Dworniok Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Witam! Tak jak w temacie, przyszedł czas na kupno nowego kasku, mogę przeznaczyć na niego budżet w wysokości 120zł. Co polecacie w tej kategorii cenowej. Z góry mówie, że jestem zielony w tym temacie. JAk możecie, to podajcie jakieś linki, propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Jest wiele dobrych firm, nie można powiedzieć, że jakaś jest zła. Wybór kasku zależy od dopasowania do głowy, wagi, ilości i jakości wentylowania. Na to trzeba patrzeć, ale i tak najlepiej się przejechać do sklepu. Co jak co, ale odzież trzeba najlepiej przymierzyć i zobaczyć jak leży. Każdy przecież ma inny kształt głowy. Do 120 zł powinno udać się coś znaleźć, ale czasami warto trochę dołożyć grosza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Polecam ten, jednak bys musial troche dolozyc: http://allegro.pl/kask-giro-rift-54-61cm-tytanowy-carbon-bikestacja-i2331877767.html Sam go posiadam, kupilem go w tym sklepie w tamtym roku jeszcze o 20zlt taniej. Ogolnie to kellys ma tez calkiem dobre kaski, mierzylem pare jednak giro najlepiej mi lezalo na glowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtassnt Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Specialized Align Baron Ten też 159 niestety. Ja mam niebieski, kolega czerwony. Głęboki, pewnie leży na głowie, ma regulację pokrętłem i odpinany daszek. I nie jest szeroki na boki jak kapelusz http://twomark.pl/kask-specialized-align-baron,p,23471 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak2 Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 http://allegro.pl/kask-b-skin-impala-czarno-szaro-czerwony-rozm-l-i2358137353.html Mam ten i polecam, jest całkiem wygodny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 A ja ostatnio zakupiłem taki:http://www.isport.pl/kask-bell-avanti-czerwony-p-1995.html I jestem bardzo zadowolony wyszedł mnie całe 99,90, jest wygodny, dobrze leży na głowie za tą cene polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ok. Temat do zamknięcia. Zdecydowałem sięwkońcu na MET Crossover Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Załamujecie. Każdy rzuca linkiem i pisze, że dobrze leży na głowie - a porównywaliście swoje głowy z głową autora tematu? Jedynie YgreK coś tam wspomniał, jednak warto zauważyć, że kask =/= odzieży - pewnie z tego powodu, że odzież albo będzie źle leżeć, albo będzie za bardzo opięta - za to kask już chyba nie może ściskać czachy, nie mam racji? Autorowi polecam wizytę w sklepie, przymiarkę i ewentualnie kupienie tego modelu na miejscu/Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak2 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Ale wygoda nie sprowadza się tylko to leżenie kasku na głowie, ale także wentylacji i tego, czy materialy, ktore przylegaja do glowy sa odpowiednie. Aby kask nie ścisckal dobiera sie odpowieni rozmiar, bo ksztalt glowy u kazdego jest w miare taki sam, chyba ze ktos ma kwadratowa glowe, nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Nawet nie wiesz, w jakim błędzie jesteś. O ile orzechy jakoś dziwnie wchodzą na każdy łeb, o tyle kaski XC/Szosa diametralnie się od siebie różnią. Nieraz w obrębie jednego producenta. A wentylacja to druga sprawa. Nawet najlepiej wentylowany kask, ale niewygodny, będzie gorszy niż dobrze dopasowany, z trochę gorszą cyrkulacją powietrza. Ponadto, rozmiar to też różnie bywa, jak z butami. Mam kask 58-63cm, a obwód głowy 56,5cm. Można mieć szczęście i wszystko będzie ok, ale kasku na odległość, bez wcześniejszego przymierzenia, lepiej nie kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 No, ale tak jak jużwyżej napisałem ja już mam kask Kupiłem MEt'a Crossover Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak2 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Nawet nie wiesz, w jakim błędzie jesteś. O ile orzechy jakoś dziwnie wchodzą na każdy łeb, o tyle kaski XC/Szosa diametralnie się od siebie różnią. Nieraz w obrębie jednego producenta. A wentylacja to druga sprawa. Nawet najlepiej wentylowany kask, ale niewygodny, będzie gorszy niż dobrze dopasowany, z trochę gorszą cyrkulacją powietrza. Ponadto, rozmiar to też różnie bywa, jak z butami. Mam kask 58-63cm, a obwód głowy 56,5cm. Można mieć szczęście i wszystko będzie ok, ale kasku na odległość, bez wcześniejszego przymierzenia, lepiej nie kupować. zgadzam sie, ze warto przymierzyc przed kupnem. Raczej chodzilo mi o to, ze jakby odpowiedzia na kazde pytanie dotyczace odziezy bylo-przymierz sobie w sklepie, to nie byloby o czym rozmawiac, bo przyleganie do głowy to nie jedyne kryterium. mozna przeciez kupic wygodny kask, ktory rozleci sie po miesiacu przez nietrzymianie jakis paskow, a mozna tez wybrac sposrod proponowanych przez forumowiczow propozycji, po przymiarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Witam! Tak jak w temacie, przyszedł czas na kupno nowego kasku, mogę przeznaczyć na niego budżet w wysokości 120zł. Co polecacie w tej kategorii cenowej. Z góry mówie, że jestem zielony w tym temacie. JAk możecie, to podajcie jakieś linki, propozycje. Najpierw może przymierz i sam stwierdzisz który ci odpowiada jesli chodzi ci o jakosc i atesty to kupuj z firmy:bell giro lazer uvex alpina met czasem lepiej dołożyć pare złoty i czuć konfort i bezpieczeństwo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Kolega już kupił, więc temat do zamknięcia chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.