Skocz do zawartości

[buty spd] na dluzsze dystanse, ok.300pln

marpok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Licze na Wasze doswiadczenie, a co za tym idzie pomoc w doborze butow...Obecnie jezdze w Sh MT-32, sa ta buty z blokami ale raczej turystyczne, chodzi o to, ze przy dluzszej jezdzie strasznie pieka mnie stopy w miejscu styku buta z pedalem, wywnioskowalem wiec, ze maja zbyt miekka podeszwe i stad moj problem. Chcialbym to wyeliminowac, dodatkowe wkladki odpadaja, wyprobowalem, nie pomaga. Chodzi mi o to, abym mogl spokojnie robic te 60km-80km,a pewnie i wiecej. Budzet jak w temacie, ale jesli gwarancja rozwiazania problemu bedzie koniecznosc doplaty jestem w stanie go nagiac ;).

Z gory dzieki za wszelka pomoc i pozdrower :)

Nie wiem co to znaczy przy dłuższej jeżdzie. 60 czy 80 km można zrobić w kilka godzin lub w terenie prawie cały dzień a to jest różnica. Odnieś się do czasu jazdy po jakim odczuwasz dyskomfort ale nawet u mnie po powiedzmy 6-8 godz jady lekki bul przy nacisku na bloki się pojawia.

Więc ewidentnie coś jest nie tak. Podobnie jak Ty sądzę, że jest to wina nieodpowiednich butów a dokładnie podeszwy więc pozostaje rozglądnąć za czyś innym bardziej twardym. Osobiście na bardzo długie wypady korzystam z Shimano SH-MT31. Są oczywiście uniwersalne ale jako, że cenię sobie komfort jazdy to za innymi się nie rozglądam.

Niech inny coś na pozbycie się Twoich kłopotów polecą.

wygodne nawet do chodzenia.

Na tym chodzeniu to mi wogole nie zalezy, bo i nie do tego takie buty sa :icon_wink: , ale dzieki za opinie, bo te 7-8h robi wrazenie tak jak mowisz, takze na pewno rozwaze Twa propozycje. U mnie w miescie jest sporo sklepow, takze chce zebrac jak najwiecej opinii przed zakupem. Dzieki i prosze o jeszcze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...