracę do zrobienia w tym terenie i chętnie się z kimś wybiorę, kto zna okolice. Planuję tereny na zachód od Miechowa z tendencją do przemieszczania się w kierunku północnym. Powiedzmy, że od Gołczy w kierunku Książa... Pozdrawiam

Szkoda że nie wczoraj - rozważałem tez kierunek północny (od Krakowa) na wczorajszą wyprawę. Jak się udało? Masz jakies ciekawe propozycje tras w okolicy (w szczególności z krakowa do Miechowa z ominięciem ruchliwych dróg samochodowych) ?

Wiem, że pytanie nie było do mnie ale jako osoba przebywająca większość czasu w Krakowie a urodzona i hmmm...niech będzie, że mieszkająca w Miechowie może i coś na ten temat wiedział będę :thumbsup:

Pytanie tylko o definicję mało ruchliwej drogi :teehee:

A kolejne o priorytety takiej trasy: Czy ma być stosunkowo krótka i powiedzmy w wiekszości po drogach powiatowych, czy dłuższa przez wioseczki :woot:

Pozdrawiam

http://goo.gl/maps/Q6B1

Troszkę przydługa trasa (63km), ale wizualnie świetna:). Do Skały możesz dokręcić jakimiś swoim wariantem (krótszym), a jest ich całe mnóstwo (zależnie od ruchliwości drogi). Ze Skały ja zawsze śmigam wariantem przez Minogę, Gołczę, Jaksice :). Jeżli to nie Piątek i nie godziny kończenia pracy (15-18) można jechać przez Zielonki bezpośrednio do Skały (23km), a dalej jak pisałem:). Wychodzi coś koło 53km.

• 1 miesiąc temu...

No niestety wyjazd nie doszedł do skutku. Pokrzyżowały mi go sprawy rodzinne, potem upalna pogoda, no i temat odłożony. Co do trasy, to konkretnie się jeszcze zastanawiam. Zależy mi w tym momencie na spenetrowaniu części wschodniej powiatu, konkretnie Racławice, Słaboszów - generalnie ten kierunek. Zbieram materiały do pewnej publikacji.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...